Pasta de zahar reprezinta un agent de depilare pe baza de zahar, lamaie si apa. O poti prepara oricand la tine acasa. Aceasta metoda de indepartare a parului elimina riscul aparitiei iritatiilor si al cresterii firelor pe sub piele.
In plus, metoda reduce substantial durerea atat de caracteristica altor metode comune de depilare, printre care si epilarea cu ceara. Un alt avantaj, legat de utilizarea frecventa a acestei metode, il constituie rarirea parului in zonele epilate. De asemenea, parul devine treptat mai moale si mai deschis la culoare. Practic, acest tratament contribuie la inchiderea foliculului pilos, ceea ce duce, in timp, la stoparea procesului de crestere a firului de par.
In urma depilarii cu pasta de zahar, pielea devine mai catifelata si mai neteda, ca de bebelus. Mai mult, folosirea acestui tratament exclude din calcul riscul reactiilor alergice, sau al altor efecte adverse, toate acestea datorita componentei complet naturale. Ingredientele naturale sunt non-invazive si nu se lipesc de piele asa cum se intampla atunci cand folosesti ceara.
Multumita acestor insusiri, pasta de zahar se recomanda in special pentru epilarea zonelor sensibile, printre care si zona intima.
Iata cateva dintre motivele pentru care depilarea cu pasta de zahar este superioara altor metode:
Ceara contine multe substante chimice, in timp ce pasta de zahar este 100% naturala;
Expunerea pielii la ceara fierbinte poate provoca arsuri si cicatrici;
Utilizarea pe termen lung a cerii de epilat poate dauna tesuturilor conjunctive de sub piele, accelerand procesul de ridare;
Pentru a elimina parul, ceara se lipeste inclusiv de piele (motiv pentru care depilarea cu ceara este dureroasa si provoaca iritatii);
Zaharul este solubil in apa si, prin urmare, nu se lipeste de piele;
Pasta de zahar nu numai ca elimina parul, ci asigura si o exfoliere delicata a pielii (este indicata inclusiv in problemele de psoriazis si in eczeme uscate);
Pasta de zahar nu deterioreaza si nu irita pielea.
Modul de preparare a pastei de zahar:
Ai nevoie de doar 3 ingrediente pentru a obtine aceasta pasta, si anume zahar, apa, si suc de lamaie.
Totusi, prepararea pastei nu este tocmai usoara, dar odata ce vei stapani tehnica, beneficiile multiple asupra pielii vor fi meritat din plin efortul.
Ingrediente:
¼ cana de suc de lamaie (proaspat stors)
¼ cana de apa
2 cani de zahar
Preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-o oala si fierbe-le la foc mediu sau mare, mestecand continuu.
Odata ce da in clocot, amestecul se mai fierbe la foc mic timp de aproximativ 25 de minute. Urmareste mereu culoarea amestecului. Atunci cand compozitia capata o coloratie uniform aramie, poti lua oala de pe foc.
Lasa compozitia la racit timp de aproximativ 15 minute. Amestecul trebuie tinut la foc suficient timp cat sa nu ramana prea lipicios si sa se intareasca indeajuns.
Probeaza consistenta amestecului folosind o lingura. Toarna peste lingura apa rece. Daca la turnarea apei textura amestecului este asemanatoare cu cea a cerii obisnuite, atunci este numai bun de utilizare. Daca este sfaramicios inseamna ca l-ai tinut la foc prea mult timp, si ca va trebui sa repeti procesul de preparare (vezi si sfatul de mai jos).
La final, toarna amestecul intr-un borcan de sticla etans (nu din plastic sau metal) si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.
Sfat:
In cazul in care ai tinut amestecul prea mult la foc: Pune pasta de zahar rasfiarta inapoi in oala, apoi mai adauga o jumatate din cantitatea ingredientelor precizate in reteta (⅛ cana de apa, ⅛ cana suc de lamaie, si 1 cana de zahar). Incalzeste din nou amestecul la foc mediu sau mare, dar injumatateste timpul de tinere la foc. Compozitia trebuie tinuta la foc doar pana cand pasta de zahar cruda se omogenizeaza cu pasta rasfiarta. Apoi pasta de zahar ar trebui sa fie gata de utilizare. In cazul in care cantitatea obtinuta este prea mare pentru folosirea imediata, poti pastra surplusul la congelator.
- See more at: http://www.secretele.com/......-cu-o.html
Stiu toate astea dar ma intereseaza cum se foloseste.
MadalinaaIoana întreabă:
tzaka27dec întreabă: