Ceva a convins o că șamponul duce la căderea părului. În primul rând trebuie să afli care este sursa acestor informații. Apoi poti demonta argumentul pas cu pas.
Atenție însă, de multe ori oamenii aleg să creadă în anumite chestii pe fond emoțional și nu rațional.
Mai, nu tu ziceai ca mama si bunica iti interzic sa te speli mai des, asa cum e normal, pentru ca nu vor sa aiba facturi mari? Acum te iei de mama ta ca sa ce? Au fost intrebarile de pana acum inventate pentru atentie sau ai chef de cearta cu mama ta? Las-o in legea ei, cu obiceiurile ei deoarece nu ii poti schimba mentalitatea peste noapte si nu o mai poti educa de la o varsta incolo.Deci singura preocupare ar trebui sa fie igiena ta si atat.
Gasesti sursa in intrebarile anterioare :
https://www.tpu.ro/......-mie-nu_1/
https://www.tpu.ro/......mal-eu-ce/
E o convingere mentala pe care greu i-o mai scoti... Atat poti sa-i spui ca ai prefera sa se spele mai des si ca nu e adevarat mitul in care crede...I-o poti da exemplu pe Maria Dragomiroiu.
Sunt putine femei care se spala rar...Am mai auzit la una cu par lung si des, ca se spala la 3 saptamani...
E bine ca realizezi ca nu e igienic si nici ok sa se spele atat de rar pe cap in zilele noastre, in era pe care o traim noi.
Ce poti sa faci util e sa inveti din greselile si "proastele" ei obiceiuri.
Bun, si daca totusi am dreptate, dc sunt aici multi care imi dau hate si sunt contra mie?
Lumea e diversa si diferita..Multi vor veni in viata ta cu valuri rautacioase sau au parte de o familie apropiata cu cea a ta si ei normalizeaza lucrurile acestea ori nu ti-au citit cu atentie postarile.
Nu poți, las-o sa creadă ce vrea, până la urmă, ori că te speli des, ori că o faci rar, nu chelești și nici nu pățești te miri ce.
Eu imi vad de igiena mea, da nu pot sa stau asa si sa ma uit pe pereti, daca si ea se ia de mine, ca o data pe saptamana e prea des, efectiv rudele de pe tata (alea mai dezghetate la creier), mereu imi spuneau cand eram mica si pe atunci ma spala mama: "de ce ai parul asta asa de murdar/uleios?" si gen se uitau ciudat la mine, cred si eu ca se uitau, ca nu era normal, ca ei au dreptate
Nu te supara, tu pari genul care se ia des la harta pentru nimic. Daca ai fi asa agasata de cum se ia mama ta de tine, nu ai mai cauta motive de cearta suplimentara luandu-te si tu de ea cand este liniste in casa.Crezi ca rezolvi ceva daca tot framanti trecutul si ce a fost, ce n-a fost, ce au zis rudele, ce n-au zis? Si eu ma spalam o data pe saptamana cand eram mica si locuiam la bunici, pentru ca mai des nu era nevoie (secretia de sebum este mult mai redusa la copii, abia de la adolescenta incolo aceasta creste si apare parul gras, mai repede, din cauza glandelor sebacee care se dezvolta complet), plus ca nu aveam apa curenta deloc, nu exista baie in acea casa batraneasca.Au comentat vecinii sau altii la acea vreme? Probabil.But who cares? I don't.Stabileste-ti niste prioritati si mai lasa din intrebarile astea care par puse pentru atentie.
kalakkas întreabă: