| CopilCopac a întrebat:

HELP ME! Ce sa fac sa nu imi mai rod unghiile? Am un tic si desi am tot incercat sa renunt la el nu am reusit.
Stau toata ziua cu degetele in gura si mainile mele arata oribilcrying
Aveti voi vreo metoda?

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Rosul unghiilor include muscarea cuticulelor sau a tesuturilor moi din jurul unghiilor, precum si muscarea unghiei in sine.
Exista mai multe masuri pe care le poti lua pentru a te ajuta sa scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile. Unele se concentreaza asupra modificarilor de comportament, altele se concentreaza pe barierele fizice impotriva roaderii unghiilor:
- pastreaza-ti unghiile taiate scurt si pilite. Ingrijirea unghiilor te poate ajuta sa reduci obiceiul de roadere a lor si te poate incuraja sa iti pastrezi unghiile atractive;
- fa-ti manichiura regulat si foloseste lac de unghii.
- incearca tehnici de management al stresului daca iti rozi unghiile din cauza ca esti nelinistita sau stresata;
- foloseste o oja cu un gust amar. Acesta iti va aminti de fiecare data ca trebuie sa incetezi sa-ti mai rozi unghiile;
- incearca sa inlocuiesti rosul unghiilor cu alte activitati precum: desenatul, scrisul, strangerea unei bile de stres. Daca incerci sa tii o evidenta a momentelor in care simti nevoia sa iti rozi unghiile, vei deveni mai constienta si vei putea incerca sa te controlezi;
Rosul unghiilor iti poate face degetele sa arate rosii si inflamate, iar cuticulele sa sangereze. In plus, creste si riscul infectiilor din jurul patului unghiei sau chiar din gura. Mai mult decat atat, poate cauza si infectii ale gingiilor.
Pe termen lung, obiceiul poate interfera cu cresterea normala a unghiilor si le poate chiar deforma.
Tine cont de tot ce se poate intampla cu unghiile tale si respecta aceste sfaturi care cu siguranta iti vor fi de folos.Bafta!

12 răspunsuri:
| Emeraude a răspuns:

Si eu am avut problema asta, pana cand unghiile mele au ajuns dezastruoase, asa ca m-am hotarat intr-o zi sa ma dau cu ardei iute pe unghii. Nu spun ce s-a intamplat in continuare, ca nu are rost, cert e ca m-am lecuit si de fiecare data cand intentionez sa-mi mai rod unghiile, imi aduc aminte de patanie si imi taie... pofta!rolling on the floor
Succes, pa-pa!

| G a răspuns:

Exista multe metode: sa-ti pui plasturi pe varful degetelor, sa te dai cu ceva cu gust naspa pe unghii, sa ai mereu ceva de mestecat in gura ca sa-ti tina falcile ocupate.
eu mi-am ros unghiile timp de 12 ani (acum am 15), si singurul lucru care m-a facut sa ma las a fost sa le dau cu lac. pur si simplu m-am oprit din ros si doar stateam si ma uitam ce frumos luceste lacul in lumina. laughing si n-am mai avut inima sa le rod, cand le vedeam asa de shiny. (plus ca nu suport sa vad oja cojita pe unghii la alte fete - cu atat mai putin la mine). acum am unghiile destul de lungi, doar ca 2-3 din ele sunt deformate de la atata plimbat prin gura. sad

| caramelitamia a răspuns:

Da. cumpara'ti un lac de unghii 'anti bite' care are un gust extrem de oribil(dar nu sunt nocive), iar asa garantat nu'ti vei mai roade unghiile.
costa cam 3 lei, si le gasesti in magazinele cu cosmetice(cosmetice mai ieftine)

| Ğίααα a răspuns:

Aveam si eu o colega in generala laughing
Unghiile ei aratau` oribil I don't want to see
si eu mi le mai rod. da` asta se intampla doar pe baza de stresshee hee
Ar fi bine. sa-ti iei un lac de unghii anti ros.
iar daca nu merge. incearca sa fii cat mai activa cu mainele laughing
asa o sa fii ocupata si o msa uiti de rosu` unghiilorhee hee
Bafta kiss

| LARAaungeoudemon a răspuns:

Heeeei am avut o prietena care si-a ros unghiile ieseam in fiecare zi afara cu ea si daca vroia sa si le roada jur ca ii dadeam o a***a acum nu si le mai roadelaughing
incearca s anul ti le rozi
spune'ti asa 'daca mi le rod voi arata urat ca fata si nu imi va sta bine cu unghiile urate"
si nu iti mai baga mana in guraa

| Adriana_8922 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema ...ar trebui sa incerci lacul de unghi revele sau ceva d gen. mi la rec si mie cineva

| pinklife97 a răspuns:

Salut! Eu zic sa folosesti lacul de unghii anti-ros de la farmasi.Nu costa mult!

| Adryannn a răspuns:

Puneti chili pe unghii si dupa aia sigur nu le mai rozi. Si functioneaza

| anda1998 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. Du-te la o farmacie si cere un lac de unghii anti-ros. E bun. Incearca. La mine a mers.
fundita?big grin

| anda1998 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. Du-te la o farmacie, cere un lac de unghi anti-ros, si incearca. La mine a mers.
fundita? big grin te rog big grinbig grin

| larya234 a răspuns:

Da-ti cu ceva picant pe deget

| PotHed a răspuns:

Gaseste-ti alceva de rost laughing)