| ANniemim a întrebat:

Parul meu este putin mai lung de umeri,nu e des, e mai rar, si firul e subtire. Se ingrasa repede si eu ma spal mereu numai seara(noaptea). ma spal o noapte da una nu adica ar veni o data la 2 zile si m-am gandit sa mai raresc spalarea mea pe cap la o data la 3 zile si poate chiar o data la 4 zile. Intrebarea mea este credeti ca are vreo influenta pozitiva acest lucru? adica parul meu nu o sa se mai ingrase asa de des pe parcurs? funda pentru cel mai bun raspuns, I promise!

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Da, cu cat glandele sebacee sunt mai stimulate (prin spalare in cazul tau), cu atat secreta mai mult sebum si parul se ingrasa mai repede. avand si parul rar si subtire, sebumuul secretat se distribuie pe o suprafata "mai mica", deci iar se ingrasa mai mult. incearca sa te speli cu un sampon pentru volum si dupa ce te usuci cam trei sferturi pune niste spuma de par si apoi usuca-te complet. o sa ai si volum, dar o sa se si ingrase mai greu putin, cred ca o sa reziste la inceput macar o zi in plus. si ca sa nu arate parul naspa, rareste spalatul progresiv, adica la inceput te speli cateva saptamani la 3 zile, dupa aceea raresti la 4 zile, sa aiba timp organismul sa se echilibreze. succes!

6 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Din cea ce explici tu ar trebui să te tunzi scurt, ca băieții mici, ceva cam ca premierul M.R. Ungureanu, ca să ți se mai îndesească părul.

| MyShadow a răspuns:

Si eu trec prin acelasi lucru. Cel mai important este sa nu porti sapca, sau ceva pe cap, pentru ca, mai mult se ingrasa. Si eu ma spalam la fel ca tine, dar m-am oprit si acum ma spal din 3 in trei zile. E bine sa faci asa din doua motive:
- parul are stralucire, acum la mine arata proaspat.
- nu se mai ingrasa asa rau.
Am citit un articol care dadea mai multe sfaturi pentru parul ingrasat:
- sa nu dai balsam la radacina, ci doar la varfuri
- sa nu porti nimic pe cap
- sa sta parul la aer

| numaiuna a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te speli pe cap doar sambata si miercurea. Daca ai sa urmezi acest sfat ai sa vezi nu o sa se mai ingrase asa des. Aceeasi problema o aveam si eu inainte, dar acum ma spal doar o singura data pe saptamana pe cap si nu mai am probleme. happy Eventual poti sa incerci si un sampon de la farmacie, la mine a functionat si a dat rezultate foarte bune.winking
Multa bafta!

| bebediana a răspuns:

Aceeasi problema o am si eu, fire subtiri.Ai putea sa reusesti sa il mai tii o zi in plus fara sa il speli, dar mai mult in niciun caz. Iti zic din proprie experienta. Indicat este sa il speli de 2 ori pe saptamana. Personal mai reusesc sa il feresc de ingrasare o saptamana intreaga cand folosesc fixativ. Atunci chiar ca se ingrasa foarte greu. Poti sa incerci si o sa vezi rezultatele.

| JesicaT a răspuns:

Parul nu se ingrasa de la spalare, ci de la faptul ca stai prea mult cu mainile prin el, sau de la pieptanat. Dupa ce parul e spalat el elimina o substanta care protejeaza firul, iar prin pieptanare o elimini, iar el se ingrasa sau despica. E bine sa te speli odata la 4 zile pentru ca daca il speli prea des o sa inceapa sa iti cada. incearca, atunci dupa ce il usuci, in dimineata urmatoare (presupunand ca ai facut dusul seara) da-ti doar cu mainile prin el, nu-l pieptana. mainile il afecteaza imi putin decat pieptanatul, desigur daca stai toata ziua cu ele prin par trebuie sa-l speli non-stop..mrg sper ca ti-am fost de ajutor... fundita? :3

| Thalidutsa a răspuns:

Eu zic sa stai o saptamaa jumatee fara sa te speli si cand in speli nu mai pune balsam!
P.S. O saptamana jumate fara sa te speli o dar asta incearc-o o singura data si dupa spalatul normal sa fie la 6-7 zile si sa nu mai pui mult balsam, doar incearca big grin! Fundita?