Dacă ai părul la culoare naturală, îți va ieși. Dacă nu ai folosit niciodată decolorant și vopsea, îți va ieși blond, pentru că ai părul natural și acționează altfel.
Dar dacă ai părul vopsit, s-ar putea să ai niște surprize. Adică, să fie puțin mai greu de făcut. Cam tot ce am folosit eu la L'Oreal, a dat rezultatul pe care l-am dorit - asta când vine vorba de vopsit și decolorat. Când vine vorba de creme sau șampoane - nu m-am înțeles deloc cu ele.
Depinde foarte mult tipul de decolorant pe care ți l-ai cumpărat. Sunt anumite tipuri care deschid câteva nuanțe, sunt anumite tipuri care deschid mult mai multe nuanțe. Și rezultatele sunt foarte diferite. Adică vrei să îți deschidă 3-4 tonuri, dar se poate întâmpla (dacă nu te uiți cu grijă la ce cumperi) să ți-l deschidă până la 7 tonuri.
Au tipuri diferite: decolorant pentru păr roșcat - dar ajută și pentru părul blond, decolorant pentru păr blond - care ajută și părul blond și cel roșcat și așa mai departe.
Ce aș vrea să îți mai spun:
Orice decolorant pe care îl folosești, în general nu dă nuanța pe care o vrei tu, nu sută la sută. De aceea, foarte multe persoane aleg să își vopsească părul, chiar dacă în prealabil l-au decolorat.
Ar fi foarte bine să reții: să nu îți vopsești părul imediat după decolorare. Îl distrugi, dincolo de arsura firului de păr sau/și căderea lui.
E bine să aștepți, dar poți face și cum consideri de cuviință. Sunt persoane care și-au decolorat părul de trei ori în aceeași zi și pe urmă l-au vopsit.
Dacă nu te mulțumesc respectivele plicuri, poți să folosești de la Kallos. Dau rezultate și sunt bune. Și sunt mai ieftine, printre altele. Și se folosesc inclusiv în saloanele de înfrumusețare, profesioniste sau nu.
Îți las aici un link, poate te ajută:
http://www.kallos.ro/......i-c42.html
Nu te grăbi și ai răbdare. Nu poți întotdeauna să alegi corect. E nevoie de teste. De experiență. Până la urmă, sunt sigură că te vei lămuri.
Am fost vopsita de mai multe ori, si brunet si roscat, si suvite, am fost si cu nantator facuta, dar s-a dus si vopseaua si m-am mai si tuns. Ultima data cand m-am vopsit s-a intamplat acum mai bine de un an. Si m-am vopsit cu un saten putin mai inchis decat patul meu dar s-a mai dus din culoare si parul mi-a mai crescut foarte mult de atunci. Eu zic sa incerc sa vad ce o sa iase. Multumesc mult pentru sfat, si inca ceva, cam dupa cat timp m-as putea vopsii dupa decolorare?
Cum ți-am și spus, sunt persoane care o pot face și după o oră de la decolorare. Nu e o tragedie, doar că părul se vindecă un pic mai greu și îți dă bătăi mai multe de cap și trebuie îngrijit mai abitir : ). Poți să îl vopsești și peste câteva zile și astăzi și peste o săptămână. Deciziile îți aparțin, să știi. Dar trebuie să iei în calcul și bătăile respective de cap. Presupun că ai un păr frumos, pe care vrei să ți-l îngrijești, nu să ți-l distrugi. Și presupun că vrei să îl vopsești pentru că fie simți nevoia de o schimbare, fie vrei să te simți mai frumoasă, fie vrei să îi împrospătezi culoarea. Indiferent de ce alegi, alege cu cap. Și asumă-ți riscurile.
Imi poti trimite un mesaj cu id-ul tau? Daca nu il poti spune aici?
Ce surpriză. Ai nevoie să te ajut cu ceva mai "intim"?
Cred că mai bine mi-l dai tu pe al tău și vedem ce putem să facem mai departe. Ce zici?
Nu am nevoie sa ma ajuti cu ceva mai intim, doar am vrut sa te mai intreb despre vopsit si decolorat. Multumesc oricum!
Eu am părul negru de la natură, și mă decoloram mereu cu Syoss, dar la un moment dat nu am găsit Syoss și mi-am luat nu-știu-ce porcărie de la L'oreal. După ce că mi-a făcut părul zdrențe m-a lăsat și roșie în cap de zici că eram morcoveață. După o vreme când mi-am mai dat jos din roșu și ajunsesem pe la un blond deschis, am vrut să mă fac mai spre platină că era prea gălbuie culoarea din părul meu, și mi-am luat o altă prostie de Recital Preference. Pe cutie, la culoarea pe care o aceam eu atunci trebuia să iasă cam cum voiam eu, numai că mie mi-a ieșit un gri foarte închis de nici blondă nu mai păream.
Deci sfatul meu: lasă L'orealul în pace pentru că dacă e mai scump nu înseamnă că e și mai bun. Și dacă te decolorezi, să te vopsești abia peste 2 săptămâni de la decolorare că altfel îți strici părul și mai rău.
Alt sfat pe care ți-l dau: orientează-te spre BES sau Revlon (ultima dacă găsești). Au vopsele foarte bune care nu strică părul într-o măsură atât de mare cum îl strică panaramele pe care le găsești în Carrefour.
Din nefericire, ca să ajungi blondă prin decolorare automat îți distrugi părul, pentru că se oxidează firul de păr și apar pori în el, că d-asta se rupe părul.
Dacă nu vrei să-ți strici părul, lasă decolorarea și deschide-ți părul doar din vopsea, dar o să treci prin niște culori urâte de păr până ajungi unde vrei. Este un proces lung și enervant.
D-aia toată lumea și zice că blondul este pretențios, pentru că este greu de întreținut. Eu a trebuit să mă tund scurt, și într-un final am renunțat la el și m-am făcut roșcată, un cupru frumos, cum se poartă în ziua de azi.
Eu ți-am dat niște idei din propria mea experiență.
AleAlesia30 întreabă: