Eu nu sunt fată dar e destul de logic că dacă te dai cu 100000 de soluţii o să cadă )
Îl speli cu şampon / balsam sau ce mai foloseşti tu şi cam atât.
Important e sa îl cureţi, tu ce crezi că fac soluţiile alea? tu chiar crezi reclamele alea de la tv ?
Cu cât îl dai cu mai multe porcării sintetice, cu atât mai mult îți va cădea. Cât despre vârfurile degradate, acestea nu mai dispar decât tăiate... nu le lipește niciun ser din lume.
Eu mi-am recăpătat sănătatea părului odată cu renunțarea la tot ce înseamnă șampon/balsam/seruri etc din comerț și am început să îl tund regulat (cam 1-2 cm din vârfuri la 1- 1, 5 luni). Crește repede, sănătos, strălucește, nu mai cade cu tonele, nu se mai încâlcește.
Dacă nu ai părul gras sau cu tendințe de îngrășare, încearcă să-l speli mai rar, adică la 4-5 zile. Udă-l foarte bine înainte, adică stai cu capul sub duș minim 1-2 minute și dă cu mâinile prin păr să te asiguri că apa ajunge peste tot. După asta, într-o căniță pe jumătate umplută cu apă caldă sau ceva recipient dizolvă o linguriță (nu mai mult) de șampon, toarnă amestecul pe cap, masează bine tot părul (nu te speria dacă nu face spumă și nu adăuga deloc șampon, ci spală așa, cât se poate), apoi clătește bine și repetă cu încă o linguriță de șampon la o jumătate de căniță de apă caldă. A 2-a oară sigur va face spumă, pentru că părul deja a fost curățat de cea mai mare parte a impurităților. Masează scalpul (nu insista asupra vârfurilor, pentru că ele sunt cele mai agresate de șampon), apoi clătește foarte bine și aplică balsamul.
Îți recomand schimbarea șamponului tău cu unul natural (găsești în plafar și magazine naturiste produse Vivanatura care sunt bunicele, au și șampon și balsam și măști și tot ce vrei).
Dacă vrei un remediu puternic pentru căderea părului, să știi că gazul și tinctura de ardei iute sunt cam cele mai bune. Totuși, gazul are un miros destul de greu, așa că dacă vei apela la el îți sugerez să faci asta în vacanță Acum deocamdată îți poți face măști cu ulei de ricin, cocos, migdale, vitaminele A și E uleioase (găsești în farmacii) și un fruct de avocado bine copt. Pui fructul împreună cu câte o linguriță din fiecare ulei + vitaminele în blender și faci o pastă pe care o aplici de la rădăcină la vârfuri, masând ușor pielea capului. Acoperi cu o pungă ca să nu atingi din greșeală lucruri cu capul sau să se scurgă și să pătezi ceva, ții cât de mult poți, dacă poți inclusiv peste noapte, apoi speli bine părul. Repetă masca la 1-2 săptămâni.
Mănâncă variat și sănătos, pentru că frumusețea părului este afectată de dieta pe care o avem. Piaptănă-te cu grijă cu o perie de calitate. Și nu în ultimul rând, ai răbdare, că schimbările rareori apar peste noapte
Baftă!