Portul popular este parte din identitatea noastra ca popor. Sunt persoane care o viata intreaga poarta aceasta imbracaminte. Daca nu ar fi avut loc globalizare fiecare tara si-ar fi pastrat o identitate aparte. Gandeste-te cum era la inceputuri cand cineva daca vroia un lucru stia nu gaseste decat intr-un loc anume. Si calatorea spre acel loc. Acum acel lucru se gaseste peste tot, datorita globalizarii. Portul popular este ceva ce nu a fost supus globalizarii dar a si fost uitat de multi. In zilele noastre nu cred ca vezi pe cineva de la oras ca merge imbracat astfel insa eu sper ca vor continua toate acele spectacole folcloristice care sa ne arate ca traditia e acolo si nu trebuie uitata. Chiar daca cei de la oras o cam ignora, cei de la sate o pun la loc de pret. Vreti sa ne modernizam, odata si odata satele nu mai sunt si dispare si traditia.
Trebuie sa respectam traditia, dar hai sa recunoastem, hainele din portul popular nu sunt prea comode. E nevoie sa evoluam. Frumos mi se pare insa sa ne inspram din folclor si sa nu-l uitam cu totul.
Nu are legatura. Portul popular reprezinta traditia romaneascá. Vestimetatia adolescentilor reprezinta evolutia sau modernul din zilele noastre.
Ce legatura are una cu alta? Portul popular este un obiect de patrimoniu, un simbol national, un element de identitate, pe cand imbracamintea adolescentilor si a oamenilor in general este doar o utilitate, raspunsul la o necesitate practica. E ca si cum ai compara drapelul unitatii militare cu gamela soldatului.
Portul popular si motivele populare pot lua o forma moderna, in pas cu vremurile pe care le traim.la vremuri noi... oameni noi.si haine noi. portul popular romanesc este frumos. si cand il imbrac ma simt una cu cei de dinaintea mea si cu cei de dupa mine.ma simt cat o tara de mare.simt nu ca port o camesa si itari ci o romanie.
Salut!
Vremurile se schimba si noi trebuie sa facem asta odata cu ele.Ne putem imbraca in hainele care azi ni se par normale, dar sa nu uitam de cele populare.
Pa pa si Bafta!