La 1,56 ideal ar fi sa ai vreo 46 de kg dar tu esti in crestere asa ca inca nu merita sa tii regimuri pentru ca iti pui in pericol sanatatea. In perioada pubertatii ti se va ti schimba mult corpul, vor creste sanii, se vor rotunji solduri asa ca trebuie sa mananci cam de toate ca sa nu iti lipsesti corpul de nutrienti. Burtica e din cauza alimentatiei, mananca incet, nu in timp ce stai la calculator, nu bea sucuri carbogazoase, nu exagera cu dulciurile si fast food-ul, nu mananca chestii care baloneaza de exemplu fasole, mazare, ai grija sa nu consumi prea multa sare si icnearca sa mananci multe fructe si legume, cereale pentru fibre pentru un tranzit intestinal ok, nu uita sa bei suficient apa si pentru burta poti face niste exercitii cardio de exemplu alergari, sa mergi cu bicicleta, rolele sau sa mergi la inot. Nu ai nevoie de regim.
Intre*
Stai putin ce inaltime ai? In functie de inaltime si greutate se calculeaza IMC care iti spune daca esti prea grasut sau nu, varsta conteaza mai putin.
Am 1.56, sunt analta, dar mi se vede putin burtica prin bluze, si nu-mi place
La 1,56 ideal ar fi sa ai vreo 46 de kg dar tu esti in crestere asa ca inca nu merita sa tii regimuri pentru ca iti pui in pericol sanatatea. In perioada pubertatii ti se va ti schimba mult corpul, vor creste sanii, se vor rotunji solduri asa ca trebuie sa mananci cam de toate ca sa nu iti lipsesti corpul de nutrienti. Burtica e din cauza alimentatiei, mananca incet, nu in timp ce stai la calculator, nu bea sucuri carbogazoase, nu exagera cu dulciurile si fast food-ul, nu mananca chestii care baloneaza de exemplu fasole, mazare, ai grija sa nu consumi prea multa sare si icnearca sa mananci multe fructe si legume, cereale pentru fibre pentru un tranzit intestinal ok, nu uita sa bei suficient apa si pentru burta poti face niste exercitii cardio de exemplu alergari, sa mergi cu bicicleta, rolele sau sa mergi la inot. Nu ai nevoie de regim.
Eu nu conteza cate kg ai conteza si ce inaltime ai daca vrei sa sclabesti asi spune sa stii dieta sau sa faci mai mult sport de ca de exemplu volei si tenis sau poti face niste abdomene
Buna larisuka12, la varsta ta nu trebuie sa iti faci griji cate kg ai, dar, daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa faci sport, trebuie doar sa:
-sa mananci dimineata un iaurt natural sau cu fructe (cum iti place tie) si o banana;
-la pranz poti sa mananci ce vrei tu; dar cina sa o iei la ora 6 iar dupa aia sa nu mai mamanci nimic, daca dupa ora 6 ti se face foame mananca fructe si bea multa apa. Apa o sa te faca sa nu mai ai pofta de mancare. Crede-ma, eu am 13 ani, si am tinut aceasta '' dieta'' iar in doua saptamani am slabit 2 kg. Nu trebuie sa slabesti mult. Sper ca te-am ajutat! Succes!
Alex10092003 întreabă: