anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu înțeleg: de ce se machează excesiv unele fete/femei/vedete dacă machiate arată vulgar și deloc natural?
Și a doua întrebare: de ce își pun botox sau își fac injecții în buze unele femei, dacă le stă mai bine cu mărimea naturală a buzelor lor?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Suntem diferiti si avem standarde diferite de frumusete. Ca sunt preluate in functie de cum se schimba trend-urile, caz in care tot dai de oameni care arata la fel pentru ca urmeaza tipare similare, sau este o slefuire a imaginii proprii, care nu are treaba cu actualitatea sau trend-urile majoritare din tara in care traiesti, si este data de o afinitate pentru un anumit tipar de frumusete ( piele alba, korean glow makeup, retro makeup care vine in completarea stilului vestimentar etc. ) .

Nu toate femeile vor sa fie naturale,  cu fusta trecuta de genunchi si camasa inchisa pana in gat.   Ca imaginea afisata e vulgara si o fac asumat sau e doar un proces de maturizare este strict alegerea lor. Consider ca se obtine un look mult mai rafinat daca lasi aspectul natural decat sa intervii cu tot felul de artificii care daca nu sunt facute cu bun-simt se duc intr-o extrema care nu este deloc flatanta dpmdv. Ex: gene false tip Andreea Mantea, unghii false care se indeparteaza de cum ar arata in mod normal o unghie naturala lunga si ingrijita etc.

Mi se pare mult mai frumos un ten cu riduri de expresie decat o fata apretata iar chirurgii (la fel si tehnicienii de unghii, gene ) ar trebui sa acorde consultanta clientei astfel incat sa nu se ajunga la un rezultat indepartat de cum ar arata un ten la x varsta. Mi se pare ok sa stergi 3 riduri din 6, sa adaugi putin volum buzelor sau doar hidratare din acid atata timp cat si-au pierdut-o dar asta e viziunea mea.

Vedetele sau persoanele care apar la tv trebuie sa fie tipla iar cei care se ocupa de imaginea lor considera ca look-ul ala prinde cel mai bine la public, poate sunt niste ore nedormite pe care telespectatorul nu trebuie sa le vada etc.

https://youtu.be/D641IfKRISo

6 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Asa se simt ele mai bine si mai in "pielea" lor. Poate se simt complexate de anumite aspecte, poate le face placere sa faca asta sau poate... se prea judeca sau se feresc de judecata altor persoane.

Mai este desigur si... ideea de a te machea "cum sa iesi din casa nemacheata?", care cred ele ca ar zice lumea. Desigur nu este asa.

Legat de intrebarea in sine, ti-ai dat raspunsul, arata asa pentru ca se macheaza excesiv.

La a doua intrebare, tot cam din acelasi motiv, exceptand ultima parte. Poate vor ceva nou, sa arate diferit (adica evident), vor un nou aspect, vor sa arate ca alte persoane. Dar si aici... depinde de la persoana la persoana.

| Mosotti a răspuns:

Ele considera ca arata mai atractiv asa, de aia se macheaza asa, daca nu observau ca ajuta, nu o mai faceau.
Din moment ce fac injectii din alea, considera ele ca nu le sta mai bine fara, conteaza ce cred ele, nu ce credem noi din afara situatiei.
Si mai conteaza ce cred barbatii care le abordeaza.

Scopul din fundal de fapt este de a avea cei mai frumosi, aratosi barbati, si vazand ca, conteaza in pozitiv ce fac ele, o fac pentru asta.
Cam asa ar sta treaba.

Dar sunt si unele cu complexe nejustificate, dar acolo deja o dam in probleme psihologice sau psihiatrice.

| Frank51 a răspuns:

Pentru ca vor, pentru ca pot, pentru ca de ce nu.

| CostinAlamariu a răspuns:

Fiindca sunt superficiale și nefericite cu propria persoana si au impresia ca niste machiaj exagerat o sa compenseze cumva proprile insecuritati?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca asa vor ele, simplu. Fiecare persoana are dreptul sa se machieze cum ii place. Chiar daca ii vei spune unei persoane sa nu se mai machieze ca arata urat/vulgar/artificial sa zic asa, poate persoana aia nu va fi interesata de ceea ce ii spui tu.
La fel se intampla si in cazul injectiilor in buze/ operatiilor estetice, etc. Bineinteles ca mai sunt si cazuri in care odata cu trecerea anilor, unele isi vor da seama de aceste greseli si vor incerca sa se schimbe

| AdrianaLacan a răspuns:

Buna, multe femei au complexe, chiar daca ele sunt frumoase, si considera ca anumite interventii le ajuta sa arate mai bine, asa se vad ele. Pe mine aceasta pandemie m-a ajutat sa-mi dau seama ca imi sta bine si fara machiaj, ajunsesem sa am 10 ani zi de zi machiata. Lucrez de acasa din martie, si intr-o zi cand nu erau restrictii, trebuia sa mergem la un eveniment in familie, ceva restrans, si am inceput sa ma machiez, iar reactia sotului a fost 'de ce te machiezi? ai o fata atat de luminoasa si curata cand esti nemachiata!' si m-am demachiat rapid. Mi-au disparut si cosurile, si petele de pe fata de cand nu ma mai machiez. Legat de botox si alte inteventii, asta e parerea mea, complexele, unele cred ca au buzele prea subtiri, sau riduri prea pronuntate, sani prea mici sau lasasti etc. Sau societatea le impinge sa devina mai vulgare pentru a iesi in evidenta, asta inseamna ca inteligenta a ocolit aceste persoane happy