| Etro a întrebat:

Ma nedumereste ceva. Pe frunte am avut o mulțime de coșuri. Inca nu am scăpat de ele dar in locul lor am niste bubițe mici cu niște puncte negre pe care le mai scot și iese ca niste piele uscată. Ce sunt alea? Pot scăpa de ele?

Am 15 ani

2 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Esti la pubertate, incearca cu crema de aloe vera.

| Zorn a răspuns:

Cam greu sa scapi de ele, tinand cont ca esti la pubertate si e momentul in care hormonii isi fac de cap. Ce iti recomand eu este sa ai tenul mereu hidratat (de preferat sa folosesti o solutie de curatare a fetei, dimineata si seara, recomandata de catre medicul dermatolog sau luata din farmacie, nu de la market). De asemenea, evita sa iti stergi fata cu prosopul, foloseste mai degraba servetele de unica folosinta, la cutie, si schimba des lenjeria de pe perna, deoarece se aduna praful in ea si iti poate afecta tenul. Iti recomand si sa reduci consumul de carbohidrati, in special chipsuri si ciocolata, si sa bei multe lichide ca sa elimini toxinele.
In plus, nu iti duce mainile la fata, mai ales daca nu le-ai spalat si incearca sa nu le mai scoti, fiindca doar iti iriti fata si le imprastii mai mult.