| Rallu_3508 a întrebat:

Imi puteti spune din ce cauza se despica firele de par?

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cauza este aceea de dispariţie a cuticulei protectoare în acea zonă.
De asemena instrumentele de aranjat părul de proastă calitate (pot rupe firerle de păr), vopsirea repetată fără a tăia vârfurile ori de câte ori se aplică vopsea pe el, permanentul, utilizarea frecventă a fixativului, cearei de păr, spumă, gel, uscător de păr (căldura mare deshidratează), etc., placa de îndreptat de părul (arde foarte mult şi duce la deteriorarea sa), şampoanele de calitate inferioară dar şi o lipsă de hidratare şi vitamine în organism.
Se recomandă să se folosească şampoane şi balsamuri de calitate, limpezierea lui foarte bine, spălarea să se facă alternativă apă rece şi apă caldă pentru fixarea mai bună a cuticulei protectoare, şi periodic tăiate vârfurile pentru prevenirea viitoarele despicări (o dată la 2-3 luni este bine). Prin tăierea vârfurilor ajutăm părul să crească frumos şi îngrijit.
Pa, pa.

5 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Par uscat, care se incalceste usor si se rupe la periat, lipsa unor vitamine din gama B(B8). De ex.lipsa vitaminei B6 duce la incaruntire prematura, Vezi ca sunt si sampoane care repara parul despicat(cel putin asa spune in reclama!). Foloseste un balsam bun dupa fiecare spalat.

| loricel a răspuns:

Din cauza folosirii feonului, a placii de indreptat parul, a omdulatorului, din cauza pieptanarii parului umed(dupa spala-te, este foarte vulnerabil), din cauza produselor de styling

| Irina117 a răspuns:

Firele de par se despica din cauza filatului, uscarii parului cu aer prea fierbinte, lenjeriilor de pat din satin, pieptanatului agresiv

| Alien a răspuns:

Din cauza lipsei de calciu!

| AlExUtZa380 a răspuns:

Buna! Eu cred ca se despica deoarece:ori ai matreata, ori ai ars parul sau poate din cauza varstei fragede sau in varsta! Ma bucur ca ti-am fost de ajutor! Pe curand! By3!