anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey Tpu..Cum iti alegi corect fondul de ten? Am cumparat un fond de ten lichid dar nu prea se potriveste cu tenul meu...adica e putin mai inchis...si are o eticheta cu un numar 2. Ce inseamna acest numar? Care fond de ten este mai avantajos? Cel lichid sau cel pudra? Pentru ce tip de fond de ten...adica lichid sau pudra ar trebui sa aplic o crema inainte sa-l aplic pe fata?

3 răspunsuri:
| iMaya12imc a răspuns:

Ca sa iti alegi corect nuanta si fondul de ten potrivit tipului tau de piele iti recomand sa mergi de exemplu la sephora, douglass, etc... magazine cu diversifitate mai mare si cu oameni cu experienta. Fondul de ten se poate inchide sau deschide, daca doresti acest lucru, cu niste picaturi pe care le-am vazut la the body shop. Erau in niste sticlute precum fdt-urile, unele albe, iar altele maro inchis... pentru deschiderea fondului de ten, respectiv inchiderea culorii lui. Daca e nr 2 si iti e inchis la culoare inseamna ca iti trebuie unul mai inchis. Incearca nr. 1. Sper ca ti-am fost de ajutor! Pupici

| Blackrose4 a răspuns:

Bună!
Ca să îți alegi corect fondul de ten trebuie să ştii ce tip de ten ai (normal, uscat, mixt sau gras). În funcție de tipul tău de ten, de nuanța pielii si a subtonului îți alegi fondul de ten perfect.
Înainte de a mai cumpăra un fond de ten îți recomand să îl probezi în magazin să vezi dacă se potriveşte nuanța acestuia cu culoarea pielii tale, găseşti testere în magazin.
Acum, dacă tot l-ai cumpărat pe acesta mai închis la culoare, găseşti pe site-ul celor de la The Body Shop aceste picături care îți deschid nuanța fondului de ten: http://thebodyshop.ro/......ening.htm. Dacă nu doreşti să dai banii pe aceste picături, îți poți cumpăra alt fond de ten.
Şi de cele mai multe ori, este recomandat să aplici o cremă hidratantă înaintea fondului de ten.
Dacă ai tenul gras sau mixt te sfătuiesc să aplici o bază de machiaj matifiantă.

| NH4OH a răspuns:

Înainte de orice fond de ten, fie lichid, fie pudră trebuie să îți pui o cremă pe față, de preferat una cu SPF mare, ca să îți protejeze fața de razele soarelui.
Apoi, fondul de ten îl alegi în funcție de ce ten ai tu ( normal, mixt, gras, uscat ). Pe orice site de cosmetice găsești și fdt, bineînțeles, iar la multe din ele se specifică ( Fond de ten X mat pentru tenul gras etc. )
De pe internet ar trebui să te informezi cel mai mult, găsești pe un site un fond de ten pentru tenul tău ( de ex gras) și te duci pe google, îi scrii numele ( ex: Revlon Colorstay Oily skin PĂRERE) și o să găsești diferite bloguri în care se scrie despre el, cât de bun e, ce face și ce nu. Iar după asta te poți ghida, dacă să-l cumperi sau nu, pe internet sunt mai ieftine produsele, în general, cât despre nuanța tenului, asta e interpretabilă. Trebuie să te uiți în oglindă și să vezi dacă ai tenul foarte deschis sau între. Uită-te și la venele tale, dacă sunt verzi înseamnă că ai tenul de o nuanță caldă ( cu subtonuri gălbui ), iar dacă sunt albastre înseamnă că ai un ten cu subtonuri reci, cele mai deschise. Dacă e între, înseamnă că ai un ten neutru.
http://www.mayra.ro/......n-perfect/
Sper că te-am ajutat, fundă?