Da-te cu bepanthene, te va ajuta. Si data viitoare, daca nu ai crema de protectie, pur si simplu nu sta la plaja, nu te da cu toate porcariile. De ce te-ai dat cu ulei? Ca sa demonstrezi ca ceea ce ai invatat la fizica e adevarat si te vei arde mai rau?
Pai te ai ars rau pentru ca te ai dat cu ulei. Mergi la o farmacie si vezi ce gasesti pentru arsuri solare
Zi mersi ca nu ai facut o insolatie grava si nu ai murit. Uleiul de masline e un leac extrem de puternic, dar in cazul tau e cea mai proasta optiune, probabil voiai sa te bagi la cuptor. Da cu o crema cu proprietati cicatrizante, de exemplu de galbenele, sau da cu neopreol, e foarte eficient pentru arsuri. Comporta-te ca si cum ai avea insolatie. Ai grija mai multa de corp.
Am pielea deschisa si sensibila nu mi-am dat seama...anul trecut m-am facut tot cu ulei de masline si nu am patit nimic dar ieri nu credeam ca sorele va fi atat de puternic.
Asa se invata, si mai ales retine ideea de a te feri de insolatie, nu numai de arsuri. Pupa tata manuta mica. Un nick mai pozitiv nu ar strica.
Am patit-o si eu acum 2 ani. Ia vitamina c, evita expunerea la soare pe cat posibil. Foloseste apa termala din belsug. Ia cateva pastile de claritine *chiar daca ti se pare ca nu are nici o treaba cu arsurile solare*. Bea foarte multa apa. Cand faci dus, evita apa fierbinte si frecatul pielii. Imbraca-te cu haine lejere.
Sa nu te mai dai niciodata cu ulei de masline, decat daca vrei sa te arzi. Uleiul de masline nu ajuta la bronzare, ajuta la accelerarea bronzarii. Daca te-ai ars, poti sa dai cu crema de corp. Nevasta-mea se dadea cu o crema de la Oriflame, dar sunt multe creme cu care te poti da. Trebuie sa fie crema pentru hidratarea pielii. O sa te racoreasca si apoi or sa mai linistesca arsurile. Dar sa nu crezi ca nu o sa te mai usture pielea. Dai de cateva ori pe zi si incet, incet scapi de usturime. Asta in 2-3 zile.