Poate ca in disperarea ta de a-l face sa creasca l-ai maltratat prea mult. Dar oricum, eu stiu ca daca iti tunzi parul primavara (ADICA ACUM!) cam 1-2 cm la varfuri se regenereaza si creste mai repede. Incearca, nu ai nimic de pierdut! Gandeste-te ca toate florile, copacii, crengile lor, iarba cresc acum primavara, la fel si parul nostru! Si nu-l mai supraincarca cu tot felul de produse si masti. Merge o masca de regenerare, hidratare, tratare a varfurilor uscate o data pe saptamana. Dar nu fa o mie de masti o data!
SI importanta este si alimentatia: APA, CALCIU, alimente cu vitamina A (lactate, morcovi, nuci, peste, etc- cauta pe GOOGLE!) Plus: Maseaza-ti pielea capului.Intensificarea circulatiei sangelui la nivelul scalpului stimuleaza cresterea parului. Poti face acest lucru foarte simplu: maseaza cu varful degetelor pielea capului cu miscari circulare timp de 2 – 3 minute pe zi. De asemenea, este recomandat sa-ti masezi scalpul atunci cand te samponezi, pentru ca degetele vor aluneca mai repede, iar miscarile vor fi mai energice. + Evita tratamentele chimice. Vopsitul, tratamentul de permanent sau indreptatul cu placa te ajuta sa ai un par frumos din punct de vedere estetic, insa pe termen scurt. Dupa o perioada de timp, firele de par de despica, se usuca si incep sa cada. Aceste operatiuni de coafare il degradeaza si stopeaza procesul de crestere!
Masca cu ulei de masline (iti dai parul cu ulei de masline inainte de culcare si a doua zi, inainte cu o ora sa te speli, bati un ou si iti dai pe par). Sa te clatesti bine!
O prima reteta ar fi sa amesteci uleiul de ricin cu ulei de masline, si sa te dai pe par, sa iti pui un fel de sacosa pe cap, din plastic, si sa dormi asa pana dimineata, si dupa te speli normal. In timp, da rezultate. Sau prin samponul Revalid. chiar e bun, si eu il folosesc.