| DyannaDya a întrebat:

Heii TPU! Stie cineva cum se poate face fondantul? Din ce ingrediente si cum se prepara... iar ca marime sa poata acoperi un tort intreb rotund.Ma refer la fondantul care se pune peste tort pentru ca tortul sa aiba un aspect frumos. Cine se uita pe Discovery Travel&Living la Cake Boss sau Ultimate cake Off stie despre ce fondant vb.Deci vreau un fondant care sa acopere tortul.Scz. de categorie:D. Fuuunditsa!:X La tortul din imagine straturile acelea albe sunt acoperite cu fondant;):http://www.google.ro/......tp?/imgres r:5, s:0&tx=135&ty=92&biw=1024&bih=677

3 răspunsuri:
| Maria_7883 a răspuns:

Buna Diana! La noi in Romania se numeste martipan fondantul.
Uite cateva sugestii:]
Martipan cald
Este bun pentru umpluturi de tort
Preparare 35 min.
Coacere 10 min.
Calorii pe 100 g 435
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar 200 g
apa de flori de portocala 10 ml -optional


Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
o cratita cu fundul gros
o suprafata de lucru de marmora sau otel

Varsati migdalele in robot impreuna cu 50 g de zahar.
Macinati-le pana devine o pasta fina.
Varsati restul de zahat in cratita, si amestecati-l cu 1 lingura de apa.
Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana devine un sirop gros.
Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
Varsati migdalele macinate si siropul intr-un castron.
Amestecati cu mana pana se omogenizeaza.
Transferati pasta pe suprafata de lucru si amestecati cu mana pasta adaugand putin cate putin si apa de flori de portocala.
Amestecati pana obtineti o pasta moale si alba.



Martipan rece
Este bun pentru decoratiuni si pentru diferite retete de fursecuri
Preparare 35 min.
Calorii pe 100 g 428
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar semifin 40 g
zahar pudra 150 g
albus 1
vanilie 1 pliculet

Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
un castron gros

Varsati migdalele si zaharul semifin in robot.
Macinati pana devine fin totul.
Varsati continutul intr-un castron gros.
Bateti pentru 30 de secunde albusul cu o furculita.
Adaugati albusul peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn.
Adaugati zaharul pudra putin cate putin si amestecati cu mana.
Adaugati si vanilia si amestecati bine din nou cu mana.

| Maria_7883 a răspuns:

Stiu foarte bine ce ste ca doar am cofetarie straight face
Ti-am zis clar ca este de doua feluri: pentru umplutura si suprafata.
Daca intelegi bine daca nu nu mai vorbi fara sa stii oh go on

| DyannaDya explică:

Uite si un tort care are fondant pe straturi:
http://www.google.ro/......tp?/imgres
fondantul e cel alb cu care sunt acoperite etajele:D