Inceraca :malai, miere de albina si ou, e foarte buna, dar nu mai stiu masurile...
Da,suc de lamaie miere si zahar sau doar miere si zahar, coaja de castraveti, ou bine batut cu lamaie si miere, etc.
Normal uite aici cateva detaliate, mod de preparare si tot :
Stiu ca e putin gretos, dar ce nu face o fata pentru frumusete?
-Masca din ou. (organic). Se separă albuşul de gălbenuş. Se pun în două recipiente separate şi se amestecă cu o furculiţa până se fac spumă. (ca la prajituri) Se curăţă tenul înainte (eu folosesc o loţiune tonifiantă de la Elmiplant) şi se aplică pe toată faţa cu buricul degetelor, albuşul de ou (staţi liniştite, nu e nevoie să îl consumaţi pe tot). Aveţi însă grijă să feriţi ochii. După ce aţi terminat de întins spuma de albuş pe toată suprafaţa feţei, aşteptaţi cca 5 minute până aceasta se "întăreşte" pe faţă. La un moment dat veţi vedea că dacă încercaţi să zâmbiţi sau să vorbiţi n-o mai puteţi face. Atunci ştiţi că e gata. Daţi masca jos, clătind faţă din abundenţă cu apă rece. Aşteptaţi 5-10 minute şi repetaţi procedura cu gălbenuşul de ou. La final clătiţi bine şi timp de 3 ore nu mai aplicaţi nimic pe faţă.
-Mască cu ulei de măsline şi miere Foarte eficientă in anotimpul răcoros. E o mască exfoliantă care ajută pielea să suporte mai uşor frigul. Oferă tenului un aspect revigorant, previne apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Aveţi nevoie de ulei de măsline extravirgin, miere organică şi zahăr. Procuraţi un recipient din plastic (eu folosesc un tub gol Centrum). Adăugaţi în el 3 linguriţe de ulei de măsline extravirgin, 3 linguriţe de miere organică şi o linguriţă de zahăr. Amestecaţi bine până când ingredientele vor forma o pastă. Aplicaţi masca o data pe zi. După 10 minute clătiţi faţa din abundenţă cu apă caldă. Atenţie! Nu păstraţi recipientul din plastic în frigider astfel masca se va întări şi nu o veţi mai putea întinde uniform pe faţă.
-Masca hidratanta cu miere si lapte
Se amesteca 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte si se intinde amestecul pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta.
-Masca hidratanta cu portocala
Foloseste 2 lingurite de zeama de portocala, o lingurita de miere, o lingurita de lapte praf si o fiola de vitamina E. Omogenizeaza si aplica masca obtinuta, pentru un efect de suplete si vitaminizare.
-Masca hidratanta cu banana
Foloseste un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte. Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.
-Masca hidratanta cu morcov
Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Trebuie dat prin razatoare un morcov si stors printr-un tifon, apoi se sterge fata cu acesta. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime. Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smantana sau drojdie de bere.
-Masca antirid pentru toate tipurile de ten:
Se spala cateva frunze de salata si se usuca, apoi se tin 5 minute in ulei de masline clocotit. Se aplica pe fata cat sunt caldute. Timp de actionare: 15 minute. Clateste cu apa calda si usuca pielea prin tamponare cu un servet uscat.
Masca tonifianta pentru toate tipurile de ten
Amesteca o lingura miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pana se formeza o pasta. Aplica pe gat si pe fata, asteapta 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.
Masca tonifianta pentru ten normal
Se toaca marunt un castravete mic si se combina cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta rezultata pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
Iti recomand sa te dai pur si simplu cu miere pe fata si sa o lasi acolo vreo 5 minute. Ii da o culoare naturala tenului si il catifeleaza.
Depinde de ce ten ai...Eu personal doar aceasta o folosesc de ceva vreme si e foarte buna:2 linguri de ulei de ricin un albus de ou si 1 lingura de miere si o las 10-15 minute pe fata.
Prin calităţile sale, argila este un produs cosmetic natural de mare valoare, putând fi folosită cu succes în formulări cosmetice destinate tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate şi ridate) şi în tratamente cosmetice naturiste, respectiv în prepararea unor măşti instant.Pentru obţinerea unor măşti cosmetice, pudra de argilă se poate amesteca cu diferite fructe, legume, iaurt, lapte, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou etc., în funcţie de tipul de ten.
Se recomandă combinarea pudrei de argilă cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale, etc., pentru tenurile grase, respectiv cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv: castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou pentru tenurile normale şi uscate.
Pentru tratarea acneei se realizează un amestec din pudră de argilă cu apă potabilă sau apă de pe tărâţe de grâu (nu se va folosi apă minerală), obţinându-se astfel o pastă consistentă, uşor de aplicat. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare. Poti sa incerci pudra de argila din gama ASLAVITAL MINERALACTIV http://farmec.ro/......ce-51.html
Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita
Sper sa te ajute
pretzel întreabă:
FeliciaAndreea1 întreabă: