anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Metode de epilat cu ceara?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

In ce consta?

Inainte de toate este important sa stiti ca o epilare cu ceara garanteaza o piele fina pentru aproximativ trei saptamani. Creata in general pe baza de rasina si ceara naturala de albine, ea favorizeaza mult mai putin dezvoltarea parului pe sub piele. Totusi, epilarea cu ceara este o metoda destul de dureroasa.

Acest procedeu consta in aplicarea ei in portiuni de 15 cm lungime si 5-6 latime pentru a putea fi dezlipita rapid de pe corp in sensul invers al cresterii parului. Insa, in timp, dupa mai multe epilari, parul devine mai fin, iar durerea mai scade din intensitate.

Retine ca fata de alte medote de epilat, in cazul epilarii cu ceara trebuie sa astepti ca parul sa fie suficient de lung pentru o noua epilare, chiar daca multe produse „promit" indepartarea si celor mai scurte fire de par.

Calda, rece sau calduta, ce ceara alegeti?

Daca decideti sa folositi ceara calda, firul de par se inmoaie si se smulge mult mai usor. Pentru acest lucru este nevoie sa incalziti ceara, in general la bain-marie sau la microunde. Exista din pacate riscul de a va frige, de aceea trebuie sa fiti foarte atente! Daca decideti sa va epilati singure acasa cu ceara calda este bine sa cereti sfatul unor persoane avizate pentru a nu risca vreun pericol.

Ceara rece, desi implica mai putine riscuri, functioneaza mai putin bine si este mai putin practica. Este nevoie sa treceti de mai multe ori banda cu ceara pe zona cu par pentru a obtine rezultatul dorit. In general, acesta metoda este recomandata si femeilor care au probleme cu circulatia sangvina.

Ceara calduta este o alternativa buna cu conditia sa reusiti sa mentineti ceara la temperatura potrivita. O veti aplica cu ajutorul unei spatule, asemeni celei calde. Cu cat stratul este mai fin cu atat veti epila mai bine zona cu par.

2 răspunsuri:
| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:

Mda este buna alegerea ta cu ceara dar nu mai bine cat dai pe ceara in fiecare luna sau depinde cat de des o folosesti, nu mai bine strangi banii si iti iei un epilator? Si ala il folosesti cand vrei unde vrei si cat vreiwinkingwinkingwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Metode de epilare sunt multe. Acum depinde ce metodă aplicăm. Fie un aparat de ras special conceput pentru femei, se găsește la orice magazit, supermarket, farmacie; fie creme de epilat; fie ceară, poate fi atât caldă cât și rece; fie un aparat de epilat pe bază de pensete; fie la un salon de cosmetică și epilatul cu laser.

Dacă ai folosit o perioadă îndelungată de timp aparatul de ras și dorești să te epilezi cu ceară, încearcă pentru început un aparat de epilat cu pensete rare, asta pentru a diminua din durere. Se știe că firul de păr îndepărtat de la baza pielii cu o lamă, devine mai gros și mai rezistent la smulgere. Întotdeauna epilarea se face în sensul invers creșterii firului de păr. După câte epilări cu aparatul de epilat mai sus menționat, poți trece la epilarea cu ceară caldă care de asemenea o găsești la magazin sau supermarket, cu tot ce trebuie: suport-mâner, spatulă, instrucțiuni de folosire.
După încă o etapă parcursă cu succes treci sigur la epilatul cu ceară rece care și pe ea o găsești la magazin, hipermarket cu suport-mâner, fășii de epilat, spatulă, instrucțiuni de folosire.
Până aici simplu ca bună-ziua.

Cel mai important moment al epilării este pregătirea pielii, zonei de epilat prin spălarea zonei cu apă și săpun, cu apă călduță pentru a îndepărta posibilele cremele folisite înainte, celulele moarte (sfat: masează pielea cu o mănușă ușor aspră, gen anticelulitică), se tamponeză cu spirt și ne putem apuca cu drag de epilat.
După ce am reușit să ne facem frumoase, urmează ultima etapă: tamponarea zonei cu un calmant antiseptic pentru a preveni roșeața, închiderea porilor și de ce nu combaterea infecțiilor.
Dacă foloșeti numai tu ceara, o strecori și o poți refolosi, însă dacă o mai dai și la altcineva, o arunci, mai exact de unică folosință pentru a reduce riscul de transmitere a unor infecții. Niciodată nu se epilează o zonă inflamată, iritată, pielea trebuie să fie integră.

Epilatul la salon, nu mai avem atâta grijă cu încălzitul cerii, epilatul în sine. Aici facem repejor o programare și ne prezentăm la data stabilită. Aici, bani să avem.
Epilarea cu laser se face la saloane specializate în astfel de metode, se face de către un medic specialist. Aici se vor face câteva ședințe, totul depinde de creșterea firului de păr.
Cam asta este istoria epilatului.
Spor la frumusețe și curățenie.
Pa.

Întrebări similare