Iată ce spun specialiștii: Petele roşii care apar pot fi înlăturate prin aplicarea unor comprese reci şi o cremă care se absoarbe uşor. Pentru evitarea unei posibile iritaţii, înainte de a aplica ceara, specialiştii recomandă utilizarea unei loţiuni speciale pentru epilat.
Din propria experiență, am observat ca balsamul după ras atenuează roșeața. Eventual poți folosi unguentul Cutaden după ce te epilezi.
Să nu dai cu spirt sau cu alte drăcii ca să arzi pielea deja sensibilă.
Poti incerca delmalibour de la A Derma 30 RON crema pentru iritatii sau balsam dupa epilare elmiplant 7 RON si te dai de mai multe ori pe zi 3 4 ori. Sau poti incerca cu crema de galbenele.
Acum si cu tine esti fata doamne iarta-ma nu stii ca dupa ce te epilezi TREBUIE SA TE DAI CU O CREMA CEVA, mai intreaba si tu in stg si in dreapta nu mai fa asa de capul tau.
Si nu stiu cati ani ai dar am inteles fetele nu prea e bine sa se epileze mai ales la mustata de la 13 14 15 ani ca o sa creasca mult cand o sai ai 20 de ani. Acum dc ai 17 18 ani, IMI CER SCUZE
Dc ai 13 14 15 ani incearca sa tio decolorezi cu apa oxigenata dar nu stiu dc merge, vezi si tu.
Bafta!
Conceptul de epilare a apărut la începutul anilor ’20 când femeile au început să-şi scurteze şi să-şi decolteze rochiile. În prezent, în Europa, 55% dintre femei se epilează folosind lama de ras, 9% se folosesc de aparatele de ras electrice, 8% apelează la cremele depilatoare, 13% întrebuinţează ceara, iar 1% recurg la alte metode de epilare.
Un lucru extrem de important este alegerea metodei de epilare potrivită pentru fiecare parte a corpului. Toate metodele de îndepărtare a firelor de păr prezintă un risc de iritare a pielii, din cauza faptului că, după epilare, orificiul de ieşire al firului de păr rămâne deschis.
Cremele depilatoare
Epilarea cu cremă este o metodă eficientă, dar de scurtă durată. La această metodă depilatoare se poate recurge numai în cazul în care firele de păr nu sunt prea dese, iar pielea nu este sensibilă. Principalul dezavantaj al cremelor depilatoare constă în faptul că nu smulg firul de păr din rădăcină, ci îl îndepărtează de la suprafaţa epidermei.
Înainte de a folosi o cremă depilatoare, specialiştii recomandă testarea acesteia pe o suprafaţă mică a corpului. Înainte de a o aplica pe zona dorită, se aşteaptă un interval de 24 de ore pentru a se observa efectul acesteia asupra pielii.
În folosirea acestei metode de epilare există şi riscul ca pielea să se irite, de aceea medicii dermatologi recomandă evitarea, cu cel puţin o săptămână înainte de epilare folosirii produselor exfoliante sau a măştilor cu retinol.
Lama de ras – o soluţie?
Pentru cele mai multe femei, epilarea cu lama de ras râmâne cea mai la îndemână metodă. Înainte, se recomandă umezirea pielii, înterzicându-se cu desăvârşire folosirea lamei pe pielea uscată.
Asupra pielii, lama de ras acţionează ca un exfoliant datorită faptului că între lame, pe lângă firele de păr se strâng şi celulele moarte de la suprafaţa pielii.
În folosirea acestei metode, se pot întâmpina probleme precum iritaţia sau uscarea excesivă a pielii. De aceea, după epilare, specialiştii recomandă folosirea unei creme hidratante.
Iritaţia de la lama de ras apare în cazul în care se apasă prea tare, când lama se foloseşte de mai multe ori sau când este lăsată fără capacul de protecţie, moment în care se pot contacta bacterii. Iritaţia apare sub forma unor pete mici şi roşii, iar pentru a le elvita, se recomandă aplicarea unei creme cu efect astringent.
În caz de zgârieturi, se tamponează locul cu alcool medicinal după care se aplică pudră de talc.
Epilarea cu ceară
Dintre toate metodele de epilare, cea cu ceară este cea mai dureroasă. Cu toate acestea, efectul este unul de durată. Dezavantajul acestei metode este dat de faptul că, dacă pielea este sensibilă, procedura poate fi dureroasă şi pot apărea iritaţii locale. Petele roşii care apar pot fi înlăturate prin aplicarea unor comprese reci şi o cremă care se absoarbe uşor. Pentru evitarea unei posibile iritaţii, înainte de a aplica ceara, specialiştii recomandă utilizarea unei loţiuni speciale pentru epilat.
Epilarea devine una dintre preocuparile tale cotidiene. Fie ca mergi la serviciu, la o plimbare in parc, sau la plaja, trebuie sa scapi de firele de par nedorite!
In fiecare an te-ai obisnuit sa incerci diferite metode de epilare pentru ca ai vazut ca unele dau rezultate altele nu. Iritaii, fire de par sub piele, sunt intr-adevar semne ca meriti ceva mai bun. Vrei sa gasesti solutia potrivita pielli tale dar nu stii unde sa o cauti. Azi voi trece in revista cateva solutii pentru pielea ta sensibila, inainte si dupa epilare.
Mai intai doamnelor trebuie sa stiti ca depilarea este diferita de epilare. Nu ti s-a intamplat de multe ori sa folosesti "epilare" si "depilare" pentru a defini acelasi procedeu? Ei bine lucrurile sunt un pic diferite.
Depilarea consta in eliminarea firului de par, fara sa intervii la nivelul radacinii. Acest proces poate fi efectuat prin apelarea la diferite metode: crema si sapun depilator, aparatul electric, sau lama (in cel mai rau caz).
Epilarea inseamna smulgerea firului de par de la radacina printr-o metoda mai dureroasa dar cu rezultate de mai lunga durata. Fie ca utilizezi ceara rece sau calda, firul de par trebuie sa aiba o lungime de minim 4 mm pentru a putea fi smuls si complet smuls. Este cea mai eficace metoda pentru a-ti mentine piciorul fin timp de 2-3 saptamani.
Dupa ce ai stabilit bine ce vrei (epilare sau depilare), trebuie sa te apuci de treaba pentru ca sa arati bine indiferent de situatie. Nu poti lasa piciorul sa aiba punctele acelea rosii si enervante care strica aspectul gambei. De aceea te invit in bucatarie, sa descoperi lotiunuile magice pe care le poti prepara singura din fructele, si uleirile din debara. Gandeste-te la doamnele Egiptului, care pe vremea lor nu aveau epilatoare sau creme preparate in saloane de cosmetica. Intoarce-te in trecut si descopera arta frumusetii pe pielea ta.
Ai nevoie de ulei de masline, lapte proaspat, miere, tarate sau faina de porumb, zat de cafea, banana, si kiwi, smantana.
Mai inati aminteste-ti de problemele care te supara de fiecare data: pielea uscata, firele negre de par care au crescut sub testutul epiderm, punctele rosii,iritatiile de dupa epilare/ depilare, senzatia de usturime dupa ce iti indepartezi parul si vrei sa faci dus.
Pielea uscata trebuie sa o combati prin hidratare profunda. Cand vii de la dus trebuie obligatoriu sa te dai cu o crema speciala puternic hidratanta. Apelezi la uleiul de masline pe care il ai pregatit. Amesteca intr-un bol de 200 gr ulei de masline100gr, o lingura de miere de albine si o banana pisata. Lasa amestecul sa fermenteze 1 noapte la frigider, apoi dimineata dupa ce ai venit de la dus, intinde crema pe zonele in care iti simiti pielea uscata. Daca te pregatesti de epilare este ideal sa lasi crema 5-10 minute pe picioare pentru a inmuia epiderma.
Firele de par crescute sub piele, apar dupa epilari ulterioare. Aceasta neplacere este cauzata de prea multe procese de epilare, care afecteaza radacina firului de par prin schimbarea sensului de crestere. A venit vremea sa faci fata si acestei probleme. De obicei se recomanda sa folosesti o crema cu particule exfoliante care inlatura celulele moarte si ajuta firul de par sa iasa la suprafata. Daca nu ai o crema cu particule exfoliante, pune mana pe 2 kiwi mai mari, jumatate de cana de malai, o ceasca mica cu lapte, si cafea pulbere. De aici poti prepara doua creme exfoliante ideale pentru gambele tale. Curata cele 2 kiwi de coaja, apoi piseaza-le. Samburii sunt foarte utili in procesul de exfoliere pentru ca au efect dublu: hranesc pielea cu vitamine si imblanzesc epiderma. Dupa ce ai pisat fructele, amesteca-le cu faina de porumb.Vei obtine o pasta mai groasa. Intende-o pe picioare si lasa sa actineze pana se usuca. Indeparteaza cu un burete prin apasare. Vei observa cum fierele de par au iesit la iveala.
A doua crema exfolianta o prepari din lapte si cafea pulbere. In cantitatea de lapte mentionata mai sus, adauga cafea pana obtii o pasta omogena, pe care o tii la frigider o zi. Inainte sa o aplici pe piele, adauga ulei de masline sau de ricin pentru ca procesul de intindre sa fie mai usor.
Alte solutii pentru a ajuta firul de par sa iasa la suprafata sunt: talcul si usturoiul.
Freaca bulbul de usturoi in zona cu firele "incapatanate" si ai sa vezi cum dintr-o data devin ascultatoare si ies la suprafata, iar tu iti vei contiuna in liniste treaba.
Dupa ce ai avut grija sa hidratezi pielea, si sa o exfoliezi, incepe eliminarea parului.
Indiferent de zona corpului (brate, axial, inghinal, picioare) epilarea trebuie facuta in sensul cresterii firului de par si niciodata in sens invers. Pot aparea multiple riscuri: inmultirea firelor de par, tairea pielii (in cazul in care folosesti aparatul de ras), iritatiile mai grave, etc.
Metodele de epilare pe care le folosesc majoritatea persoanelor sunt : crema si sapunurile epilatoare, aparatul depialtor (electric) lama de ras, ceara rece sau calda.
In functie de rezistenta pielii unele femei nu intampina dificultati dupa epilare, avand picioarele fine si fara probleme. Insa ce te faci tu, cea cu picioarele iritate, si cu senzatii de usturime? Daca ai incercat cremele postepilatorii si nu au avut efecte prea mari, e timpul sa incerci si creme preparate de tine. Gandeste-te la ce nevoi are pielea ta dupa o actiune atat de dura. Ai nevoie de refacerea tesutului, si de indepartarea iritatiilor si a senztiilor de usturime. Talcul nu este suficient.
Indepartarea iritatiilor o poti face prin aplicarea unei lotiuni preparate acasa. Pentru ca piela ta sa nu mai prezinte aspecte rosiatice, are nevoie de vitamine (E, D, A). Alege un mar verde, un morcov, 3 oua mari. Bate spuma ouale, pune marul si morcovul la blander pentru a obtine o pasta suculenta. Amesteca apoi toate ingredientele intr-un bol in care ai pus deja 100 gr de smantana si 2 linguri de miere de albine. Aplica cu grija pasta obtinuta pe zonele iritate. Tine 10-15 minute, apoi indeparteaza cu apa calduta. Usuca pielea pentru ca mai are nevoie de un ulei hidratant. Este bine sa apelezi la uleiurile pentru pielea delicata ca uleiurile destinate bebelusilor. Daca nu ai ulei pentru bebe poti foarte bine sa folosesti uleiul de masline sau uleiul de jojoba, ambele fiind extrem de nutritive.
Dupa ce ti-ai rezolvat problemele si ai descoperit metoda potrivita pentru o piele fina esti gata sa te simti bine cu tine. Acum nu trebuie sa iti mai ascunzi picioarele pentru ca sunt iritate, sau pielea este foarte uscata! Scoate din dulap rochiile, fustele, costumul de baie. Esti gata de plimbare? Plaja, parcul, terasa, te asteapta!
Pai de obicei eu folosesc fon de ten dupa ce ma epilez si a doua zi inca mai imi ramane putina roseata si nu trebuie sa iti atingi locul in care te`ai epilat din cauza microbilor si poti face iritatie. Daca nu e iritatie pana maine ar trebui sa dispara.
DaciaRomania întreabă: