| Fisbg a întrebat:

Mi-am cumpărat niște pantaloni Teodor destul de scumpi iar astăzi când i-am spălat manual cu apa rece, de fiecare dată când apăsăm pe ei iesea apa colorata. Ce sa fac? In ritmul asta se vor decolora

6 răspunsuri:
| Ionela01010 a răspuns:

N-ai ce face... nu se va întâmpla așa de repede dar cum ai zis și tu cu timpul se va decolora...
poate ai putea sa ii colorezi înapoi cu culoare pentru textile dar e multa munca. nu merita

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Nu faci nimic, lasi asa, o sa iasa culoare, dar dupa cateva spalari o sa fie bine, n-o sa mai iasa.
Asa iese la fiecare material colorat mai intens.Deci nu se vor decolora vizibil.

Depinde si de producator, unia spala materialelel folosite de multe ori, atit pentru culoare cit si pentru a nu mai intra la apa dupa.

Nui vorba de brand, ori cai orginal sau nu, asa se intampla la oricve brand.
Sint branduri de exemplu sau unele haine ce le fac care vrei sa se micsorze si nici deal dracu nu se micsoreaza.Pt ca au facut cum am zis mai sus.
Ma refer aici la bumbac 100%. uscat la masina de sucat rufe la temp maxima laughing nici deal dracu nu vor sa se micsoreze.

La culoare am intilnit si eu acu de curand, am luat ceva tricouri si au iesit din ele laughing zici ca le-am bagat la vopsit.
Dar dupa vreo 3 splari nu mai iese, am zis sa le tiu de oras, dar le-am nbagat la munca, de aia lea spalat deja de 3 ori.Acu e ok, le bag si cu lucruri deschise la culoare si nu mai iese.

Deci nu te gindi ca brandurile alea scumpe nu fac si chestii genu asta.Asa ca stai linistit o sa fie bine.

| Sophieka a răspuns:

Sa iei aceasta experienta ca pe o lectie invatata...Nu intotdeauna ce e scump e si bun.
Poti face sesizare la protectia consumatorului si sa ceri restituirea banilor pe un cont bancar.

| Sophieka a răspuns:

Exista detergent lichid pentru rufe negre. Cauta in magazine sau online.

| doctorandus a răspuns:

Dap, dacă ai băgat detergent cu înălbitor cu clor, așa se întâmplă. Există detergent special pentru rufe colorate.