| gemeni6226 a întrebat:

In filmele vechi am vazut ca pe vremuri barbatii noaptea purtau nu pijama ci camasa de noapte, asta mai inteleg ca pe vremuri asa era moda, ceea ce nu inteleg este ca la ce servea purtarea caciulii de noapte?

9 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Nu toate articolele și accesoriile vestimentare servesc un scop practic. Unele sunt mai practice și mai justificate, altele mai puțin

Dar dacă vrei cu adevărat să te întrebi la ce folosea un anumit articol, începi cu perucile pe care le purtau nobilii în secolul XVII.

Comparată cu alea, o bonetă de somn este culmea practicalității.

| gemeni6226 explică (pentru johnnny123):

Perucile la ce au servit imi dau seama asa era moda, dar vara sa porti o caciula de noapte nu cred ca ar fi din cauza frigului.Scena din film era vara.De ce e practic?

| AlexCristi97 a răspuns (pentru gemeni6226):

Tot ca asa era moda, daca vrei neaparat raspunsul asta, ca vad ca ai contracarat mai multe raspunsuri cu asta...

| gemeni6226 explică (pentru AlexCristi97):

Atita si eu pot judeca dar de ce era asa moda? ma interesa cineva cunoscator eventual cineva care a terminat facultatea si a studiat din resurse mai putin stiute acest aspec-de aceea am contracarat ca asteptam raspunsuri mai consistente nu usoare ca visul unei nopti de vara.

Acuma mi-a scris cineva pe Facebook -caciulile serveau ca sa nu se incilceasca asa de tare parul-ei cu asta sunt eu de acord!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca sa le tina de cald, sa nu raceasca.

Si eu port fes noaptea, cand dorm, mai puțin vara cand dorm cu capul gol.

| gemeni6226 explică (pentru anonim_4396):

Scena din film era vara.

| AlexCristi97 a răspuns:

La ce serveste si acum laughing sa iti tina de cald la cap si sa "nu te traga curentul". Am cunoscut persoane care dorm cu sosete, caciula, imbracati complet (sosete, chiloti, pantaloni lungi, maieu, tricou/bluza...ca de iesit in oras laughing ). Tine cont ca atunci incalzirea casei nu se facea ca acum, probabil aveau o soba in care puneau seara lemne si pana dimineata se racea putin in casa, mai ales in zilele grele de iarna.

Ok sa zicem ca din cauza frigului, numai ca in scena la care m-am uitat eu era vara plus femeile nu purtau nimic, daca era din cauza frigului trebuia sa fie intr-o scena din iarna si sa poarte si ele ceva. Logic nu?