Stiu ca o sa spui ca e inutil dar nu ai nevoie de botox esti frumoasa cum te-a lasat Dumnezeu
Botox este denumirea comercială a toxinei botulinice, o neurotoxină produsă de o bacterie „botezată" Clostridium botulinum. În doze foarte mari, toxina botulinică provoacă botulismul, o boală mortală, care se declanşează în general în urma consumului de conserve alterate. Efectul toxinei botulinice este blocarea eliberării de acetilcolină (un neurotrasmiţător identificat atât la nivelul sistemului nervos central, cât şi la nivelul sistemului periferic). Dacă aceste cuvinte nu vă spun nimic, explicaţia fenomenului este următoarea: nervii produc şi transportă acetilcolină, o substanţă care permite muşchilor să se contracteze. Dacă eliberarea acesteia este blocată, contracţia musculară este oprită şi ea şi astfel se obţine o relaxare a muşchilor.
Iniţial, Botoxul era utilizat în oftalmologie, pentru tratarea strabismului, însă în zilele noastre produsul este indicat şi în vindecarea altor afecţiuni, ca, de exemplu, blefarospasmul (contracţie involuntară, tonică, a pleoapelor) sau spasmele hemifaciale. Mai mult, Botoxul a devenit un produs nelipsit în estetică, fiind utilizat pentru „ştergerea" ridurilor, fine sau profunde. Prin urmare, acest produs permite estomparea eficace a ridurilor de expresie, a aşa-numitelor riduri „laba gâştii" sau a cutelor adânci de pe frunte sau dintre sprâncene.
Procedura de injectare a Botoxului
Injecţia se face foarte rapid şi practic fără nici un pic de durere. După examinarea problemelor tenului, medicul estetician sau chirurgul desenează mici puncte pe frunte (dacă operaţiunea este menită să îndepărteze ridurile din această zonă) sau la colţul ochiului, acolo unde se formează „laba gâştii". Următorul pas este să injecteze Botox în fiecare dintre punctele desenate – fiecare dintre înţepături durează una sau două secunde. Prin urmare, tratamentul cu Botox nu doare mai mult decât o injecţie obişnuită subcutanată.
Intervenţiile asupra ridurilor de pe frunte şi din jurul ochilor sunt cele mai frecvente, însă chirurgul estetician vă poate propune să vă remodeleze faţa cu ajutorul Botoxului. Se pot face astfel de injecţii în extremitatea mandibulei, pentru a crea un oval frumos al feţei, sau lângă baza nasului, dacă doriţi ca nasul dumneavoastră să fie puţin mai cârn.
Alt efect estetic ce se poate obţine cu ajutorul Botoxului este ridicarea sprâncenelor. Odată cu trecerea timpului, linia sprâncenelor coboară, însă problema poate fi rezolvată cu Botox: injectând substanţa în muşchiul care este responsabil cu coborârea sprâncenelor, medicul va lăsa liber muşchiul care ridică linia lor.
Cât durează?
Efectul injecţiilor cu Botox durează între patru şi şase luni, uneori chiar mai mult. Important este ca, indiferent cât de mulţumită sunteţi de rezultate, să nu exageraţi cu această procedură. Există o categorie de persoane, aşa-numiţii „dependeţi de Botox", care îşi injectează substanţa o dată la două luni. Aceasta nu este o alegere înţeleaptă, pentru că ei riscă să facă o reacţie imunologică: organismul se obişnuieşte cu produsul şi, la un moment dat, nu mai are nici un efect, tratamentul devenind inutil.
Efecte secundare
Toxina botulinică este un produs activ, prin urmare nu rămâne fără efecte secundare. Cel mai frecvent, acţiunea toxinei generează dureri de cap la nivelul frunţii, însă durerea este suportabilă şi poate fi tratată cu orice medicament cu efect analgezic. Alt efect secundar care apare destul de des în urma unei intervenţii cu Botox este absenţa mobilităţii la nivelul frunţii, care se va atenua încet-încet odată cu trecerea timpului. De asemenea, există riscul ca substanţa să ajungă şi în alte locuri în afară de cel dorit. De exemplu, este posibil ca injecţiile să fie făcute puţin prea aproape de colţul exterior al sprâncenelor şi astfel Botoxul să ajungă la pleoapă, iar mişcarea acesteia să nu mai poată fi controlată. Însă, dacă medicul este suficient de atent, acest risc este destul de scăzut.
De obicei in zona buzelor! fundului! sanilor! da ca acolo este nevoie! nu isi fac asa ca vor iubitul sau sotul! isi fac ca sa corecteze o anumita parte a corpului! ca odata ce inaintezi in varsta! corpul numai este tanar! ei si atunci iti faci interventii de astea! dar bine interventiile astea nu le face oricine! tocmai asta este problema de fapt! aia sau alea cu bani! fac asa ceva!
Villy0po întreabă:
DaciaRomania întreabă: