| Asia29 a întrebat:

Am o intrebare pentru voi. Dupa ce ma spal pe par acesta sta foarte umflat si foarte ondulat, iar daca il fac cu placa rezista drept doar vreo 2 ore. Ce sa fac ca sa il am drept mai mult timp? fundita :*!

Răspuns Câştigător
| MissBondărel a răspuns:

Bună.
Problema părului drept, da, știu prin ce treci.
Părul tău stă umflat și ondulat datorită elecrizării acestuia. Uscându-l cu feonul automat vei trece mâna prin el ceea ce îi va da mai multe motive de a se înfoia. Iar partea cu ondulatul, este cam normală.
Știu faza cu părul drept doar pentru câtva timp, trec prin aceeași problemă ca și tine. Eu sunt creață de fel, iar câteodată te mai plictisești de aceleași bucle. Am și eu placă acasă, care poate în nici o oră mi se înfoaie părul și se ondulează din ce în ce mai mult la vârfuri, am încercat de asemenea numeroase mărci de plăci, care bineînțeles mai mult de 3 ore cu nici una nu îmi rezista. Iar ideea de al încărca cu fixativ îmi surâde. De curând am încercat o placă de la philisps. Rezultatul a fost de a dreptul uimitor. Întreaga zi mi-a stat drept, iar dimineața următoare părul tot drept îl aveam cu mici onduleuri care în mod normal apăreau la vreo ora de la folosința altei plăci. Deci te sfătuiesc dacă dorești să încerci și o astfel de placă, poate vei avea succes.
Ca să nu mai ai părul atât de înfoiat ai putea încerca să îl dai cu un balsam, îi va reduce cât de cât din volum și de asemenea să îl lași să se usuce de unul singur. Ai putea să te speli pe cap seara, iar spre dimineață să ai părul uscat, și poate că și ușor ondulat. Bine deși să te piepteni ar spune mulți că este ok deoarece pe perii periei se așează firele de praf care rămân în păr de-a lungul zilei, însă chiar și trecerea periei prin păr îl poate face mai bufant. Eu chiar evit să-mi piaptăn părul. Folosesc balsam pentru tipul meu de păr și e mai mult decât ok așa. Deci, părerea mea ar fi să eviți perierea părului prea des.
Ai mai putea încerca și măști de păr. Eu folosesc o mască din ulei de ricin și iaurt simplu, o țin vreo jumătate de oră, iar după spăl părul cum trebuie. Cam jumătatea din volumul părului este redus.
Cum ziceam și mai sus, poți încerca o astfel de placă, chiar face minuni, 3 zile m-a ținut părul drept, și sunt sigură că și la tine ar reuși cu ceva. Totuși ai putea să îl lași așa cum este el. Sunt mai mult decât sigură că dacă vei face cât de cât din sfaturile mele de mai sus părul tău va arata mai mult decât adorabil.
Sper că ți-am fost de ajutor. Ceao.

2 răspunsuri:
| Rosaria a răspuns:

Sunt sampoane si balsamuri sau masti pentru par care il indreapta, dar te sfatuiesc sa ai mare grija ce iti doresti, pentru ca eram si eu in exact aceeasi situatie ca si tine, iar acum regret uneori ca nu mai am buclele de dinainte. Inca mai exista, dar nu e acelasi lucru. In rest, pot sa iti recomand o gama de indreptat de la Nivea, una de la Schwartzkopf, si, de asemenea, pe mine ma ajuta sa il tin sub control si cateva sampoane de la Avon, gama aceea cu tot felul de extracte de plante, care miros foarte bine. Nu vreau sa fac cuiva reclama, dar poate te ajuta.

| Bellatris a răspuns:

Dupa ce te speli (cam la o ora), perie parul astfel incat sa nu fie incurcat si apoi usuca-l cu feonul cu capul in jos (important e sa nu-l usuci complet, sa ramana putin umed). Apoi te ridici in pozitia normala si tot cu feonul iti iei incepand cu mijlocul capului cate o bucata de par si o usuci ridicata in sus incepand cu radacina, dupa care alta si alta cu fiecare partea a capului.

Complet uscat, il intinzi cu placa. Va rezista mult mai mult si vei avea volum din plin.