| SerenaCRK a întrebat:

Punct negru infectat?
Aveam de ceva timp un punct negru deasupra buzei de sus, lipit de buza de sus practic.In fine, nu-l puteam scoate fiindca durea prea mult, si oricum era destul de micut si nu se observa.
Sambata dimineata, era maaare, imens, si rosu.Pare ca ar avea infectie inauntru.Nu stiu ce sa fac...Nu pot sa il scot, doare groaznic mai ales ca s-a extins putin pe buza de sus.foarte putin.Mentionez ca nu am acnee sau ceva, imi mai apar cosuri periodic doar.Ma sperie si mama:sa il scot mai repede ca se face furuncul, ca ma taie. etc. Funda si voturi.

Răspuns Câştigător
| ღNameღ a răspuns:

Era EXACT si la mine acum 1 saptamana.Ma durea,nu cosul,inauntru lui,dar nu pielea,pur si simplu puroiul,si daca puneam mana simteam umflatura.
Mama mi-a adus ceai fierbinte si a inmuiat tifonul cu el,aoi mi la pus pe cos,si a facut asa pana s-a racit, a pus altu, iar si tot asa de 5 ori pana s-a inmuiat.
I-am spus sa nu scoata,dar,l-a stors punand mainile cat mai aproape de el sitotusi, in asa fel incat sa il apuce pe tot.
Si ce sa crezi, a sarit tot puropiul pe mama.Deodata a iesit,dar, inainte de asta iesea o chestie, ca sucull de mere.sti...roscat dar transparent.SCARBOS!
Dar acum nu mai am nimic,spune-i(daca te doare),sa puna in asa fel tifonul sau servetelul incat sa acopere partea cu cosul,pentru a nu iti ramane tie urmele ei de unghii pe fata si pentru a nu te durea asa tare,nu uita, INMUAIE COSUL CU CEAI!
Stiu cum ecrying, sanatate!

2 răspunsuri:
| tequila777 a răspuns:

Cel mai bun - experimentat de mine!- in situatia ta este Baneocin.
Are ceva antibacterian/antibiotic in el, se gaseste la farmacie si este si ieftin, trec repede cosurile, dar si alte rani, cu el.
Si se si cicatrizeaza mai repede si frumos.
In caz de cos subcutanat, pe care inca nu l-ai zgandarit, bun este Baneocin unguent.
In caz ca acel cos a fost ceva zgandarit, a dat sangele- dar si pentru diverse taieturi, la unghii etc - atunci mai bun este
Baneocin - pudra, pui acolo si freci putin locul cu pudra.
Se cicatrizeaza foarte bine.
_____http://verze.ro __simtul umorului nu a murit!

| Alunuca a răspuns:

Nu se face furunc, dar mai lasa-l o zi, doua si incerca sa il scoti. Asa scapi de cosul ala negru, care a acum a copt. Daca nu il scoti, se va vindeca, dar va ramane in acelasi loc punctul acela negru si ai toate sansele sa se infecteze din nou si iar durere si ditamai buboiul.
Iar ajuta sa incerci sa il scoti imediat dupa ce ai facut baie, cand pielea e mai moale si porii deschisi.happy