| missGirlDeea a întrebat:

Sall., unde pot gasi ( fructe legume) acid oxalic?

4 răspunsuri:
| missGirlDeea explică:

Eu vreau sa scot niste pete da daca voi folosi ceainegru cred ca ar scoate para dar at ramine pata de ceai.

| Tera a răspuns:

Mâncărurile care conțin concentrații mari de acid oxalic în ele sunt (în ordine descrescătoare): hrișca, carambola, piperul negru, pătrunjelul, semințele de mac, reventul, spanacul, gulia, banana, cacaoa, ciocolata, majoritatea nucilor, majoritatea fructelor de pădure și fasolele. În cazul reventului, singura parte comestibilă este tulpina, deoarece rădăcina și frunzele conțin cantități periculoase de acid oxalic. Senzația de nisip care apare în gură atunci când se mănâncă deserturi de lapte cu revent este cauzată de precipitarea oxalatului de calciu. Deci și cantități infime de acid oxalic pot distruge caseina din produsele lactate.

Frunzele de ceai (Camellia sinensis) sunt cunoscute pentru una dintre cele mai mari concentrații de acid oxalic conținut în ele în comparație cu alte plante. În orice caz, infuziile care se prepară din acestea conțin doar cantități mici de acid oxalic pe porție, și asta datorită numărului mic de frunze folosit pentru preparare.

| Skylar a răspuns:

Ceai negru

| Skylar a răspuns:

Pai noi de unde sa stim? Foloseste naibii niste apa oxigenata atunci