anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Este normal ca in adolescență sa ai fir cărunt? Care ar fi cauza, poate din cauza hormonilor? Se poate remedia?

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un fir cărunt nu are nici o semnificație. Doar că este un semnal că ești predispusă la asta. Hormonii de stres ajută. De exemplu, tatăl meu a murit in 30 ianuarie într-un an. Pe moment nu mi se părea că evenimentul să mă fi afectat foarte mult. Apoi o succesiune de întâmplări legate între ele, m-au făcut să am o reacție foarte puternică, cu mari schimbări în familie legate de moștenire, mutarea familiei parentale în altă localitate, multe nopți nedormite, situații dramatice limită. Finalul a fost, am albit complet peste vară.

| Bizon95 a răspuns:

Da
poate fi de la o sperietura destul de puternica de care nu iti aduci aminte pentru ca erai prea mic

tin minte o poanta zisa de unu: cica, ca erau baietii in tabara, si aveau un profesor care le facea zile fripte zilnic, si s-au ofuscat astia si i-au pus crema depilatoare in sampon, a doua zi ajunge omul cu urgenta la spital (sa iti cada tot parul de la o zi la alta poate fi ceva FOARTE GRAV, de gen ai fost expus la radiatie radioactiva DE NIVEL NOCIV) si nu a mai dat nici un semn de viata toata vara dupa aia, ei bine cand a inceput scoala, proful ala nu mai avea nici o scanteie in el, devenise un om absolut linistit, isi vedea de treaba lui, nu se mai lega de nimeni, niciodata si AVEA PARUL COMPLET ALB, cu toate ca inca nu avea nici 30 de ani si inainte de faza asta il avea negru absolut!

sper ca te-am convins... tongue

| adryang78 a răspuns:

Da, este perfect normal. Nu se întâmplă des, dar se întâmplă. N-are legătură cu țopăiala hormonală. happy
De cele mai multe ori cauza este slaba pigmentare a firului de păr, iar asta poate fi și ereditar. Un dermatolog ți-ar putea spune mai sigur ce măsuri poți lua.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Soc emotional, ereditate sau stres.tu la 15 ani numai intrebari despre boli pui e normal sa albesti si probabil iti vor aparea si riduri pe fata tu cred ca suferi de sindromul studentului la medicina nu stiu esti ciudata rau pacat de tine.
Nu te mai interesa de boli ca le vei atrage asupra ta esti un copil traiesteti naibii copilaria.

| anonima182000 a răspuns:

Mai apare si pe cale nervoasa de la suparare

| alma200033 a răspuns (pentru anonima182000):

Și se poate remedia?

Întrebări similare