Http://myblog4fashion.blogspot.com/
km *** sf scrie ceva d par. uita`te poate gasesti;)
Trebuie sa gasesti un sampon care sa se potriveasca parului tau, eu am incercat Squanorm -Ducray si Alpecin, ambele pentru par gras si nu si-au fc nici un efect. Asa sampoane pentru par gras mai sunt Vichi Dercos, Sabal, Alpecin - sunt doua pentru par gras, Apivita, Foltene, Herboschopy si cam atat. Chestia e ca sunt cam scumpe si sa dai 30 40 RON pe unul si sa nu isi faca efectul e nasol. Poti sa nimeresti unul de la care nu faci matreata si te speli o data la 3 seri. Eu asa fac cu Squanorm si e cat de cat ok. Dc te duci la dermatolog tot pe incercate ti le da.
Referitor la cele obisnuite Pantene Prove, Head & Sholders, Syoss nu prea ti le recomand dar dc esti tentata poti incerca
- Parul gras nu trebuie periat intens, deoarece astfel produce si mai mult sebum. Cand il usuci cu feohnul, perie-l in raspar, pentru a-i da mai mult volum.
- Ce-i drept, bunica nu stia de uleiul arborelui-de-ceai, dar viitoarele generatii vor retine aceasta sugestie: adauga la fiecare spalare cate 5-10 picaturi de ulei in sampon, deoarece regleaza productia de sebum.
- Atentie la o alimentatie sanatoasa; mancati, asadar, multe fructe, legume si produse din faina integrala si evitati alimentele prelucrate industrial si mancarurile grase.
Lotiune tonica pentru par gras si subtire. Parul subtire se ingrasa mult mai repede si se lipeste de pielea capului, devenind neaspectuos. In asemenea situatii ne e de ajuns sa combatem secretia de sebum, ci trebuie sa facem ceva si pentru intarirea parului. Aveti nevoie de: 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita musete, 1 lingurita urzici, 100 ml apa si 1 lingura otet de fructe. Se pune apa la fiert. Se aseaza plantele intr-o cana si se oparesc cu apa clocotita, apoi se lasa sa stea 10 minute si se strecoara. Lotiunea se maseaza dupa spalare in parul ud; nu se clateste. In loc de musetel si urzici se pot folosi aceleasi cantitati de cimbru si coada-calului.
Apa de par cu hamamelis si frunze de mesteacan. Frunzele de mesteacan si hamamelisul au efect tonifiant, astringent si antiinflamator. Roinita este dezinfectanta si miroase placut. Aveti nevoie de: 3 picaturi ulei de roinita, 20 ml tinctura de frunze de mesteacan si 80 ml apa de hamamelis. Se dizolva uleiul de roinita in tinctura de frunze de mesteacan. Se adauga apa de hamamelis si se agita totul foarte bine. Se aplica prin masaj la radacina parului dupa fiecare spalare.
Sampon uscat pentru par. Daca nu aveti timp sa va spalati pe par, puteti apela la acest sampon uscat. Parul va avea un aspect proaspat si miros placut. Aveti nevoie de: 100 g pulbere de radacina de violete, 25 g pulbere de acid silitic, 25 g boboci de trandafiri uscati si 1 saculet de panza. Se amesteca bine cele doua feluri de pulbere. Se introduc bobocii de trandafir in saculet, acesta se inchide si se trece de mai multe ori peste el cu facaletul. Se adauga apoi amestecul de pulberi. Samponul uscat se aplica pe par, se lasa o vreme sa actioneze, iar apoi se indeparteaza prin periere, tinand capul aplecat inainte.
- evita spalatul excesiv de des; cu cit il speli mai mult, cu atat se va ingrasa mai repede
- foloseste sampoane cat mai putin agresive, de peferat cele de utilizare frecventa
- clateste-te foarte- foarte bine
- evita balsamurile il ingrasa si il pleostesc
- adauga in apa de clatire zeama de lamiie.
Tine minte sa ai un sampon cu ph echilibrat. Incearca sa folosesti un balsam potrivit, dar sa eviti sa il aplici pe radacini. Foloseste-l doar pentru varfuri si partea de mijloc.
De evitat:
- samponul special pentru bebelusi sau copii, foarte bland, insa cu un efect de ingrasare, de aceea nu este deloc adaptat tipului de piele a adolescentilor sau a adultilor;
- frictionarea cu putere a capului cu unghiile in timpul samponarii;
- doua spalari succesive, caci al doilea are efect decapant;
- apa la temperatura foarte ridicata;
- feonul cu temperatura mare tinut foarte aproape de radacinile firului de par;
Evita produsele pentru stralucire. Nu folosi in niciun caz produse 2 in 1 si nici cele care se potrivesc "tuturor tipurilor de par". Ca sa repari pe moment problema parului gras, foloseste putin talc pentru radacini si apoi spala-ti parul. E de dorit sa se inventeze un produs special bazat pe asa ceva, dar se pare ca mai avem de asteptat...
Eu stiu ca dupa ce se spala parul normal cu sampon, il clatesti cu otet si ca sa nu ti miroasa parul a otet se foloseste o lamaie sau o portocala.Sau incearca sa l speli si tu de mai multe ori pe saptamana... sper ca ti am fost de folos.papa
Anonima5627 întreabă: