| Macovei_Razvan_1996 a întrebat:

Am nevoie de remedii impotriva cosurilor.Am pe frunte si la nas intre sprancene si deasupra si dedesubtul buzelor.Am incercat masti cu lamaie,miere, ou etc. dar nu m-au ajutat ba dimpotriva.Am tipul de piele grasa.M-am saturat sa le tot storc si arata nasol va rog putin ajutor.

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

Remediile naturale gen masti,lamaie,miere,ou si alte chestii nu vor functiona la tine,pentru ca tu nu ai cosuri. Ai acnee! E o diferenta. Exista doua tipuri de bube,iar oamenii le considera la fel. Cosurile sunt una,acneea e alta. Cosurile apar si la persoane cu piele normala,principalele cauze fiind menstrutia si igiena (daca ti-e lene sa te demachiezi bine intr-o seara). Acneea este o bacterie! Cand se instaleaza (in general e genetica) nu mai scapi de ea asa usor. Trebuie sa o "omori" de la radacina.
Nu stiu daca pastilele ar fi mai bune, desi cred ca vindecarea locala (crema) e mai eficienta. Dar poate si pastilele ajuta la fel de mult. Aici nu-ti pot da un raspuns exact. Tot ce pot sa-ti spun e ca de la pastile nu iti vor disparea problemele definitiv. Cea mai buna crema pe care o stiu este Retin-A. Vara asa am aflat intanplator ca nu se mai fabrica sau ceva de genul. Dar poti incerca sa o cauti la farmacie. Alta crema ar fi Isotrexin (sper ca asa se scrie; nu mai am tubul sa ma uit exact). Lucreaza in aceeasi maniera ca Retin-A, dar e mai slaba. In orice caz pentru ambele ai nevoie de multa crema hidratanta. Iti usuca pielea foarte rau. Dar numai pe perioada tratamentului. Dupa aceea vei avea pielea normala sau cel mult usor grasa. Spre normal oricum. Mai stiu si de Zynerit. A dat rezultate la mine, dar tot imi apareau dupa o perioada. Iar pielea se obisnuieste cu el. Si mai stiu de Skinoren. Pe asta nu l-am incercat, dar mi s-a recomandat o farmacista. Nu l-am luat pentru ca eram prea mica (aveam 12 ani). Si era prea puternic. Nici nu stiu exact ce este. Probabil tot solutie. Zynerit e solutie.
Igiena corespunzatoare si suplimentele de zinc sa-ti fie nelipsite. Zincul e cel care se ocupa de piele. Daca iti lipseste ai probleme cu pielea.

4 răspunsuri:
| alex2009 a răspuns:

Cumpara de la farmacie o sticla de alcool iodat la mine a avut efect

| Mirunelu a răspuns:

Masca din pastile de aspirina pisate si amestecate cu miere. uite tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=Q-Hksg8B4cQ

| Hinata1999 a răspuns:

Si eu am probleme cu cosurile dar la mine a mai ameliorat mierea si cu 2-3 picaturi de lamaie, prima data am incercat cu supunul cu sulf dar eu nu am o piele atat de grasa, s-ar putea sa iti foloseasca tie pentru ca efectiv usuca serios zona, dar sa nu dai in exces. happy

| Kldd a răspuns:

Şi eu aveam probleme cu coşurile până am mers la un medic bun care mi-a recomandat niste capsule.Antibioticul se numeşte "tetraciclina ATB" şi este ieftin..in jur de 10 lei/cutia.Pe mine unul m-a ajutat foarte mult.