| Furnicuta000 a întrebat:

Pentru spalarea tenului dimineata sau seara (dar fara sa fi fost machiat) ce este recomandat sa folosim, apa micelara sau gel de curatare? Si o marca daca se poate. Ma refer la un ten gras/mixt care are tendinta de uscare iarna. Multumesc

PS. M-as bucura daca ar raspunde cineva care stie despre ce vorbesc, am mai pus o intrebare mai demult si jumatate din cei care au raspuns se spalau cu SAPUN pe fata

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Gel de curățare, apa micelară e exclusiv pentru îndepărtarea machiajului. tu faci ce vrei, dar eu n-aș pune și lăsa pe față ceva ce are propietatea DE A TOPI machiajul.

9 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Apa micelara curata tenul de impuritati/praf sau machiaj.
Fiind un produs de curatare trebuie clatita de pe ten cu apa de la robinet simpla sau cu un gel de curatare pentru a pregati tenul pentru urmatorii pasi : toner, tratamente, serum, creme - in functie de nevoi sau preferinte.
Un gel bun de curatare este cel de la Cerave, varianta pentru ten uscat sau normal-gras, poti folosi varianta pentru ten uscat iarna.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......ve-p336770

| Furnicuta000 explică (pentru alina2k18):

Tu ce folosesti cand nu te machiezi? Si ce tip de ten ai?

| alina2k18 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Dimineata nu folosesc apa micelara, ma spal pe fata cu apa calda si putin gel de la Balea MED din DM [ asta am acum ].
Seara indiferent ca am fost machiata sau nu curat fata cu dischete din alea mai mari cu apa micelara Garnier roz si dupa spal cu gelul. Ten mixt [ zona T grasa, in rest normal ].

| Bizon95 a răspuns:

Am prins din greseala un interviu cu Penelope Cruz (cred) care spunea ca seara nu ar trebui sa iti speli fata pentru ca se duc niste grasimi foarte folositoare pentru ten, iar cum ea la varsta ei are tenul pe care il are... nu poti sa contraziciwinking

| Furnicuta000 explică (pentru Bizon95):

Hmm nu cred ce spun vedetele astea. Mai era una Bella Thorne parca, isi filmase rutina de ingrijire a tenului si era acolo o adevarata atrocitate ce isi facea ea laughing
Intr-adevar sebumul ala e bun pentru ca mentine fata hidratata dar odata si odata tot trebuie spalata fata pentru ca se astupa porii (asta duce la cosuri si puncte negre) si zilnic ne expunem la praf (deci macar seara tot ar trebui). Si oricum daca folosesti crema hidratanta e ok. Important e sa nu abuzam de produsele astea chimice. Am vazut un filmulet pe Youtube cu o tipa din Romania care folosea cate 15 produse dimineata si 15 seara, e exagerat. In plus mai costa si peste 50 lei unul singur laughing

| Bizon95 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Da, sunt de acord, cand o vedeta are un interviu s-ar putea sa spuna ceva "albastru" doar ca sa fie interviul memorabil!

| bbnnmm a răspuns:

Tetraforce: https://qcosmetics.ro/shop/ (gamă specială pentru ten gras/mixt) sau La Roche-Posay: https://www.laroche-posay.ro/......22200.aspx sau mai poți încerca produsele de la Bioderma, tot o gamă foarte bună.

| corycoluca a răspuns:

Buna eu folosesc apa micelara pe tot parcursul anului de la nivea chiar daca ma machiez sau nu si eu am tenul gras.Pentru cosuri mai folosesc separat un ulei carel aplic direct pe cosuri nu-i mai stiu denumirea daar l-am cumparat de la bodyshop.

| iioonneellaaaa1234567890 a răspuns:

Salut! Sunt bucuroasă să te ajut, eu tot de obicei când eram mică îmi spălam fața cu săpun, dar oricum săpunul este iritabil și usucă fața acum folosesc apa micelară de la firma dove și după mă dau cu crema de curățare a tenului de la firma viorica.Sau chiar din farmacii le poți procura.