| ruzycciocolata a întrebat:

O masca de par pentru par uscat dar din produse din bucatarie gen ulei de masline, miere nu avocado sau uleiuri?

3 răspunsuri:
| EvangelineLovin a răspuns:

Pai ulei de masline, o lingura de otet amestecata cu vreo 10 de apa, dar sa nu dai pe radacini, doar pe varfuri si sa clatesti super bine.

| Andreea52 a răspuns:

Tratament par uscat, deteliorat – Remedii naturiste pentru par uscat

In cazul parului uscat, pielea capului produce prea putin sebum. Parul are deci tendinta sa devina aspru si fragil. Daca la aceasta se adauga si factori externi, cum ar fi expunerea la soare puternic, apa marii sau tratamente chimice ca vopsirea si permanentul, parul va avea de suferit; iar adesea impotriva varfurilor tocite si despicate, singurul remediu ramane foarfeca.

Parul uscat are nevoie de o portie suplimentara de ingrijire. Dar nici macar nu e nevoie sa ajungem in aceasta situatie. Ingrijit si protejat cum trebuie, parul uscat ca paiul se poate reface, devenind din nou suplu. Pentru aceasta sunt necesare tratamente periodice, care il netezesc si previn astfel deteriorarea structurii lui. Cu cat parul este mai uzat si mai deteriorat, cu atat mai importante sunt tratamentele. Acestea pot fi facute dupa retete vechi si incercate.

Sampon cu ou. Parul uscat este protejat folosind acest sampon. Important e sa retinem ca produsele de intretinere pe baza de ou trebuie folosite cat mai proaspete, deorece astfel sunt mai eficiente. Aveti nevoie de: 1 albus, 2 galbenusuri, 1 lingurita miere, 1 lingura de ulei de masline si zeama de la 1 lamaie. Se amesteca bine cu telul galbenusurile si albusul. Se adauga mierea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se aplica pe parul ud si se maseaza pielea capului. Se lasa sa actioneze putin, apoi se clateste cu grija, fara a face economie de apa.

Cura protectoare cu galbenus si ulei de masline. Cine vrea sa faca din cand in cand un bine parului sau nu trebuie decat sa incerce aceasta reteta cunoscuta inca de bunicile noastre. Aveti nevoie: 2 linguri ulei de masline si 1 galbenus. Se inglobeaza prin picurare uleiul in galbenus. Pasta proaspata se aplica pe parul uscat si se maseaza, se inveleste capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze 30 de minute. Apoi se clateste bine.

Tratament pentru parul tocit. Oferiti parului dumneavoastra o data pe saptamana acest tratament cu lamaie si ulei de masline, care se prepara la iuteala. Se incalzesc 30 ml ulei de masline si se amesteca in el 30 ml zeama de lamaie. Se aplica dupa spalare pe parul ud, se maseaza usor, se infasoara capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze o ora. Apoi se spala bine cu sampon.

Tratament cu henna si ulei de avocado. Frunzele de henna culese primavara nu contin prea mult colorant, ci mai ales taninuri. Parul tratat cu henna neutra obtinuta din ele este mai flexibil. Aveti nevoie de: 1 lingura henna neutra, 1 lingura ulei de avocado si 1 galbenus. Se face o pasta din henna, ulei si galbenus si se aplica pe parul ud dupa prima spalare. Se lasa sa actioneze 30-60 de minute, apoi se spala bine.

Tratament cu cinci uleiuri. Aplicati parului uscat o data pe luna, doua zile consecutiv, aceasta cura nutritiva din cinci uleiuri diferite. Aveti nevoie de: 50 mil ulei de migdale, 30 ml ulei de floarea-soarelui, 30 mul ulei de nuca, 30 ml ulei de ricin si 5 ml ulei de trandafir. Se amesteca uleiurile si se lasa la rece timp de 2 zile. Se aplica prin masare in par, se infasoara capul intr-un prosop si se lasa uleiurile sa actioneze peste noapte. A doua zi se spala parul cu un sampon bland si apa din abundenta.

Pentru un luciu matasos, folositi aceasta lotiune care se aplica prin pieptanare pe parul spalat: se dizolva 1 lingurita de miere de albine cu un mic adaos de otet intr-un 1/4 l apa calda. Parul astfel tratat va atrage cu siguranta privirile pline de invidie ale celor din jur!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hair Therapy ~ secretele unui par perfect ~
Samponul potrivit. Pentru fiecare tip de par exista o formula potrivita. Asta inseamna ca nu poti sa te astepti la rezultate wow daca faci alegerea gresita. In general, parul drept poate fi normal sau cu tendinte de ingrasare. Insa folosirea zilnica a fohnului sau a placii, vopsirea si decolorarea schimba complet situatia. Pe de alta parte, parul cret este adesea uscat si firele au tendinta sa o ia razna, fiind mai rebele decat ti-ai dori. Mai sunt si situatii in care pielea capului si firele arata total diferit. Din fericire, dermatologii s-au gandit si la asta cand au conceput sampoanele mixte,pentru scalp gras si fire uscate.

Curatarea uscata. Daca ai uitat seara sa te speli pe cap, iar dimineata trebuie sa iesi din casa, nu te grabi sa te uzi pe par! Exista varianta samponului sub forma de spray, care permite curatarea pe uscat si amana un pic momentul spalarii.Spray-ul elimina mirosurile neplaqte din fire,praful si sebumul. Pulverizezi, piepteni foarte bine si gata. Din pacate varianta asta merge doar pentru parul lung sau mediu. Numai in urgente! Pentru o curatare perfecta trebuie sa speli in varianta clasica.

Rolul balsamului. Folosit doar pe fire - nu si la radacini, pentru ca este uleios - balsamul protejeaza firele de par, le hidrateaza si le hraneste. Acesta inchide cuticulele, impiedica electrizarea firelor si mentine mai mult timp vopseaua. Ai 2 variante: cel cu clatire si cel de tip leave in (de preferat daca ai parul deteriorat sau vopsit)

Get rid of frizzy! Firele rebele ce dau impresia de par neingrijit sunt rezultatul unor agresiuni externe. De vina sunt vantul, folosirea frecventa a uscatorului, elasticelor si clipsurilor, a unor perii din plastic, aplicarea imcorecta a balsamului. Ca sa le potolesti, cea mai buna varianta este sa aplici balsam si sa astepti minimum 2 minute inainte de a clati.

Beauty tip Agentii de curatare chimici sin sampon pot afecta firele de par daca te speli zilnic. Ai doua variante. Fie folosesti un sampon pentru uz zilnic,cu formula mai blanda, fie , daca la doua zile dupa spalare nu mai arata bine, clatesti cu multa apa, fara sa samponezi, si aplici balsam, dar numai pe varfuri. folosesti sampon abia a 3 a zi.

Poarta masca! Din comoditate sau pentru ca esti convinsa ca nu mai este un must, de multe ori sari peste aplicarea mastii. E drept ca nu poti pune monopol pe baie, dar gandeste-te cat de uscata si de seaca este o prajitura fara glazura. Cam asa arata si parul tau daca il speli numai cu sampon. In cazul in care obisnuiesti sa aplici balsam dupa fiecare spalare, aplica masca doar o data pe saptamana. Daca ai varfurile despicate, cauzele pot fi deshidratarea sau pieptanatul agresiv cu instrumente dure. Odata ce s-au distrus cuticulele( cele care dau aspectul neted al firelor), nu le mai poti reface. In schimb poti preveni agravarea situatiei cu masti hidratante si hranitoare si taind varfurile. In caz contrar, vei pierde 2-3 centimetrii, pentru ca atat avanseaza varfurile despicate.

Beauty must : the hat! Vantul usuca foarte tare parul, de aceea e bine sa il protejezi. Nu iesi din casa cu capul descoperit.

Hrana din interior!
Apa e no. 1 pe lista. Cu cat bei mai putina, cu atat parul tau va avea de suferit! Aceasta reprezinta o patrime din greutatea firului de par. Hidratarea inseaman suplete asa ca asigura-te ca ii dai suficiente lichide. Nu astepta pana ti se face sete, ci bea din cand in cand, astfel parul nu isi va consuma resursele.
Pentru a straluci de sanatate, parul tau are nevoie de Vitamina E(consuma orez brun, alune, germeni de grau si salata). Vitamina A mentine scalpul sanatos. Vitaminele B si C asigura circulatia sangvina, cresterea normala si o culoare naturala intensa
Proteinele intaresc firele,dau rezistenta radacinilor. Le gasesti in peste, lapte, branza, cereale.
Mineralele sunt vitale. Fierul transporta oxigenul in celule ( il gasesti in legme verzi ca broccoli, spanac...) ; zincul previne cadarea firelor de par si secretarea in exces a sebumului (il gasesti in carne si fructe de mare) ; cuprul accentueaza culoarea (il gasesti in scoici, ficat, alune).
Situatii speciale: Excesul de sebum daca scalpul se ingrasa prea repede inseamna ca s-a produs un dezechilibru. De cele mai multe ori de vina sunt spalarile frecvente, folosirea unor produse de ingrijire nepotivite, praful, aerul prea uscat sau prea cald. La acestea se pot adauga si cauze interne,hormonale.
Solutii: excesul de sebum poate fi reglat, in primul rand, folosind sampoane speciale pentru scalp gras, ce contin masuri minerale, extracte de plante seboregulatoare, astringente, ca urzica sau mesteacanul, ori uleiuri esentiale de lamaie sau geranium. Dermatologii considera ca este suficient sa te speli de doua ori pe saptamana aplica o masca de argila sau foloseste un scrub special pentru scalp. Dupa ce ai clatit bine pielea cu apa calduta (nu fierbinte!) , clateste inca o data cu 1 litru de ceai de menta si urzica.

Matreata cateva pielite care se desprind de pe scalp nu sunt un motiv de alarmare. E normal ca si la nivelul scalpului sa se produca exfolierea! Pe de alta parte, daca cojitele apar des si pielea devine rosiatica, iritata, aceasta ar putea fi o forma de matreata uscata. Pentru a echilibra pielea capului, foloseste un sampon hidratant, calmant, pe baza de miere sau musetel. Daca scalpul este gras, matreata este grasa. In acest caz ai nevoie de un sampon anti-matreata pe baza de zinc sau plante seboregulatoare. Cand vezi ca de pe pielea capului se desprind cojite galbui, uleioase, urat mirositoare, i-a masuri urgente! Pielea este afectate de o infectie fungica, dermatita seboreica sau spoziazis. Si cel mai bine este sa mergi la medicul dermatolog, sa iti faci analize si sa aflii exact care este cauza. Un tratament gresit poate inrautati situatia.

La uscat! La prima vedere nu pare mare lucru sa iti usuci parul, dar cele mai frecvente greseli aici apar. Ce se poate intampla? Fie rupere, escare exesiva, radacini sensibile - un dezastru! Fii grijulie! Dupa clatire foloseste un prosop pentru a absorbi apa. Preseaza fara sa freci! Ca sa iti fie mai bine , inainte de baie incalzeste prosopul. Va absorbi mai repede apa, iar tu te vei simti resfatata ca la SPA. Cel mai bine este sa lasi parul sa se usuce la temperatura camerei. Dar daca il usuci cu fohnul, inchide cuticulele deschise de temperatura calda, regland aparatul la treapta de aer rece sau aplicand pe parul uscat un serum anti-heat. Placa de intreptat sau de ondulata parul usuca foarte tare. Chiar daca e din ceramica, nu o folosi frecvent, in niciun caz zilnic! Vei vedea ca dupa cateva folosiri, varfurile se despica, firele se electrizeaza si se rup usor.

Perierea, fir cu fir! Firele ude sunt mai sensibile,se rup mai usor,de aceea nu este indicat sa piepteni parul ud. Daca este incurcat (desi acest lucru nu se intampla daca ai aplicat balsam sau masca!), foloseste doar degetele pentru a desface parul in suvite. NU folosi perii sau piepteni din metal. De asemenea, plasticul dur il poate electriza. Cele mai bune instrumente sunt cele cu perisori din cauciuc, pieptenii din lemn si periile pentru bebelusi. Prin pieptanare uleiurile naturale sunt intinse pe toata lungimea firelor de par, protejandu-le. Aranjarea cu peria este un styling minim ce mentine coafura dorita. Daca ai parul cret si vrei sa arate natural, lasa-l sa se usuce la temperatura camerei sau foloseste un fohn cu difuzor. Daca vrei sa il indrepti, foloseste o perie dreapta, nu rotunda(aceasta din urma este OK pentru uscarea parului drept,pentru ca ii da volum).Plimba paralel fohnul si peria,dinspre radacini spre varfuri.
tonic natural: Masajul este cel mai bun tonic petru un par viguros,cu volum si care creste repede. Il poti face cu degetele, timp de 5 minte, dimineata si seara, dupa ce te-ai spalat pe maini obligatoriu!



Beauty
Hair Care

Nu este suficient sa ai un par frumos de la natura. Pentru a-l pune in
valoare si pentru a-l mentine frumos si stralucitor, acesta are nevoie si el
de o ingrijire speciala. Iata cateva sfaturi si trucuri menite sa te ajute
sa-ti speli, sa-ti ingrijesti si sa-ti usuci adecvat parul.


PAS 1: SPALAREA

Asa cum produsele de ingrijire a tenului se aleg in functie de tipul de ten, si cele destinate ingrijirii parului se supun aceleiasi reguli ­ in primul rand, pentru ca, de exemplu, necesitatile unui par uscat difera masiv in comparatie cu cele ale parului gras. In industria cosmetica, studiul diferentelor intre tipurile de par a dus in ultimii ani la dezvoltarea de game de ingrijire specifice, care cuprind, pe langa produsele de curatare, si produse de ingrijire si de tratament. Specialistii recomanda folosirea
samponului, a balsamului si tratamentului (daca este cazul) din aceeasi gama, deoarece formulele acestora sunt create special pentru a se completa si a oferi parului ingrijrea totala de care are nevoie. Pentru fiecare tip de par, exista un SAMPON!

Urmeaza doar ca tu sa-l descoperi si sa-l folosesti:
? Un sampon cu o formula speciala pentru parul ondulat va da suplete buclelor tale ­ incearca samponul pentru par ondulat de la Nivea Hair Care, 8,53 lei.
? Parul lipsit de volum se va bucura de un sampon care sa-i dea un plus de volum. Iti recomandam Full & Thick de la Pantene, 8,70 lei sau samponul pentru volum din gama Amplify de la MATRIX, 20 lei.
? Parul cu matreata isi redobandeste finetea si aspectul sanatos cu ajutorul unui sampon cu o formula specifica: Head & Shoulders Ocean Energy, 9,3, lei sau Garnier FRUCTIS anti-matreata, 8,59 lei.
? Si pentru parul uscat, degradat exista game speciale, din care e bine sa folositi si samponul, si balsamul. Iti recomandam gama pentru par uscat de la NIVEA Hair Care, 8,53 lei.
? Parul gras se pastreaza mai multa vreme frumos daca folosesti Avon Herbal Care sampon cu urzica si salvie, 6,49 lei.
? Exista, de asemenea, sampoane care confera parului stralucire, care te scapa de aspectul mat, lipsit de viata. Incearca samponul cu Nutri-Ceramide de la L¹Oréal Paris, 10,7 lei.

PAS 2: BALSAMUL & Co.
Balsamul, mastile si tratamentele sunt adevarate cadouri pentru par ­ cu conditia sa contina formule specifice tipului tau de par. Alese si aplicate corect, cu ajutorul acestor produse parul devine suplu si matasos, cu o stralucire sanatoasa.

Conteaza tipul de par!
Atunci cand iti cumperi masti sau balsam de par, trebuie sa tii cont de tipul parului tau, la fel ca si in cazul samponului.
? Parul tau a luat-o razna si nu te mai asculta? Sta in toate directiile, e ciufulit, nu il poti pieptana si are un aspect mat, uscat? Ca sa-l pui la punct, foloseste masca disciplinanta cu Nutrileum de la L¹Oréal Paris (17,99 lei).
? Ai parul uscat si deteriorat? Atunci ai nevoie de tratamentul-masca nutritiva GLISS, 15 lei ­ previne ruperea firului de par, hidratand si hranind parul in profunzime.
? Daca ai radacinile grase si varfurile uscate, foloseste GLISS gama-tratament echilibranta. Contine samponul-tratament echilibrant si balsamul-tratament Express ­ Spray Leave (nu se clateste), 11,32 lei. Produsele din aceasta gama curata radacina, inlatura excesul de sebum ­ fara a deshidrata pielea capului ­ si regenereaza varfurile.
? Parul vopsit are si el nevoie de o ingrijire speciala care sa mentina intensitatea culorii: incearca tratamentul-masca revitalizanta GLISS, 15 lei.

Trucuri de folosire
Odata identificata problema de care sufera parul tau si alese produsele de tratament adecvate, trebuie sa stii cum se folosesc acestea pentru a obtine cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp. Tine neaparat cont de urmatoarele aspecte:
-Balsamul se aplica dupa fiecare spalare, se maseaza in par si se lasa sa actioneze 2 minute, apoi se clateste foarte bine, cu apa calduta. Dupa clatire vei observa imediat diferenta: parul tau e moale, suplu si usor de pieptanat.
-Mastile si tratamentele speciale au o textura mai consistenta decat balsamul, fiind si mai hranitoare. Timpul lor de actionare e mai lung, fiind necesare cel putin 10 minute pentru ca sa-si faca efectul. Pentru maximum de eficienta, dupa aplicare, acopera-ti parul sub o folie sau un prosop, deoarece actioneaza cel mai bine la caldura. Spre deosebire de balsam, mastile nu trebuie aplicate dupa fiecare spalare, o data pe saptamana e suficient.

PAS 3: CLATIREA & PIEPTANAREA

Dupa ce ti-ai curatat si hranit bine parul, clateste-l temeinic, cu apa calduta ­ niciodata calda sau fierbinte! Procesul de clatire e deosebit de important atat pentru sanatatea parului, cat si pentru aspectul lui imediat. Pieptanarea trebuie facuta si ea cu mare grija!

Uscarea naturala
Primul lucru pe care il faci dupa clatire e sa-ti infasori parul intr-un prosop. Prinde prosopul in jurul capului ca pe un turban si lasa-l asa timp de 5-10 minute, in functie de cat timp ai la dispozitie. Daca esti grabita, poti eventual presa usor prosopul, ca sa absoarba mai repede apa din par. Deoarece parul ud este extrem de sensibil si de vulnerabil, sub nicio forma NU FRECA PåRUL CU PROSOPUL! Risti sa ii distrugi stratul protector si sa-l rupi.

Pieptanarea... la ud
Riscul ruperii firelor de par e la fel de mare si cand vine vorba de pieptanarea parului ud. De aceea, trebuie procedat cu grija maxima, ca si cand am avea de-a face cu cel mai fragil si mai pretios portelan. Nu te repezi cu peria in par, ci piaptana-l incet, suvita de suvita, pornind de jos si urcand treptat spre carare.

Alegerea periei de par
Folosirea incorecta a pieptenelui poate avea urmari neplacute: parul risca sa devina mat, casant, cu un aspect lipsit de viata etc. In alegerea pieptenelui/periei se tine cont in primul rand de lungimea firului de par: periile rare ­ pentru par lung, cele dese, pentru par scurt. Daca materialul e plastic, trebuie schimbate des, din cauza fisurilor care apar in plastic. Pentru ingrijirea zilnica se recomanda pieptenii cu dinti rari. Daca folosesti un pieptene din lemn, maseaza pielea capului timp de 5-6 minute in sensuri diferite.

PAS 4: USCAREA

De regula, grabite cum suntem, tindem sa trecem rapid peste ultima etapa a ingrijirii parului ­ uscarea. Ne ajutam, bineinteles, de uscator. Intre timp insa, uscatoarele stiu sa faca mai mult decat doar sa usuce parul: pot sa-l aranjeze, sa-i dea forma, sa aranjeze buclele si sa creeze volum. Daca timpul iti permite si nici nu intentionezi sa-ti faci o frizura mai sofisticata, lasa-ti parul sa se usuce de la sine ­ este varianta cea mai putin nociva pentru par.
Uscarea la rece Foloseste uscarea la rece, este mai putin daunatoare decat cea cu aer fierbinte. Daca esti pe fuga si trebuie sa-ti usuci parul rapid, protejeaza-l folosind un conditioner special pentru uscator, pe care nu trebuie sa-l clatesti si, in plus, impiedica uscarea parului si deteriorarea acestuia.
Ce uscator alegi? Föhnul, prietenul nostru, poate deveni totusi o problema in ceea ce priveste sanatatea parului, deoarece folosirea lui excesiva poate face ca parul sa-si piarda luciul, sa devina casant, lipsit de vitalitate. Producatorii au avut in vedere acest lucru, drept urmare noile modele de föhnuri sunt prevazute cu dispozitive de reglare a temperaturii. In medie, puterea unui föhn e cuprinsa intre 1000 si 1600 W. Daca ai parul fin, ia-ti un föhn cu o putere de max. 1200 W. Pentru parul des, cu firul gros, un föhn cu putere mai mare nu reprezinta niciun pericol. Oricum, cu cat föhnul este prevazut cu mai multe trepte de viteza si incalzire, cu atat e mai usor sa
gasesti varianta optima pentru parul tau. Atentie: regimul de uscare difera in functie de tipul de par!


Sper ca te ajuta aceste doua articole despre par.Fundi?big grin