Eu mi-am facut una si chiar cred ca sunt necesare pentru unele persoane... cei care au raspuns pana acum nu pun in calcul de ex ca poti avea un accident si merge "retusat". Eu de ex mi-am strambat nasul prin tot felul de borduri, mese, paturi si deja eram complexat, era f stramb... asa ca am facut op si sunt f multumit!
Sincera sa fiu chiar nu mi-as face niciodata.imi place cum arat si nu cred ca sunt necesare operatiile estetice atata timp cat ai grija de tine.
Am vazut chiar aseara la TV o emisiune cu operatii estetice, pareau atat de dureroase incat mi s-a rupt orice pofta de ele.
Acum ceva vreme as fi vrut o operatie la nas, acum nu mai vreau sa aud de asa ceva. Imi e frica de durere! Mai bine cu nasul meu decat chinuita.
totusi, nu am nimic cu persoanele care apeleaza la asemenea operatii
Operatiile estetice mi se par ok doar in situatiile critice.In rest am impresia ca doar persoanele complexate apeleaza la asa ceva. O persoana inteligenta nu are complexe. iar daca are stie cum sa si le depaseasca
Nu mi-as face.consider ca trebuie sa te accepti si cu defecte si cu calitati atat fizice cat si morale.
Am vazut aseara o emisiune, "Frumusete pe muchie de cutit". Eu una cand le'am vazut pe femeile alea cu tpate vanataile si bandajele pe care le aveau nu cred ca mi'as face asa ceva.In fond, aspectul moral este cel mai important.
Q garantii % mi-as face si eu mai mult d una. da cd vad oamenii mutilati ma km oripileaza
Nu cred ca mi-as face...sunt multumit de cum arat... p plan fizic cred ca este evident... dar psihic...nu vad de ce.
Observ de aici ca cei care sunt multumititi de aspectul lor exterior sunt oarecum impotriva lor. nici eu nu sunt de acord cu operatile facute doar din snobism, insa de multe ori e necesar sa apelezi si al aceste proceduri. desi daca intrebi pe cineva in particular despre acest subiect ti ar spune ca nu ai nevoie de o operatie si ca de fapt nu ai niciun defect, insa societatea noastra ii marginalizeaza in anumita masura pe cei care au un mic cdefect fizic.
eu mi am facut o astfel de operatie pentru ca de copil eram complexat si in unele situatii mai retras. cazul meu a fost fericit pentru ca nimeni nu ma atacat in mod direct, eu reusind sa ma impun prin alte metode, dar totusi stiam ca ceilalti ma privesc altfel.
dupa operatie rezultatele nu au fost extraordinare in plan fizic, insa psihic m a ajutat mult, am capatat mai multa incredere in mine(de aceea siaceea nuanta din intrebare).
Buna,
Operatiile estetice au inceput ca o necesitate a repararii aspectului fizic al unei persoane care suferea in urma cicatricilor lasate de o arsura, sau alte leziuni, care avea o cantitate de grasime abdominala mult peste normal si nu se putea deplasa (ma refer la persoanele de peste 250 kg).
Apoi, persoane care vroiau sa fie in ton cu moda (femeie snur, sani imensi, buze f groase, nas carn, etc. - vezi perioade, anii 60-70, anii 80, anii 90), sau persoane complexate de felul cum aratau d. p. d. v. fizic, au facut operatii peste operatii pentru a ajunge la ceea ce doreau in momentul respectiv... Intre timp, moda se schimba si trebuiau sa revina la fizicul initial sau sa-si modifice din nou aspectul fizic. Am vazut suficiente cazuri in care persoane care aratau bine, au dorit sa-si modifice aspectul fizic (snobism?), iar dupa operatie si timpul de convalescenta, aratau mai rau decat erau inainte de efectuarea acestor operatii. Se pot produce multe erori, mai ales ca unele organisme umane nu accepta pungi de silicoane (pe care le resping ca obiecte ce nu apartin corpului - nu vreau sa spun chiar toate efectele negative, as putea sa sperii persoane care vor sa faca operatii estetice si nu acesta este mesajul meu).
Cel putin eu sunt multumita de felul cum arat si nu cred ca imi voi face vreodata vreo operatie estetica.
Daca voi ajunge la o greutate de peste 250 kg si nu as mei putea sa ma misc datorita cantitatii uriase de grasime, atunci as solicita efectuarea unei operatii de indepartare a surplusului de grasime; sau in cazul in care as suferi accidente care au ca urmare cicatrici inestetice.
Pe plan fizic, efectul unei operatii estetice este evident, se modifica insasi aspectul fizic al acelei persoane (incepe sa nu mai semene cu poza din buletin ). pentru unele persoane, modificarile aspectului fizic au efecte asupra psihicului acelei persoane: este fericit ca arata asa cum si-a dorit, atat timp cat i se va parea mai tarziu ca deja s-a obisnuit cu imaginea...
Sfat:
Daca nu este neaparat nevoie de o operatie estetica, mai bine nu o face! Efectele secundare care pot aparea nu te vor ajuta cu nimic!
Sunt un lucru foarte bun atat vreme cat sunt facute cu cap.si aici ma refer la pacienti, evident! E un lucru bun sa incerci sa retusezi /repari un defect, fie ca e din nastere, fie ca e urmarea unui accident nefericit.
Complexele, indiferent de ce natura sunt, fac viata un chin. Cat despre oameni mutilati, in Romania, din cauza medicilor romani, inca nu am vazut!
Bună.
Totul depinde de situație.
Eu sunt pentru operațiile estetice când situația o impune: rezultatul unui accident rutier-casnic-la locul de muncă, mama natură nu a fost prietenoasă.
Operațiile estetice sunt mofturi pentru cei/cele care vor să fie mai volubili/e.
Le consider cu rol de corectare.
Pa, pa.
Mario1996 întreabă: