Din pacate, un raspuns primit pe internet nu va putea suplini lipsa unei vizite la nutritionist.
Sfatul meu este sa nu te bazezi pe o recomandare facuta de cineva fara studii aprofundate in domeniul, care nu te-a vazut niciodata si nici nu iti cunoaste istoricul medical.
Sala la care mergi ar trebui sa aiba personal dedicat care sa te poata ajuta in aceasta privinta.
Ai putea sa incerci si o discutie cu medicul tau de familie.
Tit ce ai nevoie este vointa si incearca sa consumi alimente cat mai naturale
DIETA PENTRU FEMEI OVO-LACTO VEGETARIENE ( NU RECOMAND A FI VEGETARIAN 100%!) - 14 ZILE
Recomandari:
- Daca va chinuie foamea, beti apa, cel putin 2-3 l/zi.
- Cafeaua poate fi inlocuita cu ceai sau invers.
- Iaurtul natural, fara adaos de arome sau fructe
- SURSE PROTEICE : oua, branza(de preferinta cu maximum 5% grasime), soia deshidratata( pentru a o fierbe in loc de carne), tofu, iaurt, iaurt grecesc, batoane proteice, concentrat proteic.
- SURSE FIBRE : legume (rosii, ardei, conopida, broccolli, ceapa, castraveti ), salate(salata verde, salata iceberg ), andive, varza china, cozi de telina (apio), morcovi, spanac etc ..de cosumat de preferinta crude amestecate dupa gust intr-o salata, telina
-SURSE DE GRASIMI : migdale, nuci, nuci caju, seminte de in (zdrobite sau macinate), seminte fl soarelui, seminte dovleac, nuci macademia, nuci braziliene, ulei de masline extravirgin, unt de arahide, avocado.
-SURSE DE GLUCIDE ( de preferinta surse integrale) : orez integral, quinoa, fulgi ovaz, fulgi secara, paine integrala, cartofi dulci, fasole rosie (kidney bean)
ALTE ALIMENTE CE POT FI CONSUMATE CU MODERATIE : fructe cu coaja, fructe deshidratate(nu confiate)-stafide, goji, coacaze, afine, catofi, branza grasa(cascaval, telemea), muraturi, porumb fiert.
ALIMENTE CE TREBUIE EVITATE : paine alba, zahar (de orice fel), gemuri, sucuri (de orice fel), ulei rafinat, prajeli, dulciuri
SUPLIMENTE : complex de multivitamine si minerale, supliment proteic, baton proteic
Ziua 1
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea, 200 g branza degresata + 1 lingura amestec de seminte
- pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac + 1 rosie
- cina: 100g branza grasa +1 salata de cruditati la alegere cu ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie
Ziua 2
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai, 250 g iaurt + 1 lingura cereale
- pranz: soia fiarta si condimentata 200g + fasole rosie 200g
- cina: 200 g branza slaba + 1 lingura amestec de seminte
Ziua 3:
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 felie paine integrala (prajita sau nu ) + 1 lingura unt de arahide intins pe paine
- pranz: 2 oua fierte tari + 1 salata cruditati
- cina: 1 rosie + 200 g branza degresata
Ziua 4:
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai + 1 iaurt grecesc + 1 lingura fructe deshidratate
- pranz: 200 g soia fiarta condimentata + 200 g broccolli fiert
- cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 g branza de vaci
Ziua 5:
- mic-dejun: 1 ceasca cafea + 1 felie paine integrala + 1 lingura unt de arahide intins pe paine
- pranz: 200 g soia fiarta condimentata + 150 g quinoa fiarta
- cina: 100 g branza grasa + 1 rosie
Ziua 6:
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai + 200 g branza degresata + 1 lingura stafide
- pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
- cina: 100 g soia dehidratata condimentata + 1 salata cu ulei masline si zeama de lamaie
Ziua 7:
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 iaurt grecesc + 1 lingura seminte
- pranz: 200 g soia fiarta + 150g orez integral
- cina: 200 g branza degresata + 1 rosie
Ziua 8:
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai + 1 felie de paine integrala + 1 lingura unt de arahide
- pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac + 1 rosie
- cina: 100 g branza grasa + 1 salata cu ulei masline si zeama de lamaie
Ziua 9:
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 iaurt + 1 lingura cereale integrale
- pranz: 1 cutie iaurt grecesc + pudra de usturoi(sau usturoi pisat) + 200 g conopida fiarta
- cina: 2 oua fierte + 1 salata cu ulei masline si zeama de lamaie
Ziua 10:
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai + 1 felie paine prajita + 200 g branza degresata
- pranz: 2 oua fierte tari + 1 salata rosii+ castraveti
- cina: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct proaspat (mar, para, portocala)
Ziua 11:
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 iaurt grecesc + 1 lingura seminte
- pranz: 200 g soia fiarta condimentata + 150 g quinoa fiarta
- cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 200 g branza de vaci
Ziua 12:
- mic-dejun: 1 ceasca de ceai + 1 iaurt + 1 lingura fructe deshidratate
- pranz: 200 g soia deshidratata condimentata + 150 g orez integral
- cina: 200 branza degresata + 1 lingura seminte
Ziua 13:
- mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 felie paine prajita + 1 lingura unt de arahide
- pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
- cina: 100 g branza grasa + 1 salata cu ulei masline si zeama de lamaie
Ziua 14 :
-mic –dejun : 1 ceasca de cafea + 200 g branza degrsata+1 lingura fructe deshidratate
-pranz : 200 g soia fiarta deshidratata + 200 g broccolli fiert
-cina : : 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 200 g branza de vaci
VARIANTE DE GUSTARI :
1. Intre mic dejun si pranz : 30 g fructe oleaginoase(migdale, nuci etc.), 1 baton proteic
2.Intre pranz si cina : 1 fruct cu coaja(mar, para, prune, piersica.etc), 1 fruct citric (gref, portocala, mandarina)