Ti-a cazut mai mult par intr-o perioada mai mare de timp? ai observat asta? Ai fost stresata, ai avut o alimentatie saraca in proteine? Ar putea fi astea cauzele, daca raspunsul e da sta linistita ca parul e posibil sa se regenereze inapoi sau poate ti s-a rarit parul pe fondul proceselor hormonale pe fond genetic, nu exista niciun tratament eligibil care sa iti redea par, astea sunt doar minciuni, daca ai noroc sa se regenereze singur dupa ce rezolvi anumite procese din organism da, dar niciun sampon sau pastila nu va face asta niciodata, e o industrie plina de minciuni, o mai dai si in altele daca le folosesti fiind bombe hormonale.
Acum ca stau sa ma gandesc, cred ca stresul este cauza cel mai probabil, dar oricum nici cu alimentatia nu ma pot lauda pentru ca am si slabit destul deci acum ca le pun cap la cap se leaga…
Daca ai f putin par,mai mult nu ai cum,iar pe viitor o sa ai si mai putin.
Sa ai mai mult par,trebuie sa faci implant,dar nu stiu cat te tine,plus ca costu este enorm,deci nu merita.
Stiu ca e naspa,toti vor sa aiba par in cap,cat mai mult timp si cat mai mult ca numar,dar din pacate cum ne nastem asa si ramanem,de fapt pe masura ce anii trec scade si parul adevart,nu ne convine dar asta e.
Sa faci parul mai des,inseamna sa cresti nr de fire de par. Daca tu asa esti din fabarica cu X fire de par, nu se mai poate creste nr, atat s-a putut, atat ai.
Tot organismul atinge un maxim la o varsta, dupa incepe sa se uzeze, sa pierzi putin cate putin din toate.Asta e viata, asta e universul, bine ai venit in lume.
Nu sunt nici batrana si nici nu m-am nascut cu putin par asta e problema
Am 17 ani si inainte aveam parul mai des
Sunt,dar nu-s multi, la majoritatea le cade. Este valabil si la animale, nu doara la om.Aia ce zici tu batrani,cand au fost tineri aveau ditai claia de fan de par,te asigur.Lla batraneste toate scad, asta pentru ca nu se mai regenereaza organismul la fel cand esti tanar, adica la capacitate maxima si pierzi din toate, se slabesc si organele si sistemele.
Observa pe aia batranii ce spui tu, dar sa le vezi si poze din tinerete, asa poti sa spui da are ala parul ca si cum era la 20 de ani. Pozele zic adevarul, tu ca om percepi lucrurile diferit in fctie de ani, astazi vezi un lucru intr-un fel, peste cativa ani o sa-l vezi diferit.
Tine de genetica cate fire de par ai, dar asta de cand esti tanar.deci comparand oameni la 20-30 de ani intre ei, da is diferiti ca culoare, ca numar de fire si etc.asta pentru ca tine de ce au mostenit.Dar pe masura ce imbatranesc scad toate cum am spus.
Observa cum am aratat mai sus si o sa vezi ca am dreptate.Dar sa aiba omu si sa iti arate poze de cand era tanar si compari cu ce are el acu batran.
Ti se pare, este vorba dopara de perceptie.Nu te nasti cu par mult deloc, te nasti cu par f putin, cam la fel ca si cand ai avea 90 de ani tu nu ai vazut copii nou nascuuti?
Cele mai multe fire de par le ai la maturitate, atunci is maxime toate, cam pe la 24 de ani atunci o sa fie maximu oreganismului, dupa varsta aia nu mai creste nimic nici ca numar nici ca marime, nici la femei nici la barbati
Daca ai poze compara pozele mai vechi cum esti acum.
Daca e ce spui atunci poate ai probleme.Sunt unia si tineri pana in 25 de ani deja nu mai au par deloc am eu asa un unchi, deci tine si de ce ai mostenit si pe ce durata. Unia mostenesc par bogat si pe timp lung, uneori pana la batranete, altii la 20 de ani deja nu mai au nimic.
Nu am zis ca ai fi batrana, am zis ca pe masura ce ani trec, dupa maxim de crstere, toateb slabesc.
Eu ce zic, totul e genetic, e logic ca batranii care au parul des l-au avut mereu des ca doar nu erau cheliosi in tinerete si brusc aveau plete la batranete, cand vorbim de par in special 90%-95% e vorba de genetica mai ales la barbati, varsta inaintata nu e un factor. Nu scade nimic pe masura ce imbatranesti, daca ei sunt programati genetic sa aiba par toata viata procesele de regenerare a parului vor fi mereu la fel din tinerete pana la adanci batraneti, ca le sunt scazute anumite procese din organism e altceva, dar la par e altceva.
Pai nu zici bine, aia zic batranii aia ce au par mai des, la tinerete lau avut si mai des, acu pricepi?
Asta arata ca odata cu trecerea anilor pierzi din firele d e par.Nu exista batran sa aiba acelasi nr d e fire de par la btrabeste cum avea la 25 de ani, eu il maninc cu tot cu par daca e asa
Varsta inaintata face ca sistemele si regenerarea sa fie scazute, deci nu mai ai atatea celule cate aveai la 25 de ani, nu mai ai atatea fire de par cat aveai la 25-30 de ani.
Deci poti tu sa mostenesti si pe bunica,la batranete esti batran,ca de aia esti batran,pentru ca organismul nu se mai regenereaza la fel,pentru ca ai lipsa la numar de toate,innclusiv fire de par.
La batranete pot aparea fire in plus dar nu in cap apar in locuri nedorite,la sprancene,pe spate si alte locuri unde in tinerete nu aveai.
Nui vorba de dereglari, este vorba ca sistemele incep sa se uzeze si nu mai lucreaza la capacitate maxim, ca urmare slabesti, pielea se duce si ea la vale etc.
Inca odata iti zic daca cunosti un batran ce spui cu mult par in cap, cerei poze d e cand era flacau si copara cum este acum.Iti garantez ca in tinerete avea si mai mult par.
Deci ani isi spun cuvantu, despre asta vorbeam nu ce mostenesti.Aia e alta poveste.
Genetica e la orice om, animal nu doara la barbati si la femei si la orice.
Dar nu ai cum ramane ca la 25 de ani,ca de era asa eram toti tineri si acum
Batranetea asta inseamna,pierzi din nr de celule,pierzi din nr fire de par etc.
Totul este genetic, dar pe linga asta, dupa trecerea anilor indiferent cat de strong ai fi genetic tot imbatranesti.iar imbatranirea nu-i genetica este legata de uzura organismului.
Unia imbatranesc mai rapid, altii mai tarziu fctie de ce au mostenit genetic, dar la inceput.
Una este sa ai dau un exemplu 1000 de fire de par, iar altul sa aiba 500 la aceiasi ani.
Dupoa trecerea anilor normal ca ala cu 1000 de firte o sa arate mai bine, dar no sa ramana cu 1000 nici ala
Batranetea nu este genetica, genetic este cum esti fabricat, apoi vine uzura pieselor mostenite genetic si pierzi, indiferent ce ai mostenit sau cat.totu se uzeaza in universul asta,, totul, ca de nu era asa toti erau tineri cum am zis.
Batranii ce au aprul des nu asa lau avut mereu, lau avut si mai des in tinerete, deci batraneatea lea mancat parul nu genetica
Si tu la fel, daca vrei sa pricepi bine, daca nu tto bine este.Am zis eu ca nu mai au aia par?
Am zis astia cei enumeri tu cand erau tineri pun pariu pe ce vrei tu ca aveau mai mult par decat au acum.
Pricepi? Ai curaj sa pui pariu?
Despre asta vorbesc,la batranete scad toate si ca numar si ca masa,pierzi,este un proces natural.
Vad ca nu vrei nicicum sa accepti asta.
Treb sa fii fata in fata cu cineva,cu un batran de asta,apoi sa ai poze cu el din tinerete.
Eu am curaj sa pun pariu, un batran ce arati tu, oricare ar fi ala, cu par acu des sau f des, pe pariu ca la 25 de ani avea parul si mai des.
Intelegi? Tu vii si spui ca nu, ca ala tot atatea fire are cat avea si la 25 de ani.Gresit,pe pariu ca gresesti.
Daca stii putina anatomie,sau cum ii mai spune o sa stii sigur ca este cum zic eu.
Dupa maxuimu de crestere,stai acolo o vreme la maxim,apoi sistemele si organele incepe sa piarda, sa se uzeze, pierd din nr de celule.
La par la fel mor din celule ealea din foliculi aia de par.
Ce spui tiam mai zis gresesti.
Ca de era cum spui aia ar fi fost tineri si acum, nu exista cineva sa ramana cu acelasi nr de fire de par, ori cu nr de celule ca si la 25 de ani, nu exista, poti tu sa spui ce vrei.
anonim_4396 întreabă: