In farmacii. Nu cred ca e mai scump de 10-15 lei. Uleiul de ricin m-a costat 3-4 lei. Pentru ce ai vrea sa fie folosit? Gastronomie, cosmetica...
Pentru par:Ingrijirea parului: uleiul si ceaiurile de rozmarin sunt larg utilizate pentru îngrijirea parului, în sampoane si lotiuni. Consumul regulat de ulei de rozmarin ajuta la stimularea foliculilor, drept rezultat, parul creste repede si mai puternic. De asemenea, se crede ca uleiul de rozmarin încetineste pierderea parului prematur dar si procesul de albire. Prin urmare, este un tonic excelent pentru persoanele cu inceput de chelie. Uleiul de rozmarin este benefic si pentru scalpul uscat si cu matreata. Masajul regulat al pielii capului cu ulei de rozmarin, hraneste scalpul si elimina matreata. În plus, daca este amestecat cu ulei de arbore de ceai si de busuioc poate trata problemele scalpului.
Pentru Ingrijire orala: uleiul esential de rozmarin este dezinfectant si poate inlocui apa de gura. De asemenea, ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare.
Pentru:Ingrijirea pielii: uleiul esential de rozmarin nu este utilizat pentru îngrijire pielii la fel de mult ca si in îngrijire parului. Masajul regulat cu ulei de rozmarin ajuta la tonifierea pielii si hidratarea acesteia. Este, de asemenea, considerat ca un prim ajutor in ingrijirea tenului.
Pentru activitatea mentala: uleiul esential de rozmarin este un tonic excelent pentru creier si nervi. Acesta este utilizat adesea de elevi în timpul examenelor, deoarece creste nivelul de concentratie si ii ajuta sa studieze mai eficient. Uleiul de rozmarin stimuleaza activitatea mentala si este un bun remediu pentru depresie, oboseala si neatentie.
Pentru Alina durerii: capacitatea uleiului esential de rozmarin in a calma durerea a dus la utilizarea sa extinsa pentru durerile de cap, dureri musculare, reumatism si chiar artrita. Masajul locului dureros cu ulei de rozmarin va indeparta usor durerea. Baile cu vapori degajati din ulei de rozmarin, se dovedesc a fi eficiente pentru reumatism.
Arome/inhalatii: rozmarinul are o aroma fermecatoare si, prin urmare, ulei esential de rozmarin este excelent pentru inhalatii. Acesta este folosit in odorizantele de camera, cosmetice, produse de infrumusetare, produse alimentare, uleiuri de baie, lumanari si parfumuri. Prin inhalare, uleiul canalizeaza energia mentala si curata tractul respirator. Multi oameni pulverizeaza amestec de ulei de rozmarin si apa pentru a elimina mirosurile neplacute din camera.
Probleme respiratorii: beneficiile uleiului esential de rozmarin in tratarea problemelor respiratorii sunt de neegalat. Parfumul/aroma acestuia alina congestiile la nivelul gatului. Uleiul este folosit în tratarea alergiilor respiratorii, frigului, durerilor în gât si impotriva gripei. Uleiul de rozmarin este antiseptic, antispastic, foarte eficient pentru infectiile respiratorii si astmul bronsic de asemenea.
Indigestie: uleiul de rozmarin este adesea folosit pentru indigestie, gaze intestinale si crampe stomacale. Frunzele de rozmarin sunt foarte des utilizate in mancarurile din carne, deoarece ajuta la digestie, în special la carnea de miel, de vita si de porc.
Alte beneficii includ folosirea uleiului pentru tulburari ale ciclului menstrual, crampe menstruale, ulcer peptic, pierderea urinei, prostata, vezica biliara, intestine, ficat, cataracta, inima, mobilitatea spermatozoizilor, leucemie, pietre la rinichi si alte dureri asociate. Se efectueaza in continuare cercetari pentru a studia potentialul sau în tratarea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, cancerul de stomac, cancerul de sân si cancerul pulmonar.
Atentie!
Uleiul de rozmarin, uneori, poate cauza reactii alergice, prin urmare acesta trebuie utilizat numai cu prescriptie medicala. Deoarece uleiul este volatil în natura, poate provoca voma si spasme - prin urmare, nu ar trebui sa fie consumat pe cale orala, de catre femeile însarcinate si care alapteaza. Doza excesiva de ulei de rozmarin poate cauza un avort spontan sau poate afecta fatul.
Uleiul esential de rozmarin este folosit pe scara larga in aromoterapie, deoarece poate fi folosit în multe preparate, si se amesteca adesea cu tamaie, levantica, salvie, lemn de cedru, busuioc, cimbru, citronella, lemongrass, elemi, muscata, musetel, menta si cardamom.
Piitica întreabă:
AndaPunctulet întreabă: