Foloseste ulei de ricin timp de 1 luna in fiecare seara, dai pe gene si pe cearcane. si o sa scapi
Cearcanele ne imbatranesc mai tare decat ridurile sau firele de par albe – inspaimantator, nu-i asa? Veste buna este ca pot fi diminuate si chiar indepartate definitiv. Iata cum.
Cearcanele pot fi ereditare, dar pot aparea si ca urmare a unei boli, a unei alergii sau a unui orar inadecvat de somn.
Iata cateva mici trucuri datorita carora vei reduce cearcanele si, in final, le vei indeparta definitiv.
1. Fa-ti somnul de frumusete
Nu stim inca sigur de ce un orar de somn haotic duce la aparitia zonelor negre sub ochi, dar are, probabil, legatura cu faptul ca lipsa de somn reduce circulatia sangvina. Determina de cate ore de somn pe noapte ai nevoie (in general este vorba de 7 sau 9 ore) si respecta acest program. Poti lua vitamine care iti imbunatatesc calitatea somnului: vitamina B6, calciu, magneziu, suplimente minerale.
2. Ai grija la alimentatie
Incearca sa ai o dieta sanatoasa si echilibrata si bea multa apa. Cearcanele sunt deseori atribuite unei carente de vitamina K sau B12 (ultima e in stransa legatura cu anemia). Redu consumul de sare. Excesul de sare determina organismul sa retina apa in locuri neobisnuite si asta poate duce la umflarea si innegrirea zonei de sub ochi.
3. Foloseste mici remedii naturale
Toata lumea stie de aplicarea feliilor de castraveti pe zona sensibila a ochilor timp de 10-15 minute, dar mai sunt cateva mici astfel de trucuri extrem de eficiente. Pune doua pliculete de ceai la fiert, apoi lasa-le la racit in frigider si aplica-le pe ochi. Teina din ceai reduce umflaturile si decolorarea pielii.
4. Aplica o crema de ochi
Cremele de ochi care contin vitamina K si retinol fac minuni pentru aceasta zona deoarece cearcanele pot fi cauzate de lipsa vitaminei K. Indiferent daca acest lucru este valabil si in cazul tau, cremele de ochi care contin aceste doua ingrediente active reduc pungile de sub ochi si culoarea inchisa a pielii. Folosirea lor zilnica, pe termen lung, poate avea un efect fantastic.
5. Descopera cauza cearcanelor tale
Poti aplica numeroase tratamente, dar atat timp cat nu stii ce cauzeaza aparitia cearcanelor in cazul tau, nu vei solutiona niciodata problema. Mergi la un dermatolog pentru a descoperi daca este vorba de o alergie, o intoleranta la gluten, o congestie nazala, expunerea indelungata la soare sau o cauza ereditara.
Uleiul de ricin e pentru cresterea parului) poti sa.ti faci un ceai si pliculetele de la el le poti folosi pentru a le pune pe cearcane ti le amelioreaza nu pot disparea definitiv.