Parul are o faza in care creste si una in care nu, cand e normal sa iti mai cada. E normal la o spalare sa iti cada pana la 50 - 100 de fire. Daca totusi iti cade mai mult sau de cateva luni e cazul sa consulti un medic, s-ar putea sa ai ceva carente.
Unghiile le intaresti cu ulei de masline si tratament de la farmec cu vitamina b5. aplica-le zilnic timp de 10 zile si vorbim dupa.
Problema poate fi si din interior. Incearca sa te vitaminizezi mai mult, intreaba la farmacie, chiar si la cea naturista. In special de biotina, care e f importanta pentru par/unghii sanatoase. Bea minim 2 l de apa pe zi, hidrateaza-te! Si nu uita de odihna! minim 8 ore. De asemenea, si stresul este o cauza a caderii parului, deci ai grija in primul rand de sanatatea ta, apoi de alte griji cotidiene.
Si in al 2lea rand, ai la dispozitie remediile naturale. Uleiul de ricin amestecat cu vitamina A, suc de lamaie si albus de ou e o solutie foarte buna.
Pentru unghii, eu am folosit Ecrinal. E sub forma de lac de unghii, un tratament foarte bun, il recomand cu mare incredere! Tot pentru unghii, poti incerca sa le dai cu zeama de lamaie, sa le tii putin in ea, aprox. 5-10 minute, sau cu ulei de masline caldut.
Sper ca te-am ajutat!
Buna!
1-eu folosesc ulei de ricin pentru varfurile deteriorate, stralucire si in plus nu imi mai cade parul de e drept ca ru am ajut parul mai jos de umeri si l-am tuns scurt 2-3 cm in vara si de atunci nu imi mai cade parul (ia ulei de ricin 2 ling amestecale cu 2 ling de ulei masline incalzeste uleiul la micro si aplica pe par de la radacina spre varfuri iar dupa fa-ti un coc si pune folie transparenta pe par 30 min iar dupa se spala ) se face 1 data la saptamana timp de 2-3 luni(ulei de ricin la Kaufland Sensiblue 3, 50 lei o sticluta 50 ml)
2-nu te mai da cu lac o perioada nu mai folosi acetona de la supermarket, este la farmacie acetona si uleiuri pentru unghi in jur de 10-12 lei si daca vrei sa ai unghii lungi si frumoase (ia o pensula veche de la un lac si da-te pe unghii, un strat subtire apropo inainte sa te apuci sa te faci un timp fara lac iar uleiul se aplica direct pe unghie nu pe lac astepti 1-15 min si dupa stergi daca mai exista exces cu un servtel ) sper caci ti-am fost de folos :*