ACCNEEA
Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi. Potrivit studiilor, aproximativ 6 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani suferă de acnee, iar acneea devine o afecţiune tot mai jenantă odată ce tinerii încep să se preocupe de aspectul lor.
Cea mai frecventă formă de acnee este cea juvenilă, care afectează aproximativ 80% dintre adolescenţi. Alte forme de acnee sunt acneea rozacee ce se observă mai ales la femeile care au trecut de vârsta de 40 ani, iar acneea neonatala care afectează nou-născutul, însă nu durează mai mult de câteva luni.
Tratarea acneei trebuie luată în serios şi trebuie făcută ţinând cont de sfatul specilaiştilor. Pentru a afla mai întâi cauza care a provocat boala şi apoi face toate demersurile pentru a o şi trata, deoarece se spune "acneea netratată poţi să o ai toată viaţa". "Puţine sunt cazurile în care acneea se vindecă de la sine şi comparativ cazurile de acneea tratată şi vindecată sunt mai puţine decât cazurile cu acnee tratată şi nevindecată. Din punt de vedere medical acneea poate fi considerată vindecată doar după 2 ani de tratament. Tratamentul începe cu o investigaţie completă, ceea ce înseamnă un set de analize medicale, endocrnologice, recoltarea din pustule, exudate nazale, după care urmează tratamentele cosmetice personalizate, specifice fiecărui caz în parte. Fiecare pacient trebuie să facă o diagnosticare a feţei, după care i se explică de ce tratamentul poate dura atâţia ani, fiind vorba în primul rând despre schimbarea stilului de viaţă şi mai apoi de tratamentele cosmetice personalizate. Durata primei investigaţii cu primirea rezultatului durează o lună şi jumătate. La o boală ca acneea care odată instalată poate rămâne zeci de ani pe faţă sau corp, trebuie luat în considerare timpul de când o avem. Nu există tratament minune, iar dacă există acneea revine.
Acneea se poate vindeca prin produse naturale, din gama Magiray, produse 100% naturale: frunze de akai, aloe vera, gel de Malva, cafea, cruşin de mare, extract de goji, antibiotic natural din plante tocate şi pire natural din fructe: kiwi, sabra (fruct de cactus), portocale, alge marine, rodie, caise.
Astfel, pacentul trebuie să ţină cont de partea medicală a tratamentului, apoi de cea dermatcosmetică, pentru că scopul este ca atunci când se va termina tratamentul, acneea va fi complet vindecată, iar urmele lăsate de aceasta practic să nu mai existe
''Din punt de vedere medical acneea poate fi considerată vindecată doar după 2 ani de tratament.''
Poate fi considerata vindecata daca nu a recidivat timp de 2 ani de la sfarsitul tratamentului, nu dupa 2 ani de tratament. Tratamentul poate dura si 4 luni, fara a fi neaparat urmat de vreo recidiva.
- Te speli de 2 ori pe zi pe fata cu o lotiune demachianta.
- Stergi cu un prosop curat iar apoi aplici o lotiune tonica
- Astepti sa-si faca efectul lotiunea tonica vreo 10-15 minute iar apoi aplici produse antiacneice
- Astepti sa-si faca efectul produsele antiacneice si ulterior aplici o crema de zi pentru ten gras. (in strat subtire, fiindca asa o sa iesi pe strada)
De 2 ori pe saptamana faci gomaj (microdermabraziune)
Cu cat gomajul este mai profund, cu atat imperfectiunile dispar mai repede.
Cauta la farmacie o crema de gomaj profund. Procedura dureaza primele dati, in jur de 5 minute. Cu timpul, maresti durata pana la 8 minute (maxim).
Citeste aici mai multe :
http://sanatate.acasa.ro/......i-818.html
http://www.feminis.ro/......tionar-220
Daca combini gomajul cu terapiile de mai sus si ai o igiena zilnica buna nu se poate sa nu vezi rezultate.
Regim alimentar:
- fara condimente, prajeli, cofeina (inclusiv ciocolata), carne de porc, produse semipreparate, zahar rafinat industrial (incearca sa mananci doar dulciuri facute in casa), etc
- in fiecare zi mananca 2 morcovi si 2 iaurturi Activia
Rezultatele se vor vedea in timp, nu te astepta la rezultate miraculoase imediat.
Produsele antiacneice pe care le vei aplica ti le recomanda dermatologul.
Ca sa-ti faci o idee despre produsele antiacneice :
Tratamentul acneei incepe cu topice precum ''peroxidul de benzoil'' (Brevoxyl), ''acid azelaic'' (Skinoren) continua cu antibiotice aplicate topic (eventual in combinatii cu alte antiacneice) cum ar fi eritromicina (Zynerit) si in cazurile mai severe se ajunge la antibioterapie pe cale orala (doxicilina) si/sau anticonceptionale.
In ultima instanta exista terapia cu isotretinoin (pentru formele de acnee severe si desfigurante, la care tratamentele de mai sus au dat gres. Asta si datorita efectelor adverse serioase pe care le are aceasta terapie.
Mergi deci la medic, numai el poate sa evalueze exact forma si gravitatea acneei tale si sa-ti prescrie un tratament corect. Este o lupta grea, pe care am dus-o toti insa in cele din urma vei reusi sa scapi de acnee :) Cauzele sunt multiple, nu numai pubertatea. De altfel nu pubertatea aduce acneea ci modificarile hormonale care au loc la aceasta varsta. Uneori insa acneea nu apare doar pe fond ''hormonal'' si nu dispare odata cu inaintarea in etate.
Este foarte important sa ai o ingrijire corspunzatoare; foloseste un demachiant(lapte demachiant), lotiune tonica si apoi o crema hidratanta, produsele trebuie sa fie specifice tipului de ten pe care il ai. nu se foloseste niciodata o crema grasa pe tenul mixt sau acneic. pentru a scapa de cosuri mai poti folosi biter suedez(este un amestec de plante) si se gaseste la farmacia naturista
Buna, probabil esti in perioada pubertati, poate fi chiar de la solutiia cu care ati dai, sa fi atent la efectele adverse care poate sa produca.
Probabil din cauza pubertati creme si de astea nushiu nu iti recomand poate unule o sa aiba efect invers si va fi mai rau tu decizi
Spalate cu dove exboliant si o sa-ti treaca (spala-te in fiecare dimineata_CU APA CALDUTA fundica:d
anonim_4396 întreabă: