La ambele, dar nu numai.
Alergatul este un exerciţiu cardiovascular foarte bun, te va ajuta să slăbeşti şi va creşte rezistenţa organismului la stres, efort şi boli.
Alergatul face bine la inima. Endorfina si alte morfine – substante care sunt secretate de corp in timpul miscarii fizice - nu ne fac doar sa ne simtim mai bine. Ele ne protejeaza de infarct, conform unui studiu american. Studiul a constat in experimentarea pe cobai. Astfel, s-a observat ca in timpul alergatului unele substante si endorfina secretate de corp sunt cele care aduc beneficii sistemului cardiovascular. Fara ele, alergatul nu ar mai avea rost. S-a ajuns la concluzia ca exercitiile regulate reduc riscul aparitiei bolilor cardiace si previn infarctul miocardic. Mai mult, alergatul previne arteroscleroza, osteoporoza si chiar depresia.
Te ajuta sa-ti faci un corp frumos slabesti si faci muschi in special la picioare si o sa ai niste picioare foarte frumoase
Normal ca slabesti pentru ca se consuma energie ( se ard calorii), mai departe depinde de felul alergarii... dar de regula nu faci muschi...in sensul inestetic
alergatul e un exercitiu cardio. arde foarte multe calorii deci slabesti. dupa cum s-a mai spus are o multime de efecte benefice pe aparate si sisteme, inclusiv psihic.
nu este un exercitiu prin care pui masa musculara, e un exercitiu prin care iti tonifici musculatura.
in perioada cand e cald afara alerg zilnic si ma simt extraordinar din toate punctele de vedere. recomand tuturor. chiar daca la inceput vi se pare mai dificil incepeti cu distante scurte si alegre usoara, incet incet intesificati atat ritmul cat si distanta. dupa cateva zile veti alerga doar de placere, va garantez.
Eu cred ca te ajuta ft mult, adica faci si muschii, slabesti si te si relaxezi...
Alergarea 290 de minute de 3 ori pe saptamana aduce un mare beneficiu organismului, se produc asa numitele celule NK, adica nartural killer, care omoara virusii, microbii, se activeaza genele pozitive responsabile cu sanatatea si tineretea... fac genetica asa ca nu am dat un raspuns aiuristic...
In primul rand te relaxeaza, apoi in timp slabesti, faci muschii, o sa ai picioare frumoase, sanatate, energie, cred ca lista ar fi lunga dc ar fi sa amintim toate beneficiile p care le are alergatul.
recomand la toti juma de ora p zi de alergat sau chiar mai mult, depinde de cum va permite timpul
Alergatul ajuta la slabit, nicidecum la masa musculara. A nu se confunda tonifiera muschilor cu masa musculara!
Daca alergi iti sculptezi muschii, devin mai vizibili fara sa creasca sau sa se umfle! E cel mai recomandat sa ti-i tonifici inainte sa te inscrii la o sala, pentru masa musculara. Daca nu esti definit degeaba incerci sa pui masa (vei arata umflat, nicidecum sculptat). De asemenea, va recomand sa sariti coarda, are efect de 2 ori mai puternic decat alergatul. Solutia perfecta? Sa le combinati pe amandoua.
Eu am facut sport cativa ani. Dupa perioada asta am obs ca, nu prea am pus masa musculara, pentru ca nu am facut sala, decat foarte rar. In Schimb datorita antrenamentelor, si alergarii din cadrul acestora, mi-a crescut rezistenta, mi s-au mai tonifiat muschii, iar un alt avantaj este ca acum am o inima mai sanatoasa... Deci dela alergat nu faci muschi, doar ca slabesti si iti tonifici musculatura, iar prin asta poti avea iluzia ca "ai facut muschi", dar masa musculara nu se mareste. Eventual doar la picioare. I-ar stilul de viata conteaza foarte mult atunci cand vrei sa slabesti. ( silul de viata = alimentatie, odihna, etc...)