Daca ii tai varfurile, o sa creasca mai repede decat daca nu (nu stiu de ce pentru ca parul de la suprafata e mort de fapt), iar parul se despica atunci cand e rupt, asa ca ai grija sa nu-l rupi, oricum, o taiere periodica e foarte benefica firului de par.
Daca varfurile tale sunt despicate, parul nu iti creste deloc. Este indicat ca din 3 in 3 luni sa iti tai varfurile astfel elimini varfurile degradate si dai voie parului sa creasca. Eu asa fac imi tund varfurile din 3 in 3 luni si sincer se vede diferenta, imi creste foarte repede parul.
Ok, o sa ma duc sa mi le tund si le voi tunde mai des. O sa isi revina varfurile si o sa se mai despice dupa taiere?
Varfurile isi revin dar probabil peste alte 3 luni de cand te-ai tuns iar se vor despica sau se vor "toci" si asta le face mai subtiri si automat se despica si impiedica parul sa creasca. Daca tai periodic "partea aia bolnava" a firului de par restul ramane sanatos si creste frumos (na ca am facut si rima )
Daca iti doresti parul mai lung incearca sa folosesti un tratament / o masca pentru hidratare, sa nu se mai usuce parul si sa nu se mai despice/rupa si sa il tunzi cate putin la o perioada mai scurta de timp decat sa trebuiasca sa tai din el mai multi centimetri, mai tarziu.
Nu neaparat, depinde cat de despicat este. Daca il tunzi in scari trebuie luat mai putin decat daca il doresti drept( in scari aproximativ 3-5 cm maxim, luand doar varfurile; drept chiar si 10 cm pentru a fi toate firele la acelasi nivel).
Alex10092003 întreabă: