Salut! Si eu am probleme cu acneea. Eu foloesc sapun de la Clerasil, mai folosesc un gel de la Avon:"Avon Clearskin, Dual Action Cleaneser with Microbeads, Le gel nettoyant aux micro-particules (asa scrie pe el)." E bun. Mai foloesc tinctura de echinaceea si crema de galbenele, incepe sa mai imi treaca din cosuri. Mergi mai bine la medicul tau de familie pentru ca sa iti dea o trimitere la un Spital de Dermatologie, acolo daca esti asigurata(daca dai bani la CAS din salariu sau daca esti eleva/studenta/somera), consultatia va fi gratuita iar medicamentele mai ieftine sau gratis.
Multa Sanatate!
O zi buna!
Depinde de ten. Mie mi-a trecut cu Zynerit in 3-4 luni.Acum nu mai am nevoie.
Ar trebui sa mergi la dermatologie sa te vada un dr.pentru ca acneea are mai multe cauze si sa primesti un trat.corespunzator care sa iti foloseasca nu oricine se poate trata cu acelasi produs cu care se trateaza altcineva. poate e o cauza hormonala si atunci orice ai face nu rezolvi problema numai daca mergi si la endocrinolog, poate fi de cauza infectioasa cu un microb al pielii datorata si igienei necorespunzatoare a fetei adica pui mana murdara pe fata sau umbli la cosuri si nu stii cum sa o faci corect, fata trebuie spalata bland nu cu tot felul de sapunuri care o deshidrateaza si o usuca inchizand cosurile in piele si infectandu-le astfel, foloseste sapunuri speciale sau solutii pentru fata cum ar fi din gama dove sau nivea, curata fata in fiecare seara si o hidrateaza cu o crema potrivita, nu lasa machiajul peste noapte pe fata nu da cu fond de ten si alte pudre lasa fata sa respire curata daca ai un cos da cu putin spirt doar pe el si lasa sa se usuce nu il zgandarii, poti sa-ti faci o data pe saptamana. o masca pentru ten acneic, din citrice sau argila, dar apoi sa dai cu o crema hidratanta sa nu ramana fata foarte uscata, daca va fi cazul dermatologul iti va da o crema pe baza de antibiotic dar nu pune de capul tau tot felul pe fata pentru.ca nu stii ce ti se potriveste, mergi la o cosmeticiana f. buna sa iti curete fata corect de 1-2ori pe luna si sa iti faca trat.profesional.deci sunt variante multe trebuie sa le aplici pe cele care ti se potrivesc si nu dupa ce au pus altii pe fata. ok daca mai e ceva sunt aici.
Asa. si zici ca ai 11 ani? adica esti in a 5a? hmm...la noi in clasa in clasa 5 nu stia nimeni ce-s alea!
Poti utiliza si bitterul suedez; intai te dai cu crema de galbenele, apoi tamponezi zona afectata cu un tifon imbibat in bitter, verisoarei mele i-a functionat tratamentul acesta. Numai bine!
Din cate stiu eu Zynerit doar trateaza temporar zona (o usuca si asa scapi de cosuri). Trebuie sa ai grija cu el, sa nu folosesti o cantitate prea mare si sa citesti cu atentie prospectul.
Poti incerca cu el si daca problema reapare mai bine incerci cateva din sugestiile scrise de cei de mai sus. Daca totusi nu o rezolvi iti sugerez sa te duci la un dermatolog.
anonim_4396 întreabă: