| 97Alex97 a întrebat:

Am o intrebare in special pentru fete, pentru ca ele sunt "experte" in acest domeniu. Sunt baiat, am un ten gras si am ceva probleme cu acneea, in special pe obraji si barbie, asa ca folosesc fond de ten, si anume cel de la vichy dermablend, nuanta nude25, pe care il aplic doar in zonele cu acnee, pe nas, pentru acoperirea punctelor negre, si sub ochi, pentru cearcane. Acuma voiam sa va intreb ce pudra mi-ati recomanda, si ce nuanta, care sa o aplic pe toata fata pentru a uniformiza culoarea acesteia. Vreau in principiu sa fixeze fondul de ten, incat sa fie un machiaj de lunga durata; sa acopere si un pic imperfectiunile cum ar fi ridurile fine; si sa ofere un aspect mat si cat mai NATURAL tenului, dat fiind faptul ca sunt baiat. Tineti cont si de faptul ca am un ten gras, dupa cum am specificat, deci vreau o pudra care sa nu duca la un machiaj prea incarcat, incat acneea sa imi bata chiar mai puternic decat acum. Daca vreo fata de pe-aici se pricepe si ar putea sa-mi dea niste sfaturi ar fi foarte tare ^_^. Va rog nu sariti cu comentarii asupra faptului ca tin sa ma machiez.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Alexandr a răspuns:

Iti recomand o masca naturala din miere, lamaie si iaurt.O sa te ajute! Recomand fond de ten l'oreal, culoare tenului tau! Si peste el putina pudra! Funda?

| Mariii1 a răspuns:

O pudra compacta, fara sclipici, iti trebuie. Mergi la dermatolog mai bine, sau la farmacie daca nu optezi pentru asta, si cumpara ceva pentru tenul gras, e mult mai okay. Daca nu, incearca totusi pudra compacta, de la Max Factor, e chiar buna. Succes!

| xPegasus a răspuns:

Foloseste masti pentru acnee, fondul de ten nu va face decat sa-ti agraveze situatia

| EmmaDMX a răspuns:

Si eu iti recomand sa te opresti cu machiajul si sa incepi cu un tratament pentru acnee, altfel ele se pot agrava. Du-te la farmacie si cere ceva pentru curatarea tenului gras si eventual ceva crema pe care o poti aplica seara. Fiind fata, as accepta mult mai usor un baiat cu cosuri decat unul care se machiaza mai ceva ca mine. E doar parerea mea... Dar iti garantez ca daca te tii de tratament si urmezi si o dieta corespunzatoare vei avea mai putina acnee. Daca tot pentru machiaj optezi, iti recomand pudra compacta "Oil control" de la Avon, care e pentru tenul gras. E ieftina si buna.winking

| 97Alex97 explică:

Mersi pentru raspunsuri, totusi, intrebarea mea a fost ce pudra mi-ati recomanda, si nu ce sa fac in legatura cu acneea. Am deja un an de cand merg la unul din cei mai buni dermatologi din cluj + ca am facut si peeling chimic. Fondul de ten pe care-l folosesc este insasi cel recomandat de dermatologul meu, iar ca si pudra, a spus ca pot folosi orice deoarece pudra este in principiu impotriva sebumului. In final mi-am comandat aceasta pudra : http://ro.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=24079. Motiv? Este translucida, da un look natural, nu incarca tenul, absoarbe sebumul, da un aspect mat fiind aplicata peste fondul de ten, acopera putin imperfectiunile, si este si de lunga durata. Mi s-a parut o varianta foarte convenabila.

| MisakoYuiHey a răspuns:

Pai, in primul rand ar trebui sa incerci sa iti tratezi acneea, astfel iti va fi mai usor sa te machezi. Eu folosesc fond de ten de la l'oreal si stiu ca are produse foarte bune. Toata ideea ar fi sa iti iei un fond de ten de culoarea tenului tau si daca nu gasesti sa fie exact la fel, macar cea mai apropiata nuanta, deoarece asa ascunde mai bine. Si o pudra compacta, fara sclipici, la fel de culoarea tenului tau, ar fi perfect. Sper ca te-am ajutat!winking