Tre sa cauti pe google dieta anului 2010-2011 si acolo la prima dai clicktre sa-ti bagi datele tale si iti face dieta perfecta pentru corpul taueu am slabit 10kg(adc cat mi-am propus)fundita?
Foarte eficienta e dieta ballerina :
- Ora 8:00 – 1 cafea.
- Ora 10:00 – 2 oua fierte
- Ora 12:00 – 1 pahar suc de rosii
- Ora 14:00 – 100 g sunca sau 1 felie paine prajita
- Ora 16:00 – 1 mar
- Ora 18:00 – 100 g branza slaba
Se slabeste 1 kg/zi.
Dar nu e imediat felia de piine sa fie prajita
1. Pentru un abdomen plat ai nevoie de papaya. Enzima continuta de acest fruct, numita papaina, accelereaza digestia proteinelor, prevenind astfel balonarile.
2. Consuma suc de lamaie. Vitamina C continuta din plin de acest fruct arde grasimile din celule, motiv pentru care iti recomand sa bei in fiecare zi cate un pahar cu suc de lamaie. Pentru preparare ai nevoie de zeama unei lamai peste care torni apa fierbinte.
3. Mananca picant. Capsaicina este o substanta activa care se gaseste atat in ardeiul iute, cat si in chili sau tabasco. Ea are rolul de a accelera digestia, stimuland astfel organismul. Daca mananci picant, din cand in cand, vei vedea ca rezultatul va fi cu 10% mai vizibil.
4. Indeparteaza grasimea. Atunci cand gatesti indeparteaza toata grasimea lasata de carne la suprafata si abia apoi adauga restul ingredientelor. De ce? Legumele, spre exemplu, absorb grasimea, motiv pentru care este bine sa le adaugi doar dupa ce ai curatat carnea.
5. Scapa de stres folosind lemn de santal. De fiecare data cand suntem stresati, organismul nostru produce o cantitate mare de cortizol, hormonul ingrasarii. Pentru a elimina stresul aprinde cateva betisoare de santal. Mirosul lor te va relaxa si va impiedica astfel, eliberarea cortizolului.
6. Niciodata sa nu iei masa in graba. Cand iei masa este indicat sa iti rezervi ceva timp pentru a savura mancarea. Este recomandat sa mesteci fiecare imbucatura de cel putin 20 de ori deoarece stomacul are nevoie de cel putin 15 minute pentru a transmite creierului senzatia de satietate. Astfel, cu cat mesteci mai mult, cu atat cantitatea de mancare consumata este mai mica.
7. Mananca din farfurii albastre. Stiai ca daca mananci din farfurii albastre te saturi mai repede? Ei bine, aceasta culoare chiar franeaza pofta de mancare. De asemenea, tine cont ca de fiecare data cand iei masa sa nu pui alimentele pe platouri pentru ca exista tentatia de a manaca mult mai mult. Rezuma-te la portia pusa intr-o farfurie.
8. Fa o plimbare. Activitatea fizica nu ar trebui sa lipseasca din stilul tau de viata. Insa, daca nu iti place sa depui prea mult efort poti iesi la o plimbare in aer liber. Pe langa faptul ca te relaxezi, arzi si cateva calorii. Aproximativ 30 de minute in pas alert te ajuta sa arzi 120 de kilocalorii.
9. Dormi pe racoare. Poate ca ti se pare neobisnuit, dar trebuie sa stii ca atunci cand dormi intr-o camera in care sunt in jur de 18 grade Celsius, organismul produce caldura. Astfel, poti arde calorii, nu gluma.
10. Baie pentru silueta. O baie calda cu sare de mare este ideala atat pentru fizic, cat si pentru psihic. Iti intretine si intinde pielea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si te relaxeaza in acelasi timp. Dizolva in apa din cada aproximativ o jumatate de pachet de sare de mare si timp de 15-20 de minute nu te lasa distrasa de alte lucruri.
Ce sa eviti pe parcursul curei de slabire?
Renunta definitiv la bauturile racoritoare acidulate, sintetice. Nu sunt sanatoase si ingrasa deoarece contin mult zahar si aditivi(E-uri). Inlocuieste-le cu sucuri naturale fara adaos de zahar.
Elimina dulciurile concentrate. Inlocuieste-le cu fructe. Daca in timpul curei de slabire nevoia de a manca dulciuri devine coplesitoare si obsedanta consuma putina ciocolata neagra
Renunta la carnea de porc. Este interzisa in perioada curei de slabire. Inlocuieste-o cu peste, pui, curcan. Prepara carnea pe "teflon" sau pe gratar. Pentru savoare adauga mirodenii: cimbru, busuioc, oregano, enibahar, maghiran, rozmarin, sos de soia etc. Inventeaza chiar tu retete gustoase, sanatoase, dietetice, care ajuta la slabire, folosind urmatoarele ingrediente: legume, peste, carne alba, ulei de masline virgin si mirodenii
Nu combina carnea cu cartofii sau cu pastele
Renunta la piinea alba. Daca nu poti renunta la paine in perioada dietei de slabire consuma 1-2 felii de paine neagra pe zi
Renunta la alimentele cu "grasimi ascunse": cascaval, brinza topita, margarina, parizar etc.
Nu consuma stiksuri, cipsuri, biscuiti, napolitane etc. Inlocuieste-le cu fructe
Renunta la alimentele tip fast-food, la mezeluri si evita prajelile.
Nu minca dupa ora 18. Daca ti se face foame consuma fructe sau iaurt dietetic
Nu folosi medicamente pentru slabire fara recomandarea medicului
Ce este benefic pentru slabire?
Inaintea unei cure de slabire este bine sa faci o cura de detoxifiere. Organismul va reactiona mai bine la dieta si la suplimentii nutritivi.
Bea zilnic minim 2 litri de apa plata, limonada fara zahar si ceaiuri din plante. Consuma zilnic, seara la culcare si dimineata la sculare un pahar de apa plata cu sucul de la o jumatate de lamiie. Ajuta la slabire si la detoxifiere.
Este bine sa mananci putin si des: 3 mese principale pe zi si 2 gustari intre mese. Gustarile ideale sunt: fructe, sucuri naturale, fructe uscate(stafide, curmale, caise etc.) Fructele nu vor fi consumate ca desert ci numai intre mese, in cantitati mici.
La micul dejun consuma fructe(sub forma de salate sau shakuri) si cereale integrale.
La masa de seara este preferabil sa consumi lactate dietetice sau peste slab cu legume(salate sau innabusite).
La masa de pranz consuma peste, pui sau curcan la gratar(teflon). Pestele sau carnea pot fi combinate cu garnituri pe baza de legume innabusite sau salate cu putin ulei de masline virgin.
Daca ai decis sa urmezi o dieta de slabire disociata este preferabila disocierea pe mese nu pe zile. Organismul are nevoie zilnic de o nutritie echilibrata care sa includa toate categoriile de alimente.
O zi pe saptamina ar fi bine sa mananci numai fructe si sucuri naturale. Aceasta zi de fructe contribuie la detoxifiere, slabire si la vitaminizarea organismului.
Completeaza cura de slabire cu suplimenti nutritivi care ajuta la "topirea" grasimilor, asigura detoxifierea organismului si aportul de vitamine si minerale.
Daca ai probleme hormonale sau o stare psihica proasta(depresie, astenie nervoasa) este bine sa discuti cu un medic specialist inainte de a incepe o cura de slabire. Asocierea dietei de slabire cu tratamentul medical adecvat si alegerea momentului potrivit pentru inceperea dietei te vor ajuta sa obtii rezultatele pe care le doresti.
1. Mananca echilibrat si consuma mai multa energie decat iei din mancare.
2. Schimba-ti stilul de viata. Dietele sunt temporare, asa ca, daca nu iti schimbi complet obiceiurile, pe termen lung, vei pune la loc tot ce-ai dat jos in numai cateva luni. Renunta pentru totdeauna la junk food, la rontait fursecuri seara in fata televizorului si asa mai departe.
3. Gaseste-ti niste prieteni care sa te sustina si sa te sfatuiasca atunci cand o sa fii tentata sa cedezi tentatiilor. Iar daca cineva o sa vrea sa tina dieta impreuna cu tine, cu atat mai bine! E esential sa nu te simti singura in lupta cu kilogramele in plus.
4. Fa-ti poze inainte si dupa – te vei simti foarte motivata sa continui dieta, vazandu-ti progresele!
5. Incepe sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi. Si sa si intelegi ce inseamna benzoat de sodiu, tartrazina, ciclamant si alte minuni asemanatoare.
6. Nu tine secret faptul ca esti la dieta. Daca recunosti in public ca ai o problema si ca incerci sa o rezolvi, e inca un pas pe drumul cel bun. Te asiguri, in felul acesta, ca nu o sa ai posibilitatea sa faci cale intoarsa si sa renunti dupa cateva zile.
7. Fa ce exercitii iti place. Unora le place joggingul, altii prefera inotul sau mersul cu bicicleta, esti libera sa faci ce sport vrei in timpul liber.
8. Asculta muzica in timp ce faci miscare. Cumpara-ti un MP3 player sau un Ipod (daca iti permiti, desigur), pentru ca activitatea sa ti se para mai placuta.
9. Stabileste-ti teluri realiste. Nu iti dori sa slabesti in prima saptamana 5 kilograme, fiindca e imposibil si vei fi dezamagita.
10. Nu te compara cu altii/altele. Fiecare dintre noi are o constitutie diferita, asa ca fiecare slabeste in mod diferit, intr-un ritm propriu. Asa ca nu te bosumfla daca vreo prietena a slabit mai usor sau mai repede decat tine.
11. Ia o pilula-minune, care sa te ajute sa slabesti mai repede. Prostii! Nu exista o asemenea pilula, cel mai bine e sa ai incredere in regimul alimentar si in exercitiile pe care le faci regulat. Efectele secundare ale medicamentelor care iti promit ca te ajuta in lupta cu kilogramele sunt adesea mai rele decat "sprijinul" acordat.
12. Vitaminele iti pot fi prietene. Suplimentele naturale de multivitamine iti pot fi de real ajutor, dar ai grija sa nu exagerezi. Consulta un nutritionist, ca sa fii sigura ca e bine ce faci.
13. Afla care e greutatea ta ideala. Se spune ca, daca ai 1.75, greutatea ideala trebuie sa fie cu 10 mai mica decat ce este in plus peste 1m, adica ar veni 65 de kilograme. Pentru mai multa siguranta, cauta pe internet un calculator de greutate.
14. Fara fast food. Chiar daca visezi in fiecare noapte cum infuleci in disperare hamburgeri imensi, trebuie sa te feresti ca dracul de tamaie de localuri unde se serveste fast food.
15. Verifica-ti greutatea saptamanal. Sau, daca esti foarte foarte curioasa, in fiecare zi. Cantareste-te dezbracata, fara nimic pe tine, la aceeasi ora din zi.
16. Odihneste-te suficient. Pentru ca organismul tau sa functioneze eficient si sa poata arde caloriile cum trebuie, trebuie sa dormi cel putin opt ore pe noapte.
17. Mananca incet. Si savureaza ce mananci, incearca sa gasesti o placere (cat de mica) in portiile tale de femeie la dieta, fiindca oricum n-o sa te poti rasfata cu cine stie ce delicii culinare.
18. E ok sa mananci intre mese. Un mar, o banana, un iaurtel cu musli, o gustare hipocalorica, in orice caz.
19. Nu manca aceleasi lucruri in fiecare zi, fiindca o sa te plictisesti groaznic. Incearca sa iti variezi regimul, exista o multime de fructe, de legume si de specii de peste pe care le poti combina.
20. Cunoaste-ti limita maxima admisa de calorii pe care le poti asimila zilnic, si nu o depasi pentru nimic in lume.
21. Satisfa-ti poftele, dar cu moderatie. Daca mori de pofta sa infuleci o prajitura insiropata la cofetarie (asta dupa doua-trei saptamani de dieta!), ai voie si ai dreptul sa iti acorzi aceasta placere. Dar straduieste-te sa mananci incet si sa mananci doar jumatate din desert.
22. Hidrateaza-te corespunzator. Cel putin doi-trei litri de apa pe zi, si nu trisa, fiindca o faci pe socoteala ta!
23. Fara zahar (sau indulcitori) si sare in exces.
24. Renunta la paste si la painea alba, pe cat posibil. Painea alba nu e tocmai buna pentru sanatate, intreaba orice bolnav de diabet, care tine regim.
25. Nu te lenevi dupa ce inchei dieta! Continua sa mananci echilibrat, sa iti supraveghezi greutatea, sa nu consumi fast food etc.
Unele sfaturi se cpie (nu stiu sigur ) pentru ca le-am luat din mai multe resurse.
Dar deoarewce toti o sa mentioneze de sport , uite niste ex. :
Incalzire
http://www.youtube.com/watch?v=HSu1Wo6Emvg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZU69nDAv6lU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Derzmrr-XUM&feature=related
Si exerciii
http://www.youtube.com/watch?v=Sz1cV5StGU8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EkzscyvXiwY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zHt_aZYH0Jk&feature=related
Nu trebuie sa mananci numai legume.Mananca si carne de pui sau peste ca sunt cele mai sarace in grasimi.
Renunta la dulciuri,grasimi(aici intra si mancarea fastfood,chipsuri, seminte, etc) si prajeli in mult ulei si o sa fie bine.
sfdasfasd întreabă: