Eu am facut in jur de doua luni de cardio si cam intr-o luna am vazut ca nu mai obosesc repede, iar a doua luna a fost super usor sa fac exercitiile. Acum depinde si ce faci, program de cardio, de fitnes etc.
Bună.Țin să te anunț că rezultatele cu adevărat se văd cam intr-un an.
Evident că rezultate sunt individuale. Ține foarte mult și de construcția corpului.
Dar dacă vrei să te apuci de sală trebuie să mergi frecvent pentru a avea niște rezultate spectaculoase și să te alimentezi bine.
Daca te pot ajuta-mersul la sala e sanatos dar sunt multi factori de care trebuie sa ti sema. Ca sa ai ceva rezultate trebuie sa experimentezi si sa faci doar ce este ok pentru tine nu sa faci greseala sa copiezi programul altora. Fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit la efort. Ceea ce pentru altii poate fi extrem de bun pentru tine poate fi distructiv. Pentru prima perioada de sala doar experimenteaza exercitiitle si vezi reactia organismului la ele (vezi diferentele intre lucrul cu bara si gantere, intre impins si fluturari, etc), lucreaza la inceputul antrenamentelor zonele pe care vrei sa pui accent si apoi alte grupe musculare "mai putin importante". Apoi in functie de timpul alocat faci divizarea antrenamentelor (2, 3,4, 5, etc antrenamente pe saptamana) pe zone/grupe musculare iar in functie de timpul per antrenament stabilesti serii, exercitii, repetari.In plus evita cateva greseli frecvente din sala de antrenament: evita suprantrenamentul, copierea altor programe si nu uita ca rezultatele nu apar in sala de antrenament ci in afara ei. Sala fara alimentatie si odihna nu ajuta la nimic. Si corpul fetelor functioneaza "alimentar" ca si al baietilor. Mai exact proteina, carbohidratii, vitaminele, amino, etc nu functioneaza diferit si nu vei gasi recomandari pertinente cu remarca "pentru fete". Programul alimentar, antrenamentul se stabilesc individual dupa criterii bine definite si nu prea poti obtine ajutor pe forum sau pe vreun site minune. trebuie sa stii raprtul muscular (raport fibre albe/rosii ), forta musculara, tipul somatic, REM-ul, procentul de grasime, starea de sanatate, metabolismul etc pentru a primii sfaturi personalizate si astea pot fi stabilite in urma unpr teste pe care le faci cu un antrenor experimentat intr-o sala sau prin experimentari personale (foarte util in acest caz este sa-ti faci un jurnal, iar fiecare decizie de a schimba ceva la programul ales/alimentatie este cam dupa minim 3 saptamani de experimentat). Ferestete de "guru" sau situri sau recomandari de tipul : ia xx grame proteina xx/ grame carbo... sau ia o dieta xx% proteina, xx% carbo etc. Poti sfarsii prin a te umfla precum pestele balon.