| DotPunct a întrebat:

Ma tot intrebam...Cum credeti ca ajung anorexice fetele astea? Cum ajung in halul asta? Cum gandesc ele? straight face

7 răspunsuri:
| ynna93 a răspuns:

Pai eu cred ca se uita in oglinda si se vad prea grase cand ele de fapt sunt niste slabanoage.si asa incep cure de slabire cu pastile, cu infometare si ajung anorexice.asta inseamna ca au ceva deplasat la cap.

Răspuns utilizator avertizat
| duddy_9191 a răspuns:

Pai tu cum crezi? sunt terorizate de gandul ca nu vor fi niciodata"pefecte".ele nu gandesc ca nu exista perfectiune ci fac lucrurile in inconstient.ele isi dau seama ca in ziua de azi trebuie sa fi perfect ca sa te poti integra in lumea sociala... poate ca aceste persoane nu gandesc ca exista lucruri mai importante in viata decat fizicul.si deciziile lor proaste sunt aduse de societatea care nu se uita dincolo de aparente.cam atat ar fi de spus. sper ca te-am ajutat cat de cattongue

| Alesandraas a răspuns:

Ajung la anorezie din cauza obsesiei pentru slabit. Sunt multe cazuri,ele ajung in halul asta din cauza ca li se pare ca sunt foarte grase,dar uneori nu este asa.Iar daca cineva face o gluma pe seama lor"-Vai ce grasa esti!"pentru ele gata, trebuie sa se apuce de slabit."Ca vai sunt prea grasa","Vai ce urata sunt" si fac din asta o obsesie din cauza careia pot chiar sa moara.
In cazul anoreziei nu iti revii, dar daca ai bulemie aproape 70% isi revine iar cam 10% raman cu acele sintome din timpul bolii.
E foarte dureros si rau sa vezi astfel de persoane, uneori poate este chiar si persoana de langa tine si iti dai seama cu greu, poate cand este prea tarziu.straight face
Sper sa te fi ajutat.happy

| ingerashhhh a răspuns:

De cele mai multe ori,fetele anorexice sunt foarte destepte,invata foarte mult,din cauza unor probleme (gen familiar,dragoste,personal etc etc)mananca din ce in ce mai putin,atunci cand studiaza,obosesc foarte mult,chiar daca nu lucreaza fizic,oricum obosesc,stomacul se micsoreaza tot mai mult si mai mult,pana ajunge de marimea pumnisorului unui bebelus,in momentul dat dintr-o muscatura este satula,logic daca stomacul e mic, unde sa bagi mancare multa. Ajuns in situatia asta foarte greu iti poti reveni, sau nu iti mai revii deloc.Cat nu ai manca nu te mai ingrasi,ba din contra daca ai stresuri sau probleme pe cap,mai tare slabesti. Exista chiar cazuri de moarte,din pacate. Poate ce vam spun va parut fake,insa este adevarul, eu am fost sub riscul anorexiei, la 173 de cm avem 40 de kg,va imaginati cam cum arata.Pur si simplu nu aveam chef de mancare,era o perioada in care existau niste probleme extraordinare,eram un om care nu isi gasea rostul, pur si simplu avem impresia ca respiram degeaba, numai incurcam altora sa traiasca.Insa pe urma m-am gandit ca nu degeaba Dumnezeu m-a lasat pe Pamant. Sfatul meu,nu stiu daca cuiva ii pasa de ceea ce am scris eu aici,dar oricum,cu tot respectul catre toata lumea,oricat de suparati nu ar fi pe o anumita persoana,da poate va facut ceva,poate aveti mii de draci si nu aveti chef de nimic,dar oricum,pe mancare niciodata sa nu va suparati, ca ea nu va facut nimic! Aveti grija de voi, v-am pupat pa pa

| xXsuicidekidoxX a răspuns:

Hei... eu vorbesc din experienta proprie, deci ma rog.
m.am infometat zile in sir, lesinam foarte des si am ajuns de urgenta la Grigore Alexandrescu. acolo dupa mai multe analize mi.au spus ca am ulcer, ca.s anemica si anorexica. sa iti spun sincer chiar nu imi dau seama ce a fost in capul meu atunci. eram complexata de mica fiindca mereu eram mai plinuta... iar cand aveam vreo 13 ani cantaream 39 kg la 1, 60. acum sunt total contra infometarii.
in concluzie, persoanele care ajung anorexice nu mai gandesc limpede si sunt complexate, probabil, de cum aratau la o anumita varsta. big grin

| MsRightBaby a răspuns:

happy Aceste fete au avut complexe in copilarie sau pur si simplu ajung pas cu pas obsedate de imaginea lor si isi doresc sa arate atat de perfect si sa aiba un corp scluptat incat se infoameta in fiecare zi cu gandul ca mai tarziu vor fi un manechin de succes. Aceasta este o boala care le afecteaza atat fizic cat si psihic deoarece gandirea lor este afectata dorindu`si doar un trup zvelt fiind dispuse sa faca orice sacrificiu.