Caderea parului poate avea nenumarate cauze si ca sa-ti opresti cadrea lui trebuie sa faci niste investigatii medicale la un cabinet de endocrinologie, gasind cauza care produce caderea si eliminarea ei.
Buna.Sa stii ca e normal sa iti cada intre 50 si 100 de fire de par zilnic. Acesta nu se poate regenera altfel si e logic sa iti cada pe rand, nu toate deodata.Si eu adun un smoc de par dupa spalare.
E posibil ca perceptia ta sa faca situatia sa para grava in privinta smocurilor.
Ar trebui si sa eviti orice sampon care contine SLS (Sodium Laureth Sulfate). Daca te uiti pe lista de ingrediente de pe spate, la majoritatea sampoanelor vei gasi apa, iar al doilea ingredient acesta este. De ce sa-l eviti? E un surfactant puternic (el e responsabil de spuma abudenta din majoritatea produselor pentru curatare), care iti afecteaza negativ parul si pielea, contribuind si la caderea parului.
Un alt ingredient pe care ar trebui sa-l eviti este alcoolul. Iti recomand aplicatia Inci Beauty pentru telefon: scanezi codul de bare al oricarui produs si primesti un scor (cel mai bun e 20/20), plus lista de ingrediente.Multe produse din magazine au note extrem de mici, fiindca au ingrediente chimice toxice(iti vor apara in lista colorate cu portocaliu/rosu). Unele ingrediente actioneaza ca perturbator endocrin, care stim ca are treaba cu hormonii si in cele din urma cu caderea parului.
https://henna.ro/adevarul-despre-sls/
Trebuie sa iti reevaluezi produsele pe care le folosesti deoarece asa cum pielea de pe corp are nevoie de un scrub din cand in cand, asa si pielea scalpului, unde se acumuleaza ceea ce se numeste build up, in urma aplicarii diferitelor produse de curatare styling etc.
Apoi, metoda de clatire finala in care torni putin otet in apa ai incercat-o? Parul devine matatos si mai usor de pieptanat, se regleaza ph-ul scalpului, ajuta impotriva caderii si la eliminarea acelei depuneri (build up) de care spuneam anterior. Daca aceasta exista sa stii ca degeaba aplici produse care sa te ajute la crestere etc, deoarece ingredientele benefice nu vor ajunge sa penetreze baza firului de par.Nu, otetul nu iti lasa un miros urat in par.
Eu am folosit mereu doar foarte putin, adica 2-3 linguri la 3-4 litri de apa. Poti folosi un castron mai mare de inox sau de plastic si sa incerci cu 1 lingura la 2 litri. Eu imi pun intr-un lighean de plastic deoarece imi este mai usor sa masez si sa-mi scufund parul in acest fel timp de vreo 5 minute.
Mai mentionez ca am parul lung pana la fund.Zic sa incerci si daca nu iti place efectul sau ai impresia ca mirosi urat, sa nu mai faci vreodata asa experimente. Repet, nu ai nimic de pierdut daca incerci, ba chiar sunt sigura ca vei avea o surpriza foarte placuta.
https://www.andreearaicu.ro/......t-sanatos/
Mai recomand mastile cu ou o data pe saptamana sau la doua saptamani, chiar daca, iarasi, mirosul ti se pare neplacut.Mie mi-a crescut destul de mult in cateva luni cat le-am folosit, considerand ca abia se observa 1 cm si ceva la doua luni.Era foarte enervant ca dupa alte cateva luni cand mergeam pentru tunsul varfurilor mereu imi lua fix cat crestea.Deci treaba cu mastile chiar m-a ajutat vizibil sa obtin cm in plus.
Bună! Dacă ai goluri asta înseamnă că ai lipsă de vitamine și de calciu. Încearcă să mănânci mai multe fructe și legume și mai puțină mâncare nesănătoasă.
Pentru a preveni pierderea părului, îți recomand să folosești produse pentru îngrijirea părului care sunt potrivite pentru tipul tău de păr și care nu conțin substanțe chimice agresive. De asemenea, este important să ai o alimentație sănătoasă și sănătoasă pentru păr și să eviți stresul excesiv, care poate contribui la pierderea părului. În plus, există multe remedii naturale care pot ajuta la prevenirea pierderii părului, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de ricin și ceaiul verde.
Sper ca te odihnești suficient și nu te stresezi, deoarece pot fi și acestea motive!
Buna, pot sa iti recomand un sampon de la gerovital pe care l-am folosit si eu, el se gaseste la farmacie de obicei.
Din ce am inteles si din review-rile de pe net, produsul ajuta si la cresterea firelor de par in locurile in care scalpul e gol.
In plus, ar fi bine sa folosesti si un ulei de par pentru a-ti intari / regenera structura firului, poti sa il iei de la orice magazin
De asemenea poti sa iei si suplimente alimentare cu keratina, tot de la farmacie.
Asta e samponul:
https://comenzi.farmaciatei.ro/......al-p326226
Daca nu ai bani sa cumperi produsele, poti sa iti faci acasa niste masti de par naturale, cauti retete pe net
Https://incibeauty.com/search/k/gerovital%20shampoo Produsele lor nu au ingrediente ok (se observa si notele mici din cauza asta).