| noink a întrebat:

Hello TPU. Recent mi-am facut o rochie la croitorie si in final a iesit cu vreo 3 cm mai lunga, arata extraordinar de bine, exact cum mi-am dorit, dar nu stiu cum sa merg cu ea! adica calc pe ea in timp ce merg si arata urat sa o tot ridic. Am vazut o multime de rochii care sunt mai lungi decat femeia care le poarta si ma gandesc ca treabuie sa porcedez eu altfel. (am pantofi cu toc de 11 cm). Deci cum se merge cu o asemenea rochie? (e dreapta, de voal)

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Ori mergi iar la croitoreasa sa ti-o modifice, ori o lasi asa si ai responsabilitatea de a tine ridicata cu mainile mereu cand te deplasezi. Daca nici la tocuri asa inalte inca este lunga, nu ai alta solutie, decat pe cele de mai sus mentionate.

1 răspuns:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Mai bine scurteaz-o, altfel riști să o rupi. Mergi din nou la probă, dar ia cu tine și pantofii. O rochiță la comandă este personalizată, în funcție de înălțimea și dimensiunea ta. Dacă prima dată ți-ai ales pantofii, trebuie să-i încalți la proba rochiței, pentru ca croitoreasa să știe lungimea potrivită.
Iar, dacă cumperi rochița prima dată, trebuie să alegi pantofii potriviți cu lungimea rochiei. Întotdeauna se ține cont de aceste lucruri. Mai simplu e la o rochiță asimetrică (scurtă în față), unde poți păși lejer chiar dacă rochița ar avea... o mică trenă.
Rochița ta are nevoie de ajustare la croitor, asta dacă nu vrei s-o "susții" cu două degete pe tot parcursul petrecerii. Va fi foarte incomod și obositor. O rochiță lungă, e altceva când o vezi în revistele de modă, ori online, fiindcă modelele de acolo fac doar doi, trei pași cu ea, ele sunt îmbracate doar atâta timp, cât se derulează ședința foto. Timpul lor se măsoară în minute. La tine, se va măsura în ore... Parcă și timpul se va 'opri' în loc, dacă nu te poți mișca lejer, ori dacă simți că pantofii te strâng fără milă. ))
Așa că, mai fă o vizită la atelier, dacă vrei să te simți comod. Frumusețea rochiței nu va fi compromisă, o va scurta doar cât e necesar, pentru a nu fi deteriorată după o singură purtare.
Du-te cu încredere. Și, petrecere frumoasă!