Din punctul meu de vedere, important e sa iti cureti foarte bine tenul, cam de 2 ori pe zi, dimineata inainte de machiaj si evident seara dupa demachiere e bine sa folosesti si o lotiune tonica pentru a elimina complet toate urmele, iar o data sau de 2 ori pe saptamana sa exfoliezi fata si sa aplici o masca pentru a curata porii si nu uita sa speli in fiecare zi pensula/buretelul cu care aplici fondul de ten (in cazul in care il aplici cu pensula/buretel), pensula de pudra se poate spala si de 1-2 ori pe saptamana. Nu vad nimic anormal in a te da cu un fond de ten si cu niste pudra, mascara trebuie schimbata la 2-3 luni chiar daca nu se termina sau nu se usuca, pentru ca exista risc de conjunctvita, in rest nu vad vreo problema. Sigur, acum fiecare are propria parere despre asta, mereu o sa existe cineva impotriva, dar pana la urma o faci pentru tine si pentru ca te simti tu bine, nu pentru altii. In orice caz, un fond de ten in sine nu dauneaza folosit zilnic, mai degraba te protejeaza de poluare, gaze toxice, praf sau raze UV care au un impact negativ extrem de puternic asupra pielii, acum evident ca o sa se zica despre un fond de ten ca are parabeni si alte substante ultra si extracancerigene, insa substante de acest gen se gasesc si in produsele obisnuite de ingrijire, dar asta nu inseamna ca nu vei mai folosi o crema de fata sau un gel de dus doar pentru ca au anumite substante vazute suspect, dar care sunt totusi aprobate, iar legislatia din UE e destul de stricta in acest caz. Din punctul meu de vedere, exista hormoni si substante mult mai daunatoare care pot avea efecte grave pe termen lung in alimentele pe care le consumam zilnic vrand-nevrand, asa ca folosirea unui fond de ten cred ca ar fi ultima problema la care ar trebui sa ne gandim. Referitor la ultima intrebare, eu ma machiez aproape de fiecare data cand ies, dar nu mereu am timp pentru asta, asa ca sa zicem cam de 2-3 ori pe saptamana, insa am observat ca cu cat ma machiez mai des, cu atat imi dispar cosurile, probabil si pentru ca un machiaj ma obliga sa fiu mult mai stricta referitor la curatare si probabil si pentru ca este o bariera pentru praf si bacterii, asa cum am scris mai sus.
Si eu am un ten curat si nu folosesc fond de ten, doar anticearcan. Fondul de ten poate incarca tenul. Incearca un anticearcan/corector pentru a ascunde cearcanele. Demachiaza-te de fiecare data si foloseste o crema hidratanta
Nu are absolut nimic. Fondul de ten nu atacă pielea, porii pot respira. Pudra este cel mi mare dușman, asta astupă porii și pielea nu respiră deloc. Poți avea mari consecințe din cauza asta, puncte negre și alte oribilități.
DaciaRomania întreabă: