Bun, as spune sa ma asculti pentru ca am experienta lunga cu asa ceva, nu una placuta.
In primul rand nu iti recomand sa folosesti tratamente personalizate de la alte persoane. Sunt facute strict pentru ele, tinand cont de anumite aspecte si ai putea sa iti faci ai mult rau (ma refer la retetele speciale preparate in farmacii).
Sigur, recomandarea cea mai buna e sa mergi la un dermatolog. Faza e ca tratamentele de suprafata precum creme, geluri, etc pot da rezultate pentru o perioada de timp, dar trebuie schimbate pentru ca, in principiu, devin ineficiente. Combinatiile si modul de alternate sunt cunoscute de dermatolog.
Acum, pentru tratarea problemei in interior. Aparent sunt anumite tratamente hormonale, nu am incercat si nici prea am cautat informatii, dar sunt destul de periculoase, ma rog, mai periculoase decat urmatoarea metoda.
Roaccutane. E un medicament destul de periculos. Se da pe baza de reteta, iar medicii dermatologi te monitorizeaza constant prin analize si altele. Lista cu efecte secundare e foarte lunga. Cele mai comune, 1 din 10 pacienti, sunt durerile musculare, de oase, uscare extrema a pielii. Altele, 1 din 10.000 de pacienti, sunt depresie, coma, etc. In orice caz, e dureros. Totusi, e un medicament eficient, dar efectele se vad dupa cam 6-7 luni de luare. Si cam tot trebuie luat. Also, trebuie sa ai grija cu expunerea la soare cu medicamentul asta si parca trebuia sa ai grija la anumite alimente. Ce face? Iti diminueaza glandele sebacee. Dar daca incetezi sa il iei ele isi revin. In orice caz, se foloseste pentru acnee severa.
Daca nu vrei sa te complici cu dermatologi, desi e indicat, cei de la la roche posay au niste produse foarte bune si nu prea scumpe pentru efectul lor. Also, skinoren poate ajuta, dar trebuie sa ai grija cu ea pentru ca irita destul de tare pielea. La fel si duac.
Buna! Am avut si eu probleme cu acneea si am rezolvat doar dupa ce am mers la dermatolog. Am incercat toate prostiile posibile, naturistite, facute in case, cumparate si doar rau mi-au facut. Deci nu recomand sa incerci absolut nimic din ce iti spun altii sau ce gasesti pe net. Mergi la dermatolog pentru un set de analize, astfel o sa primesti un tratament adecvat pentru tine.
Mixtura mentolată face minuni
Recomand cu încredere, eu așa am scăpat.
Ajută și la răni, leziuni, tăieturi, ameliorează durerea și nu te mai ustură, vindecă repede și le usucă. Răspuns câștigator?
Elisa97 întreabă: