Când vine vorba de alegerea unui articol vestimentar, primul lucru la care mă uit este eticheta pentru a observa compoziția materialului. Un material care îmi displace este poliesterul, chiar dacă este mai ieftin decât celelalte.
Poliesterul are rezistență împotriva șifonări, nu se decolorează repede și se zice că ar fi mai durabile. El mai este folosit pentru fabricarea diverselor materiale plastice. Pe internet circulă sub pseudonimul de "the poor man’s cotton".
Materiale naturale precum bumbacul, absorb și elimină transpirația, în timp ce poliesterul o ține aproape de corp și nu cred că vrei să te afli în preajma acelei persoane.
Bumbacul are o senzație plăcută asupra pieli, poliesterul poate provoca mâncărimi și nu este recomandat copiilor și celor cu pielea sensibilă.
Produsele din poliester sunt mai ieftine, dar nu înseamnă că sunt mai de calitate.
Un alt aspect care nu-mi place la poliester este din cauza luciului pe care-l oferă. La diverse lumini parcă porți haine din plastic. Evită să porți costumele din poliester arată pur și simplu urât.
Totuși, să nu uităm de Ducele de Windsor și de Gianni Agnelli pentru că ei au investit în haine de calitate și acestea sunt păstrate într-o stare bună, chiar purtabile. Dacă te uiți atent la compoziția hainelor care se vând în second hand-uri, multe sunt din fibre naturale.
Bineînțeles, părerile sunt împărțite. Eu știu că nu vreau să port plastic pe mine. Tu ce alegi, fibra naturală sau sintetică?
Buna, nu este un material bun este sintec va tine traspiratia si nu va fi placut pentru nimeni.
costinvlad întreabă:
kalakkas întreabă: