| dnydnydnydny a întrebat:

Medicul dermatolog mi-a prescirs pentru cosuri isotrexin.Este bun de ceva? Iti lasa semne pe fata?

6 răspunsuri:
| Azazea a răspuns:

Eu am folosit si a fost bun, nu iti lasa semne pe fata, doar daca iti spargi tu cosurile iti vor ramane cicatrici.

| dnydnydnydny explică (pentru Azazea):

Si vor trece aceste cicatrici? ...il pot aplica si pe cosurile stoarse?

| Azazea a răspuns (pentru dnydnydnydny):

Cicatricile nu vor trece cu nici o crema. poti face peeling chimic sau peeling cu laser, insa doar dupa ce nu iti mai apar cosuri. am avut acnee in adolescenta, si am folosit multe creme printre care si isotrexin, si este buna sa iti treaca cosurile insa cicatricile nu le vindeca, eu am si acum cicatrici pe fata din pacate sad pentru ca imi tot storceam cosurile. au trecut vreo 7-8 ani de atunci...

| mahupetrisor a răspuns:

Doctorul ii doctor, este specializat pe acel domeniu, deci, stie ce face. Doar daca nu prea are chef sa-si face munca cum trebuie... Oricum, citeste asta:
Reacţii adverse si Supradozaj

Reacţii adverse

Isotrexin poate provoca uşoare înţepături sau o senzaţie de încălzire a pielii, mai ales la prima aplicare. De asemenea, se poate observa o uşoară descuamare sau înroşire a pielii în primele săptămâni de tratament. De obicei aceste reacţii adverse nu sunt grave; dacă vă deranjază, încercaţi să folosiţi mai rar medicamentul sau întrerupeţi administrarea pentru o scurtă perioadă de timp, după care reluaţi tratamentul.

Dacă prezentaţi senzaţii de arsură, descuamări sau mâncărime severe sau alte reacţii adverse nemenţionate în acest prospect, trebuie să întrerupeţi utilizarea Isotrexin şi să vă prezentaţi la medic, care va reconsidera tratamentul.

Excipientul butilhidroxitoluen poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) sau iritaţia ochilor sau a mucoaselor.

Supradozaj

Nu există informaţii despre supradozajul acut. Nu se aşteaptă ca izotretinoinul şi eritromicina din compoziţia gelului să provoace reacţii toxice dacă sunt ingerate accidental.

| ElenaMia a răspuns:

Mai bine nu folosi tot felul de cre si de soluții pentrutenchia daca sunt prescrise de doctor. La un moment dat tot o sa îți afecteze tenul. Eu fac mult sport astfel încât sa transpir si sa elimin toxinele din corp simțământ cat pot de sănătos si nu am nici un Cos decât din când in când imi apare câte unul pentru ca este vârsta dar in rest nu am probleme. Ascultama e mult mai bine așa!