| EvangelineDS a întrebat:

cum pot scapa mai repede de cosuri? funda! p. s. exista si "leacuri" facute-n casa?

10 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Zineryt este unul dintre cele mai bune tratamente importiva acneei la ora actuală. Este foarte bun în lupta cu coşurile şi pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curată şi uscată de 1-2 ori pe zi. Aici poţi cîţi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Îl găseşti la orice farmacie şi costă în jur de 30-35 RON. Pe lângă folosirea Zineryt-ului trebuie să ai şi o alimentaţie sănătoasă. Mai puţine dulciuri, grăsimi, sucuri acidulate, mai multe fructe şi legume. Poţi să mai foloseşti şi apă termală (îmi place cel mai mult cea de la Avene), o cremă hidratantă, hrănitoare de la Avene, o cremă de gălbenele pentru cicatrici, rămase în urma coşurilor, plus vitaminele E, A, C şi Zn pe cale orală (şi nu numai). Şi este foarte importantă curăţarea zilnică a pielii (dimineaţa şi seara)! Ai nevoie de un gel de curăţare cât mai bun. Interesează-te la farmacie, şi vei fi ajutat/ă să alegi unul potrivit tipului tău de ten.
Dar cel mai bine ar fi să consulţi şi un dermatolog.
Succes.

| Cameliaa12 a răspuns:

Exista si leacuri iar unul foarte bune care m-a ajutat si pe mine este o lotiune tonica din ceai verde cu aspirina, preparat ca aici: http://www.frumusele.ro/......nul-tau/10

| IMC90 a răspuns:

Ca sa poti scapa de cosuri trebuie mai intai sa intelegi cum se formeaza acneea.

Pe piele, avem mii (poate chiar zeci de mii) de folicule sebacee.
Ce este un folicul sebaceu? este un por prin care sebumul iese la suprafata pielii. La capatul celalalt (inauntrul pielii) exista glanda sebacee. Hiperactivitatea glandelor sebacee (pe fondul unei dereglari hormonale) creste atat productia cat si debitul sebumului pana la momentul in care foliculul sebaceu se infunda (la propriu). De regula, aceasta obstructie a foliculului se face cu tesuturile moarte ale pielii amestecate cu praful si bacteriile din mediu. Odata astupat foliculul el se umple pana la refuz cu sebum. (fiindca acesta nu mai poate iesi la suprafata). Inflamatia este de fapt raspunsul sistemului imunitar la patogenii care intra in folicul

Tratamentul acneei incepe cu topice (peroxid de benzoil (Brevoxil-denumire comerciala), adapalen) urmat de tratament cu antibiotice, si in ultima instanta terapia cu isotretinoin; acest fapt se datoreaza costului mai mic si efectelor secundare mai reduse ale celorlalte terapii. In alegerea terapiei potrivite, trebuie sa ai in vedere forma si gravitatea acneei. Nu uita ca orice tratament antiacneic dus la extrem, are efecte adverse mai mult sau mai putin serioase. Spre exemplu, utilizarea Zyneritului creeaza in timp rezistenta bacteriilor la eritromicina, si automat, utilitatea acestui tratament scade considerabil. Utilizarea cremelor topice in exces, duce la iritarea/descuamarea pielii. etc.

| tequila777 a răspuns:

Efecte cam la fel de bune ca si Zynerit, si mai ieftin are Baneocin - unguent, sau pudra (pudra usuca mai repede nitel) costa cam 13 lei la farmacii - contine zinc si un antibiotic cu spectru larg de actiune si foarte bine tolerat

Iata prospectul:

http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=1551&

___ http://verze.ro - simtul umorului nu a murit!

| Zendaa a răspuns:

Http://candgandesc.wordpress.com/2011/10/12/pentru-un-ten-curat/
Trebuie aplicata o data pe saptamana pentru disparitia totala a cosurilor.

| deea1919 a răspuns:

Eu folosesc zynerit...am auzit ca e foarte bun si m-am gandit sa imi cumpar si eu l-am folosite de aproximativ 3 ori si deja se vedea diferentaintr-o saptamana...maxim 2 scapi de toate. mie mi-a luat doar o saptamanawinking

| alexandra_6991 a răspuns:

Poti scapa usor de cosuri daca faci o crema cu 60% branza si 40% miere daca vrei poti adaugat foarte putina apa ca sa se intinda mai usor. branza de oricare da incearca sa fie dulce ca asa mege mai repede. te pup pa pa sper ca te -am ajutat! ♥

| Lorely a răspuns:

Te speli foatre bine, amesteci niste faina de malai si ulei preferabil de masline si iti pui pe fata si masezi usor timp de cateva minute, apoi iti speli iar foarte bine fata si tamponezi cu spirt. Acestea se repeta dimineata si seara.

| zmeurica90 a răspuns:

Produse speciale: In primul rand, trebuie sa stii ca tenul acneic are nevoie de o ingrijire speciala. El trebuie sa fie tratat cu mai multa atentie decat cel normal, iar curatarea lui necesita o gama de produse care previn si trateaza cosurile.Iti recomand Scrub(Eucerin Dermo, PURIFYER 42 de lei)
Ceaiuri minune: Daca nu ai la indemana un produs pentru curatarea tenului acneic, il poti inlocui temporar cu un ceai cu efect antiinflamator. Din aceasta categorie fac parte urmatoarele: de musetel, urzica, echinacee, rozmarin si menta.
Nu este suficient sa te speli pe fata pentru a scapa de cosuri. Trebuie sa folosesti un scrub, un gel de curatare sau o lotiune tonica, iar toate aceste produse trebuie sa faca parte dintr-o gama antiacneica, pentru rezultate cat mai bune. Lotiune tonica purifianta-NIVEA, Pure Effect, 18 lei.
Sarea de mare: Infuziile cu sare de mare sunt foarte eficiente pentru tratarea acneei, deoarece aceasta deschide porii si curata tenul, reducand vizibil cosurile. Pune un pumn de sare in 1l de apa clocotita si tine-ti fata deasupra vasului.
Roll`on antiacnee: In cazul in care te lupti cu acneea si vrei sa o ascunzi de ochii celorlalti, foloseste un roll-on 2 in 1 care nu doar acopera cosurile, ci le si trateaza, lasand porii pielii deschisi. El poate fi aplicat de cate ori este nevoie. Pure active Roll-on 2 in 1 Garnier 27 de lei.
Sucul de soc: Socul este bogat in vitamina C si are un efect calmant, antiinflamator si purifiant. El curata bland tenul si combate aparitia cosurilor. Il poti aplica extern sau il poti bea... Un pahar de soc/zi te va ajuta sa ai tenul curat!
Masca impotriva acneei: Rosiile si mierea sunt doua ingrediente naturale deosebit de eficiente in tratarea cosurilor. O data/saptamana, aplica urmatoarea masca: 2 rosii zdrobite, amestecate cu 1 lingura de miere. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste-ti fata cu apa calduta!
Dar.NU LE STOARCE: Ai cosuri inflamate si nu te poti opri sa nu le storci? Gestul tau este total gresit! Cand storci cosurile cu unghiile, inmultesti numarul bacteriilor prezente la nivelul fetei, favorizand astfel acneea! In plus, risti sa ramai cu semne pe fata!

Sper ca te-am ajutat, sunt mai multe metode. Alege pe care vrei, sau. chiar pe toate! Daca le vei alege pe toate cred ca acneea va disparea mai repedethinking
Funditapuppy dog eyespuppy dog eyespuppy dog eyespuppy dog eyes :*?

| AlinaBote a răspuns:

Da exista otet cu hirean si lasi vreo 10 zile intr-o sticla la frecmentat, dar miroase urat, sau ai putea merge la farmacie sau la un doctor sa iti prescrie ceva, sau mie de exemplu mi-o trecut cu ceva de la avon ceva lichid.